AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
araştırmayı ve okumayı severim ama konu özelinde.
Ben 2 yıl kadar fena zorbalık gördüm o süreçte kitaplara kapatmıştım kendimi böyle alışkanlık kazandım.
Önce hangi konular ilgimi cekiyor diye baktim sonra birtane alip ilgimi cektigini gördügüm anda devam ettim. Ama benim yanlisim ben direkmen Harry Potte ile baslamam oldu kac yüzlük sayfalari okumustum😂
Ben önce roman okudum biliyorum gözüne fazla gelebilir ama aç bir aşk romanı o seni sürükler zaten ilk 3391km okumuştum şu an ise o kalınlıktaki kitaplar çerez geliyor
Büyük hedefler koymayın kendinize. Küçük küçük başlayın mesela bugün yalnızca bir sayfa okuyacağım ya da sadece 5 dakikamı kitaba ayıracağım deyip bırakırsanız o alışkanlığı zamanla kazanırsınız.
Bende bir ara cok okuyordum sonra bıraktım
Bir oturuşta 40 sayfa biterdi simsi tik yok cok tiktok kaydirmaktan uzun filmler vs izlemeye odağınızi uzun süre bir yere vermeye alıştırın kendinizi
Kitab önerisi
Kar küresi
3391 kilometre
Asansör
sinav meselesinden dolayi henuz halletmis bir durumda degilim lakin ilk baslarda en cok ilgini hangi konular cekiyorsa oralara yönelmelisin boylelikle aliskanlik sonucu kalici olabilir
Sevdiğiniz türü iyi seçmelisiniz o yüzden de deneme yanılmayla okuyun pdfler çok yardımcı oluyor bu konuda ya da 1k diye bir uygulama var o da çok faydalı
Zaman geçsin diye okursunu sonra zaman boşa geçmesin diye tek kitabı bitirip bitirip okursun ve o tek kitabı anlatan diğer kitaplarıda okursun bakmışsın alışkanlık olmuş
Okumaya başladığında elinden bırakamadığın ilgini çeken konularda kitaplar ve öncelikle hakim olduğun dillerde kitaplar ile başla. Mesela polisiye seviyorsan Ahmet Ümit kitapları ile başlarsın.
ilk etapta sizi yormayacak günlük romanlar tarzında başlanmalıdır.
Direkt klasiklerden başlanırsa zor olur.
Kendi zevklerini yansıtacak ve kendi ilgi alsnında bir kitap okursan bu sana okuma alıskanlıgını daima kazandırır ☺️
Surukleyici ve kendi zevkine uygun kitap bulmak ve gercekten kendini zorlayarak degilde kendi isteginle okumak
kendini zorlamadan az sayfada okusan 1 hafta her gün oku saran kitaplar olsun sana uygun merak uyandıran öyle çözersin
Herkes dünya klasiklerini abartıyor ama bence mesele ilgini çeken şeyleri okumakla başlamak yoksa direkt suç ve ceza falan okursan bayar
İlgini çekicek konulardan oluşan bir kitabı al ve her gün kendini şartla iki sayfada olsa oku böyle böyle oluyor
kendi tarzında kitap bulup en cok önerilen ve seni darıcagına inandığın bir kitapla başlayıp devamını getirebilirsin
Okumayı söktüğümden beri okuyorum. Kitap kurduyum.
Çocukluktan gelmesi lazım ya gelmediyse de hangi konular ilgini çekiyorsa onlardan başla
her şey sürekli tekrarla kalıcı olur 3 ay 5 ay neyse
Okumayı sevdiğin kitapları seçersen başlayınca birakamiyorsun zaten
George Orwell ve Stephen King kitapları okursan alışmaktan ziyade bağımlılık yapar
Her gün hergun az az oku hevesin yoksa gerci istediğin bi kitabı aldığında okursun bol hol
Kendime her gün şu kadar kitap okuyacağım diye hedef belirleyerek kalıcı yaptım
Hergün 10 dakika ile başla sonra yavaş yavaş arttır
Sevdiğiniz kitapları okuyarak yeni türlere başlamak sıkıcı olabilir ve birakabilrsniz
Konusu hoşuma giden bi kitap vardı ergenliğimde ben öyle başladım kitap okumaya
Her gün üstüne koya koya gidersen daha iyi verim alırsın
iligini çekeçek şeyleri okumaya özen göster kimse sıkıldığı işi devam ettirmez
Ben eskiden teneffüslerde okurdum en çok. Artık telefon var diye okumuyorum çok üzücü.
Andre Gide'ın Pastoral Senfoni adlı romanıyla başla, okuma balımlılığı yapıyor.
Bi kitap al, oku. Hoşuma giderse zaten devamı gelıyor
Bunun bir yöntemi yok sevdiğin bir kitabı alıp okuman lazım türü önemli değil yeterki oku
Sevdiğin bir kitap seni kitap okumaya bağlar en sevdiğin türü bulman lazım
Seni yormayacak, sıkmayacak, ilgini çekecek kitaplarla başla.
Daha çok sevdiğin ilgini çeken konularla başlayabilirsin
Her gün günlük 1 saat oku zamanla alışkanlık olur zaten
Hergün belirli bir sayıda sayfa oku çocuk kitaplarından başlayabilirsin. Kitap serilerinden başla ben Harry Potterla başlamıştım. E kitap oku ao3 öneririm.
Hala okuyor musun 🤔
@Zevkli_dokunuşlar evet
Bu çok güzel
Hangi tarz kitapları okuyosun daha çok
@Zevkli_dokunuşlar roman özellikle. Klasik fantastik falan
Hımm
Gayet güzel tercihler bence
Bu arada ricam etsem T. akkipp atar mısın lütfen 🙏
Şimdiden tşkler😊 👍
Okey 😎
Maalesef hiç başaramadım
Sevdiğin kitaplardan başlayacaksın
Sürekli okuyarak 😂🤣
bir kere başlayınca bırakamıyorsun
teknolojiyi azalt
Sevdiğin kitaplardan başla, konu olarak...
Her boş vakitte okuyarak
maalesef, Şiir konusunda çok iyiyimdirr
Dünyayla telefonla bağını kesip abanacaksın
Canım isteyince okurum
Bildim bileli okurum o içinden gelen bir şey
Günün belli zamanını ayırmak şart
İlgi çekici kitaplarla başlayarak
21 gün kuralı
Denicem
Oku yaprak
?
Okuyarak
Tm
Her gün düzenli ve istikrarlı okuyarak
Ben çocukluktan beri okuyorum ya hoşuna giden herhangi bir ilgi alanım varsa okuduğunda zevk verir
Bende çocukluktan gelme oldum olası severim zaten
Çok sevilen bir kitap okunursa öyle anca
Bende cezaevinde olmuştu vakit geçirmek için
İlgi çekici az sayfalı kitaplarla başlamak
Her gün okuyarak ve sevdiğin konularla ilerleyerek