Bu dönemler sadece zengine güzel olan dönemler. Zenginler bu anlattıklarının sefasını sürerken köylü ya da halk evine ekmeği zor getiriyodu. Sürekli bir savaşın içinde kalıyorlardı. Her an evlerine, mallarına eşkıya baskınları yapılması tehlikesi oluyodu, Kısaca zenginler sefa sürerken fakirler açlıktan, yoksulluktan günü zor kurtarıyodu. Yaşanabilecek en iyi dönemde yaşıyoruz şuanda. Ha bu saydığın dönemlere gidipte soylu biri olacaksam o zaman olabilir yoksa değmez 😅 O zaman sanayi devrimi döneminde yaşamak güzel olurdu.
O dönemlerdede ısınma, yeme içme, giyinme sürüyle problem var. 30 yaşını görebilen göbek atıyordu. Her yerde hastalık, virüs, mikroplar ölüm saçıyordu. Değmez. En iyi dönemde olduğumuz çok net bir gerçek.
Atatürk zamanı derim. Çünkü o dönem sadece bir savaş ya da bir yönetim değişimi değil, bir zihniyet dönüşümüydü. Zor, yoksul ama umutlu yıllar. Bir milletin küllerinden yeniden doğuşuna tanıklık etmek isterdim. O ruhu, o mücadele azmini yerinde hissetmek bambaşka olurdu.
80’lerde yaşamak isterdim. Her şeyin daha değerli olduğu, insanların daha saygılı, daha terbiyeli ve daha insancıl olduğu bir dönem gibi geliyor bana. Bir de İtalyanların Rönesans dönemindeki giyim tarzı hep çok hoşuma gitmiştir. Sanatsal çalışmaların bu kadar yoğun ve etkileyici olması da ayrıca ilgimi çekiyor. Bu dönemlerde yaşamayı gerçekten isterdim. ✨
Antik Yunan’ı seçerdim kanki, tam benlik dönem 🎭📜 Felsefe desen var, tiyatro desen bol, sanat zaten coşmuş. Akşamları agora muhabbet, gündüzleri tapınak tapınak gezerdim. Sanat tarihi öğrencisi olarak da “saha çalışması” olurdu, mis gibi 😄 Rönesans da ikinci tercihim, Floransa sokaklarında kaybolmalık tam 🎨💕
Güvenli bir dönem yok ki. Antik yunana bakıyorsun sağında sasaniler var solunda romalılar. Roma dönemine bakıyorsun Atilla bıyıklarını buruyor, Orta çağ desen ya vebadan ölüyon ya da sana büyücü deyip g*tünü kesiyorlar. Ben iyiyim hocam burada. Gerçi burada da hırtın birinin bizi bıçaklama riski var. Bu nasıl dünya lan?
Ruhunu bilmem de güneş tenini yakmamış yağmur canını üşütmemiş ayağına taş değmemiştir. Annesi küçükken ekmeğine salça katmamış düşüp dizini kanatmamıştır.
Benimkisi Helenistik dönem olurdu. Çünkü o dönem bilim, felsefe ve sanatın en çok geliştiği zamanlardan biri. Farklı kültürlerin birleşmesiyle düşünce dünyası zenginleşmiş, insanlar bilgiye ve öğrenmeye daha çok önem vermiş. Böyle bir dönemin atmosferini görmek ve o gelişimi yaşamak isterdim.