Beni yargilamak kinamak hicbirinizin haddine dusmez. Tek yargilayacak Allah tir insanca yaziyorsaniz yazin yoksa tek kelime dahi yazmayin engeliyoum zaten
Hepiniz dort dortluk Müslümanlarsiniz zaten
Uzeri alinmasi gereken alinsin
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu düşüncene inan ki çok sevindim, burada seni üzen yorumlara aldırma, bu sitede bir çok kişi müslüman değil zaten. Bir çoğu da Müslümanım dediği halde İslami bilmeyen ve bilmeden kotuleyenlerle dolu gerçek anlamda bu sitede İslam a duyarlı ve bilgisi olan çok az insan var. Öncelikle eğer müsaitsen, diyanetin bayanlar için Kur'an kurslari var eğer bilmiyorsan en yakın camiye gidip sorabilirsin muhtemelen kurs ya cami binasında ya da yakın bir noktadadır. Diyanetin internet sitesinden veya kuranikerim. org sitesinden ogrenebilirsin bu iki örnek sadece buna benzer İslami siteler var. Daha detay istersen soracagin sorular var ise sorabilirsin. En guzeli yüz yüze öğrenmek, istersen ben yazı diliyle olabildiği kadar buradan öğretmeye çalışırım, bazı harflerin çıkış sesleri farklıdır hepsini dinlersin ama o bazıları dediklerimi özellikle dinlemeni öneririm ;-)
Arapça öğrenmek gerek. ben vazgeçtim. direk Allah'ın kula ne söylemek istediğini kuran'ın türkce açıklamasını okuyarak, kuran'ı okumak yerine , anlamını ögreniyorum. anlamadıktan sonra kuran ögrensen ne olur. adam kuranın hatim ettim diyor. soruyorsun Allah bakara suresinde ne diyor, diyorsun susuyor. Allah maun suresinde ne diyor, diyorsun. susuyor. Anlamını bilmedikten sonra,10 kere hatim etsen ne olur ki. Allah kuranı içindekiler anlaşılsın, tatbik edilsin diye göndermiş.
Kur anı meal ine göre amel edemezsin meal ayrı şey tefsir ayrı şey yüzünden arapça okumak apayrı şey kur anı tam manasıyla anlaman mümkün değil ancak tefsir ilmi bilmen lazım tefsir Alimleri var onlardan istifade etmek lazım kur an Allah kelamı dır normal bir kitap değıl
Hayatimiza Kuran ı yaymadiktan sonra bir anlami yok😕
@Coolumagir
1. Kuran'ın mealiyle amel edin diyen olmadı.
2. tabiki tefsir gerekenlerde var.
3. kuran'da bazı mealler zaman değişimi ile anlaşılacak. yani bugün anlaşılmayan bazı mealler 200 yıl sonraki teknoloji veya dünya durumu ile anlaşılacak.
4. ne demek istediğimi gayet iyi anladınız. arkadaşlar kuran sadece okunsun diye ğönderilmedi, okunup tatbik edilsin diye gönderildi."ben kuranı okurum , ama hepsini anlayamam " demek kaçamak cevaplar. tefsirini okuyacaksın, anlayabildiğin kadarını anlayacaksın. tekrar ediyorum. Allahı ne söylediğini bilmedikten sonra, istersen 1000 kere hatim indir, yüzbinkere hatim indir.
@Coolumagir kullarının anlayamacağı bir kitabı Allah gönderir mi sence? bir sürü ayette "apaçık" olduğu yazıyor "anlayasanız" diye diyor "düşünen bir toplum" için diyor
eğer anlayamıyorsanız sizin beyninizde sıkıntı var Allah bunu da ayetlerinde bildiriyor kul anlamamayı seçerse Allah da onun gözlerine perde indirir taa ki aklını ciddi anlamda kullanana kadar
Sıfırdan başla canısı bir ufak arastirma yap guzel okuyan bir hocadan surekli dualar dinle kulağın ona aşina olsun o zaman icindeki ogrenme istegi artacagina inaniyrm belki daha kolay ogrenirsin oyle 😊
İnşaallah☺
Netle ogrenilcek bisey degil devami gelmio kuran kursuna git derdini anlat sana seve seve yarfimci olurlar. Bagimlilik yapio bilmis ol kurs bitince uzuluyorsun
Cevap
52Cevap
Dostum etrafından kuranı kerimi bilemeden ders al derim öncelikle daha sonra harfleri doğru bir şekilde çıkarmanın kolay teknikleri var onun içinde bol bol Fatih çolak dinle derim görsel buna da harf talimi deriz daha sonra Kur'an'ı Kerim mahreç ve harf talimi geliştirdikten sonra akıcı okuyabilmeniz için de bol bol tekrar gerekir ama dediğim gibi en iyisi bir hoca yoksa da bikenin dizinin dibinde öğrenirsin 15 gününü almaz öğrenmenin elifbayi gerisi gelir Allah'ın izniyle
aslında dini bilgiler öğrenilmesi en kolay şeyler ama nedense hep zor gelir. dil öğrenmiyorsun alt tarafı yabancı bir alfabeyle okumayı öğreniyorsun. çoğu bizim alfabemizle aynı şekilde okunan 20 küsur harf var, birkaç tane de kural var o kadar. günde iki saat çalışmayla 1-2 haftada tamamen öğrenilebilir. internet artık her şeyi ayağımıza getirdi. birkaç kuran öğrenme videosu bulursun. alıştırma yaparken yardımcı olması için hafızların kuran okuduğu videoları da bulabilirsin.
Şuna bir göz atın: "Elif Ba"
play.google.com/.../details
Tesekkur ederim ☺
her zamann
Kuran-ı kerim öğreten kurslar çok ücretsiz hatta, mutlaka gitmelisin öğrenmeden olmaz. İnşallah öğrenirsin canım ❤
Înşaallah tesekkur ederim ☺💕
Allah yardımcın olsun ne güzel niyetine girmişsin mevlam kolaylık versin afiyet versin öğrenme gücü ve ilim versin...
Allah razı olsun
Elifba'dan Arapça harfleri ve harekeleri okuyup yazmayı öğrenebilirsin, daha sonra Kur'an-ı Kerim'e geçebilirsin. Dilersen Arapça dilbilgisi kitabı alıp Arapça'yı da öğrenebilirsin ve harekesiz okuyabilirsin. Bunların dışında Kur'an-ı Kerim'i meali ve tefsirinden de okuyabilirsin.
Meal mp3 olarak dinleyebilirsin ama kafanın takıldığı yeri mutlaka araştır.
MP 3 nasıl olacak YouTube da var mı 😕
http://www.hasenat.net/mealdwn.htm
Buradan indirebilirsin.😉
Çoook teşekkür ederim ☺
Ben 1 2 senedir okuyorum yani kendim öğrendim ama uzun sürdü hâlâ tam doğru okuyamıyorum ama yine de okuyabiliyorum
Nasıl ogrendin
İnternetten video izledim kuran öğretme videoları çok var tablete google play'den uygulama indirip pratik yaptım harflerle falan öğrendim zamanla işte sonra hem tecvidli arapçasını aynı anda türkçe okunuşunu beraber okuya okuya pratik yaptım zamanla arapçasını okumayı öğrendim hatim bile yaptım 2 senedir okuyorum ama hâlâ tam anlamıyla öğrendim sayılmaz en başta zor gelir ama zamanla kolaylaşıyo yani hemen öğrenmeye çalışma acele etme sabrederek çalış zamanla ÖĞRENİRSİN inşaAllah
Hangi uygulamayi onerirsin
Yani 2 sene önce indirmiştim adını unuttum sen bul google play'den kuran öğrenme elif be uygulamaları çoktur en çok indirileni indir elif ba diyanet işleri başkanlığının uygulaması var ama nasıl bilmiyorum şimdi baktım güncel yani sen indir bir kac tane ordan kısa zamanda ÖĞRENİRSİN inşaAllah
Tamam sağ ol
Bakalim inşaallah
Valla hepimizin bahane si... Gün 24 saat 5 vakit namaz toplam 1 saat en fazla salak bir dizi 2.5 saat sanırım zor değil de biz istemiyoruz...
Bir suru kurs var onlarin birine kayit olabilirsin bu arada tebrik ederim insallah ogrenirsin
Teşekkur ederim😇
İlk önce elif-ba'dan başla, harfleri öğren, sonra harekeleri. Zaten cüz alırsın bir tane ordan kendin öğrenirsin bunları, sonra da Kur'an-a geçersin. Zor değil, yeterki iste.
Cuz bul youtubeden takip ederek ogrenirsin cok basit okumasi hemen ogrenirsin ya da turkiyede yasiyosan ismek kurslarinada yazilabilirsin cok alternatif var sen yeterki ogrencem de kendine
YouTube da videoları var. Bilgisayarına programını kurabilirsin
Arapçayı öğrenmeyi çağ dışı olarak gören mahluk taş devrinde kalmaya devam etsin.
Kim cag disi dedi😕
Exorcistt nickli cahil kişisi 😏
Engelledim zaten boyellerine hic tahammulum yok
Çok programlar var cepte kullanilabilecek ama hazırlayanlara malum sebeplerden güvenemegim için emin olamıyorum.
Play Store'de Diyanet Bakanlığının uygulaması var Kuran-î Kerim diye onu telefonuna indirip kolayca öğrenebilirsin.
7 Derste okumayı öğreten 15 sayfalık bir kitap var onu sadece hızlı öğrenmen için önerebilirim.
Adi nedir
Aslinda o kadar zor degil gercekten inanirsan yaparsin ilk once harfleri ogren sonra harekeleri sular seller gibi okursun
Diyanetin kursları var çok eğlenceli ve kalıcı bir bilgi veriyorlar tavsiye ederim 😊
Kolay ögreten kitaplar var ayrica video falanda izleyebilirsin
Bir çok kurs mevcut. En güzel öğrenim şekli kurs bence.
Ben iki saate öğrenmistim çok basit bişey bilen birinden yardım iste
temiz bir kalp, temiz bir kafa, mümkünse arapça öğrenmemiyosan, güvenebileceğin bir meal
Herseyin zorluğu vardır ama önemli olan zoru başarmaktir 😊
Cami deki kurslara git en iyisi ya da bilen bir ailenden biri felan
bayan kuran hocaları var camilerde onlardan öğrene bilirsin
Kolay yolu mu
Var tabi en güzel ezber taktiği
Sınavdan birgün önce çalışma stratejisini uygula
Yarın kıyamet var ve cennete giriş sınavında çıkacak yerler belli
Kuranı okuyup öğrenmeyen, bilmeyen biri zaten nasıl müslüman oluyor orası da muamma
Eksileyenlerde söylediğimin ne kadar doğru olduğunu gösteren sözde müslüman kesim işte zbxmsbdns
Cüz al ama birinin öğretmesi gerek cüzü bitir kurana geç
Bir şeyi gerçekten öğrenmek yapmak isteyen kolay yoluna kaçmaz.. senin yaptığın rüzgar.
Var aslında diyanetin kursları filan oluyor oralara baksana
Kur’an kursuna git
Özel hoca tut
Cami hocasının karısına git
Müftülüğe git sana kadın hoca tayin eder
İnternetten öğren youtube
Ya da eğitim set satınal
Ya da ben öğreteyim:)
öğrenmekle alakası yok anlamaktır asıl olan.
anlamak için sadece Türkçesini okuyup aklını kullanman yeter.
Bu arkadaş çok bilmiş mantıkçı bu bunlardan bir bok olmaz keza zaten Allah'ın düşünün diyor bunlar düşünmeden Allah'ın ve Resulü ne asilik ederek yok bu yanlış yok bunu dememiştir gibi safsatalara İngiliz lerin hocalarına itimat ederek iki sitede sapik hoca dinliyerek bunlar herşeyi bilen anlayan mantıkçı dangalaklar sen kuranı kerimi öğren manasında okursun kardeşim
Duzgunce konusmak varken cirkin sözler niye😐
Bu güzel bir şey ama Türkçesini anlayarak okumak daha mantıklı değil mi?
Türkcesini okuyorum ama ögrenmek gerekiyormus 😕
bu konuda eğitim veren kurumlar var basitçe öğrenirsin tebrikler bu arada akıllıca
İlk harfleri ezbere al sonra ötre şedde falan onları öğren gerisi gelir
Camilerde kuran kursları oluyor eğer vaktin olursa oraya git derim.
Bence bir problemle karsi karsiya kaldigimizda en buyuk engel kendimiziz, piskolojimiz!!
Hmm valla bilmiyorsan eğer öğrenmeni okuyup anlamanı çok isterim ve tavsiye ederim 😊
İntte vardır bir sürü site oralardan öğrenebilirsin
Çalışırsan çok kolay. Önce kendine ait bir kuran al. Okumak isteyeceksin zorlayacaksın kendini.
Cocuklara ogretırken zırlanıorum ya kolay aslında evde calısmıo tembeller
Youtubedan öğrenebilirsin kolay bence ben geç yaşta öğrendim sıkıntı olmadı
bilen birinden öğrenebilirsin :)
Dinleyerek gözle takip ederek
Gerekli kurslar mevcut dostum..
Zor görünüyor ama gercekten cok kolay
Evet biliyorum
Meal okumanı tavsiye ederim.
İyi bir hanım hoca dan ders al
Altı yasında öğrenilmesi zaruri olan kur anı azimüşşan ı en sona bırakıp ölümü gördüğümğzde aklımıza gelıyor
Bende ölmeden ögreniyorum diyorum😔
Ögreneyim
Öğrenmenin yaşı yok bizim bir yaşlı akrabamız 50 yasında hafız oldu
Ne güzel
Evet güzel gerçekten nasip işi tabiki
Var aslında güzel bir cüz bulman lazım
twitter da @aklingozu var takip et.
Cüz al , Hoca bul bir tane
günaydın:)
Türkçesi bitti mi ilk önce.
Simdi daha anlatıcı oldun ama sunu soyleyeyim turkcedeki her harf arapcanin tam karsiligini vermedigi icin yanlış okunabiliyor ve manasida degisiyor bunu dikkate almak lazim mesela arapcada ki hı ve ayın harfi türkçe harflerine uyarliyormuyosun hı ya ha ayına da a yaziliyor bu sefer manada bozulabiliyor
@ibrhm611sen doğru olanı söyledin ama insanlarin bazıları Arap ya da din düşmanlığını ortaya koyamadık ları için arapcasini neyapcam türk cesini oku demegeregi duyuyorlar neyse kardeşim herkes hakkıyla hesaba çekilecek uyuz olduğum anlamını oku anla yasa diyenlerin hiçbiri ama hiçbiri okuduğu ile amel etmiyor yetmiyor bide bilmişlik yapıyorlar
Cocukken kursa giderek ogrendim
Bilen biri öğretsin ya da camilerden.
Eger istersen ogrenirsin
bilmem eskiden öğrenmiştim. türkçesini oku illa arapça okunacak diye bir kaide yok
Öyle bir kaide var
Youtube de ogrenebilirsin 🙏🏽
Evet haklısın elif bayı öğrenmelisin
Aslinda her muslumanin ogrenmesi lazim 😐😐
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar