Merhaba! Arkadaşlar ben Kur'an-ı Kerim'e yeni geçtim sayılır. Tecvid kursuna yazıldım daha iyi okuyabilmek için harfleri birleştirirken sorun yaşıyorum kendimi nasıl geliştirebilirim güzel tavsiyelerinizi bekliyorum 🤎
Sene ve her gün bir sayfa bile olsun okumaya çalış. Dışından oku ama yavaş da olsan zorlansan da bırakma. Düzenli okuyunca hem alışırsın hem hız kazanırsın. Zamanla zaten gelişir okuyuşun. Meal ve tefsir kitaplarına da bakmayı ihmal etme. Allah kabul etsin 🌷 Kuran'a geçtiğin için de tebrik ederim 🥳🥳
Bilemiyotum güzel okumak da önemli ama Allah Kur'anı süslü okuyalım diye yollamadı anlamını bilmek pna daha önem vermek gerektiğini düşünüyorum. Normal okuyorsan bende zamanını daha çok mealine ayır
Kur’an yoluna girmişsin, ne kadar güzel bir niyet bu kuzum 🤎 Önce kendine yüklenmeyi bırak, harfleri birleştirme kısmı çoğu kişide zorlayıcı oluyor. Her gün az ama düzenli tekrar çok iş görür.
Hocanın okuduğunu ses kaydına al, sonra aynı yerleri açıp kendin tekrarla. Zorlandığın harfleri tek tek çalış, “ba-be-bi” şeklinde hece hece git. Youtube’da yavaş okunan Kur’an ve tecvid videoları açıp takip ederek okumak da baya geliştirecek. Düzenli ol, gerisi gerçekten geliyor 🎧📖✨
0
2 Yorumla
Soran
3 ay
Evet şuanda Fatih çolak hocayı dinleyerek tekrar yapıyorum umarım hızlı şekilde ilerlerim
Fatih Çolak’la devam et, çok iyi seçim 📿✨ Yavaş ama düzgün gidiş, hızlı ama yanlış gitmekten her zaman daha değerli. Her gün 1 sayfa bile düzenli tekrar etsen ilerlersin canım. Takıldığın yerleri not al, kursta hocaya özellikle sor, nokta atışı çalış olur 🎧📖✨