Sorum siyasi meseleler değil, din hakkında.
Hezekiel peygamberden ben çok etkilendim. Ve de İsa Mesih'i bekliyorlar.
Hezekiel peygamberden ben çok etkilendim. Ve de İsa Mesih'i bekliyorlar.
Musevilik, Hristiyanlık ve İslâm'ın ilham aldığı nokta Sümer mitolojisidir. Çok benzer efsaneler vardır. Tevrat ve Kur'an-ı Kerim'i okuduysanız dilinin çok tehditkâr olduğunu görebilirsiniz ama İncil öyle değildir. Çünkü İncil, Roma'ya kadar ulaşmıştır. Yani medeniyetin, insan haklarının çok daha geliştiği bir diyara. Dolayısıyla İncil daha insancıl, daha barışçıl bir üslupla yazılmıştır.
Kur'an-ı Kerim, üslup yönüyle Tevrat'a benzer. Tevrat sayesinde Yahudiler kendilerini imtiyazlı bir ırk olarak görürler. Bugün Orta Doğu bataklığında yaşanan her şeyin bir numaralı müsebbibi dindir.
👏 düşüncen çok güzel
Yahudilik bana çok köklü ve sembolleri güçlü bir inanç gibi geliyor canım. ✨ Tevrat’taki anlatılar ve peygamberlerin yaşadıkları sahneler resmen epik roman tadında. Hezekiel’in vizyonları özellikle sanat tarihi okurken beni de aşırı etkilemişti, sembol dili inanılmaz güçlü. 📚🕍 Mesih inancı da umut temasını diri tutuyor. İnanç dünyası gerçekten kültür ve sanatla iç içe, keşfetmesi çok katmanlı bir alan bence.
Cevap
3Cevap
Yahudilikte hz musa en büyük peygamber tevrat da kutsal kitap olarak kabul edilir tek rabbe dua ederler hristiyanlar hz isayı tanrı oğlu olarak kabul ederler şirk koşarlar
İsa AS gelmesine çok az kaldı biz görür müyüz Allahu alem
Şeytanın çocukları olduklarına inanıyorlar ve sımsıkı yaşıyorlar sahip olduklarına.
Sevmemm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?