alışkanlık edinmek için ilgi alanlarını bileceksin, eğer spesifik bir konu öğrenmek içinse seni sıkmadan yormadan anlatan temel kitaplardan başla, popüler kültür ayrımı yapmadan iyi denilen kitapları da araştıracaksın. Her konudan bir kitabın olsun. ve lütfen dokunabileceğin kitap al pdf olmaz
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sanırım düzenli olarak okumaya başladığım zamanlar kitap okuma alışkanlığı benim için kalıcı hale geldi. Her gün belirli bir saatte okumaya çalışıyorum ve bu şekilde alışkanlık oluştu. Ayrıca okuduğum kitapları not ediyorum ve düşüncelerimi yazıyorum, bu da okuduklarımı daha iyi anlamamı sağlıyor. sen de den rsan belki işe yarar
10 Yorumla
- Kültür & Sanat konusunda 462 cevap paylaştı.
5 ayAbim çok kitap okur ve ders çalışırdı. Ben de onun sayesinde dedemden tevarüs ettiğim bazı kitapları okumaya başladım. Tabii merak da vardı. Kısacası, çocukluktan gelen bir alışkanlık ve şu an 8 binin üstünde kitabım var.
23 Yorumla- 5 ay
Okuma alışkanlığı nasıl edindin
- 5 ay
Çocukluğumdan beri okuyorum. Okudukça güzel şeyler öğrendim, öğrendikçe daha çok okudum. İşin özünde merak var. Çok fazla kurgu kitap okumam, genelde bilimsel kitaplar.
- 5 ay
Anladım
Nasıl başladım bilmiyorum ama yemek su gibi ihtiyaç duyuyorum kitaplara. Okunacak kitabım kalmadı 1 haftadır okuyamıyorum diye moralim bozuk🥲 pdf okumayı sevmiyorum kitaba dokunmam kokusunu almam lazım. Güncel ekonomide kitaplar çok çok pahalı olduğu için biraz daha birikim yapmam gerek maalesef 🥺
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
27 yaş güzel bir yaş, alışkanlık oturtmak için harika bir dönemdesin 😊📚
Kitap okuma alışkanlığı bence zorla değil zevkle kalıcı oluyor. Ben önce kendime “günlük küçük dozlar” koydum. Mesela her gün 10 sayfa okuma hedefi, diş fırçalamak gibi bir rutine dönüştü. Sonra o 10 sayfa bazen 50 oldu bazen 5 ama hiç sıfır olmadı 😌
Bir de kendini sıkma canım, hoşuna gitmeyen kitabı bırakmak serbest. Sevdiğin türü bulduğunda kitap seni zaten çağırıyor ☕✨
Unutma, kariyer planın ne olursa olsun okuma alışkanlığı sana hem derin düşünme hem de duygu dünyanı zenginleştirme gücü verir. Bugün 10 sayfa yarın bambaşka bir sen demek 💫📖22 Yorumla- 5 ay
Süper yardımcı oldun dostum bilgi fazla edinmek isterim
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen5 ayNe güzel ya, öğrenme isteğin şahane 😊📚 Daha çok bilgi istersen okuma türlerini, odaklanma tüyolarını ve hangi amaçla okumak istediğini yaz bana, ona göre sana mini bir okuma programı anlatayım 🎓✨
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
Bende alışkanlık olmadı pek kitap kendini bana sevdirmişti sonra da devam ettim artık konular ilgimi çekiyor. İlgimi çekmeyen kitap varsa da okumuyorum.
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 24,9b cevap paylaştı.
u 5 aydüzenli okuyarak
20 Yorumla
29 güBen kitap okumayı alışkanlık hâline getirmedim; hayatımın bir parçası hâline getirdim. Çünkü insan sevdiği şeyi alışkanlık olsun diye yapmaz. Nefes almak için kendini zorlamadığı gibi, okumak için de zorlamaz.
İnsan önce merak etmeyi öğrenmeli. Merak edince okumak mecburiyet olmaktan çıkıp ihtiyaç oluyor. Ben hiçbir zaman "Bugün kaç sayfa okuyayım?" diye düşünmedim. Hep "Bugün hangi düşüncem değişecek?" diye merak ettim. O yüzden bir kitabı bitirmek için değil, bazen tek bir cümleye rastlamak için açıyorum. O tek cümle, bazen yıllarca aklımdan çıkmıyor.
Bir de şu gerçeği fark ettim; okumayan insan bir süre sonra sadece kendi düşüncelerinin içinde dönmeye başlıyor. Aynı cümleleri kuruyor, aynı pencereden bakıyor, aynı yere varıyor. Kitap ise sana başka hayatlar, başka acılar, başka akıllar ödünç veriyor. Bir ömür yaşamaya yetmeyecek tecrübeyi birkaç sayfada önüne koyuyor.
Bence kitap okuma alışkanlığının sırrı, kendini sayfa sayısıyla motive etmek değil; kendini cehaletinden rahatsız edecek kadar meraklı olmaktır. Çünkü insan bildiklerinden değil, bilmediklerini fark ettiği gün gerçek anlamda okumaya başlıyor.
Benim için kitap okumak zaman geçirmek değil, kendime yatırım yapmak. Hatta itiraf edeyim; okunmayı bekleyen 500'ün üzerinde kitabım var. Buna rağmen yeni bir kitap görünce yine heyecanlanıyorum. Sanırım bazı bağımlılıkların tedavisi yok; zaten ben de iyileşmek istemiyorum.
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kitap okumak oyun oynamak gibidir. Seviye seviye ilerlemek gerekir. Siz bir oyuna 1. seviyeden başlamak yerine 10. seviyeden başlarsanız, zevk alamadan sıkılıp bırakırsınız. Kitap da böyledir. Önce hafif ve ince kitaplardan başlayarak bitirip, daha üst kitaplara yönelebilirsiniz.
20 YorumlaBen çok küçüklükten alıştım ama nasıl desem önce ilgini çeken şeylerden başlamalısın mesela bilim kurgu filmlerini seviyorsan çok sağlam bilim kurgu kitapları da var sevdiğin her konu için kitaplar var illa ki ve biraz sürükleyici yazan birilerini okurken zamanın nasıl geçtiğini bilemiyorsun bile. Matt Haig kişisel önerimdir sürükleyici yazar olarak
20 Yorumla
1 ayÖncelikle istediğin ve merak duyduğun konulardaki kitaplari seçerek basla, belki de ağır dünya klasiklerinden başlamak ilk başta zorlayabilir seni ama Türk Is bankasının kısa klasikleri iyi bir başlangıç olabilir.
Vakit geçirmek ve okumus olmak icin okumaya çalışmaktan ziyade bir şeyler öğrenme ve hayal kurma, baska dunyalarin icinde olma arzusuyla okumaya basla. Okurken sayfa sayısına pek bakmamaya çalış, süre tutma, sadece odaklanıp hikayenin içine süzül...
Bir de her gun yatmadan once belli bir süre okumaya çalış bu da hem uykunu düzenler hem de iyi bir rutine girmene yardımcı olabilir, iyi okumalar🌸10 YorumlaHer kitap okunmaz, seni çeken kitap türlerini bulman şart. Bazı kitaplar seni dünyadan koparır kendi içine çeker, kitabı bitirmeden kapatmak istemezsin. Bir kütüphane veya kitapçıya git, gözüne çarpan kitaplardan ara ara sayfalardan bir kısmını oku beğenirsen, muhtemelen de okursun. En azından yatmadan önce 30dk gibi kitap okumak için zaman ayırırsan devamı gelir.
10 Yorumla
m 2 ayKitap okuma alışkanlığının kalıcı olması için kendini zorlamak yerine gerçekten ilgini çeken şeylerden başlamak gerekiyor. Az da olsa düzenli okumak, bir anda saatlerce okumaya çalışmaktan daha etkili. Bence mesele disiplin kadar, kitabın sende bir şey uyandırması da.
10 Yorumla
4 ayömcelikle rus edebiyatından tolstoydan başla çok akıcı kitapları var daha sonra Dostoyevsky ondan sorma da zaten alışmış olursun birde elinde kitapla gezmek gibi bir derdin olmasın ben telefondan da e kitap çok okurum metroda veya herhangi bir yerde yanında kitap taşımak zor ancak telefon her an yanında buna alışırsan çok iyi bir şey
10 Yorumla
5 ayGerçekten çok seveceğin ve okuma alışkanlığı kazandıracak bir kitapla başlasan, ileride zaten devamlı kitap okumak isteyeceksin
(BayramovaMelek ~ Siyah İnci 1️⃣🏆
By Jessy_izs ~ Siyah Leke 🏆 (yakında basılacak)
Aslı Arslan ~ Beyaz Leke (basılı)
Beyza Alkoç ~ Karantina & Kalp muhafızı & (No 26 & Daire 7) (basılı)
Loresima ~ Gökçen (basılı)
Maral Atmaca ~ Ötanazi okulu (basılı)
Şule Avlamaz ~ Karanlığın şehri (basılı)
Gecenin yazarı ~ Gecenin gölgesi & Ölümdeki şans
Aymedd ~ Yaban mersini
Buneyinkafasiamk ~ abilerim mi?)
***Basılı olmayanlar Wattpad'dan yayınlanıyor***10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 537 cevap paylaştı.
5 ayKüçük başlayın, her gün 50 sayfa yerine 10-15 sayfa ya da 15-20 dakika okuyacağım diye şartlanabilirsiniz. Akşam, sabah, vs gibi zamanlamadan ziyade yemek yedikten sonra, yatağa girince kurallı olun. Sevdiğiniz tarzda ve akıcı, sürükleyici kitapla başlayın. Yarım bırakmaktan korkmayın, bırakabilirsiniz. Kitap okumaya çalışıyorum demeyin, ben kitap okuyorum deyin.
10 Yorumla
5 ayHikaye okuyarak bir sonra devamını merak ettim böyle böyle derken biyografi otobiyografi edebiyat şiir kitapları bitirdim
21 Yorumla- 5 ay
Süper
Gizli Üye(45 üstü)5 ayBu alışkanlık daha önce hiç bir düzen tutturmadıysan zor olabilir. Hergün yaparak 5 sayfa 10 sayfa neyse okuyarak buna zaman ayırarak.
Hergün düzenli aynı saatte yapabilmek ilk başta dağınık biriysen çok zor oluyor. Fakat hergün devam ettiğinde onu sevmeye başlıyorsun ondan sonra 10 sayfa 20 sayfa 50 sayfa istediğin kadar okursun10 YorumlaHayatından memnun olmayınca, kendi yaşamından uzaklaşmak isteyince çok daha kolay oluyor sanırım
11 Yorumla- 5 ay
Bunu şu an yaşıyorum okumaya baslamadik
Yorumları okuyup bilgi edinmeye geldim daha çok. Bu yüzden hakkınızı helal edin.
Tavsiye olarak sevdiğiniz bir tür ile okumaya başlayın. Bilgi de önemli ancak okumayı sevmek için bence bu şart gibi bir şey 😅.
10 YorumlaÖncellikle tam zevkimize uygun bir kitap bulmalıyız. İlgisi çekici, can sıkıcı olmayan. Sonrasın ilk başta kendimize fazla sayfa okuyacağım şartlamamız lazım. Yorulunca bırakmalıyız. Sonrasın bunu bir hafta tekrarlamalıyız. Alışkanlık haline geliyor.
10 Yorumla
5 ayÇocukluğumdan beri okuyorum bazı dönemler okumayı bıraktığım oluyor ama sonra ilgimi çeken bir kitap olunca tekrar başlıyorum. Belli bir düzenim yok bu konuda ama hiç bırakmıyorum da. Okumanın tadını bir kere aldığında zaten bırakman mümkün olmuyor
10 Yorumla
5 ayİlgimi çeken bi konu hakkında kitap almıştım mesela psikoloji sonra sevmeye başladım öyle devam etti
11 Yorumla- 5 ay
Süper
- Kültür & Sanat konusunda 646 cevap paylaştı.
u 5 ayBaşaramadığım için kendimi zorluyorum. Kendini zorlamakta disiplindir.
14 Yorumla- 5 ay
Kesinlikle Minnie denicem bende..
- 5 ay
İyi şanslar kızçe.
- 5 ay
Sanada
- 5 ay
Teşekkürler.
2 ayKitap okuma alışkanlığı bir anda oluşmuyor. Kendinizi her gün saatlerce okumaya zorlamak yerine, günde 10-15 sayfa gibi küçük hedeflerle başlamak daha etkili oluyor. Ayrıca gerçekten ilginizi çeken kitapları seçmek de çok önemli. Alışkanlık, motivasyondan çok düzenli tekrar sayesinde kalıcı hale geliyor.
20 Yorumlaİlgi alanlarına yönelik kitapları almanı öneririm. Özellikle yeni kitap okuma alışkanlığı edinmek istiyorsan popüler olan yani baski sayısı yüksek olan kitapları tercih et. Binlerce insan tarafından okunan ve beğenilen kitaplar iyi bir başlangıç noktası olur.
20 Yorumla
5 ayaforizmalardan başlayarak alışkanlık kazanılabilir. uzun cümleler veya hikayeler değilde kısa veya hafif uzun anlamlı özlü sözler falan başlangıç için iyi olur
20 Yorumla
23 güÖncelikle ne tür kitaplardan hoşlanırsın seni hangisi içine çeker onu bul. Daha sonra her gün azar azar örn. birer sayfa oku sonrasında sen kendin okumak isteyeceksin :)
10 Yorumlaİlk önce gerçekten ilgili çeken konuyu bilmen gerek. Forumlarda sevdiğin türde en çok beğenilen kitapları incele ve al kendini her gün okumam gerek diyerek kısıtlama yoksa bunu bir görev olarak görürsün. Kitap okumak zevk ve merak işidir. Zaten okudukça illa ki sonunu merak ediceksin ve zaman nasıl geçiyor fark edemeyeceksin.
10 YorumlaHerkesin önerilerine bakma ben ilk oyle yapiyodum cok boşuna kitap aldım aylarca okudum kendin bak bir kitaba ilgini çekerse gal birde bence alışkanlık yap ben 9 yaşından beri nerdeyse 1 sayfada olsa kitap okurum ama elbette bazen bıktığım zamanlar oldu o zamanlar geciyo
10 YorumlaSacma seyler okuma, roman oku ve ilgini cekeni oku, fazla uzun ile baslama, sakın watty kitabi okuma mal mal isler, duzgun ve kaliteli bir kitap bul, sevdigin bir edebiyat turu vs sec
10 YorumlaAz da olsa hergğn okuyarak veya rutininde sabit olan bir şeyle bağdaştırarak
Mesela ıyumadan önce mutlaka 10 syf okumak gibi buna alıştılça sayfa sayısını artırabilirsin10 Yorumla
4 ayÖnce sana bir şeyler katacak kitapları değil de gerçekten ilgini çeken bir şeyler oku. Polisiye, korku, aşk... Ne olursa. Alışkanlık kazanınca klasiklere geçersin.
10 Yorumla
5 ayİlk önce kesinlikle sevdiğin tarzı okumalısın, benim önerim bi korku kitabı. Kısa olacak ama bayağı bir sarıyor veya kişisel gelişim kitabı da tercih edebilirsin, uçurtma avcısı kitabıyla başlamıştım ben okumaya baya dram ve tarih ama hiç unutamadım gerçekten
10 Yorumla
5 ayçok kitap okumak da iyi değil bi zaman sonra gerçeklikten kopuyor hayal dünyasının içinde yaşamaya başlıyorsunuz ara sıra canın sıkılınca ya da yatmadan önce gözlerini yormak için okursun veya telefondan sıkılnıca kitap okumaya devam edersin zaten böyle böyle alışıyorsun okumaya
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 559 cevap paylaştı.
5 ayAnnem 5 yaşındayken önüme kitap koyardı ve onları okumaya çalışırdım o zamandan beridir kitap okurum, ufkun açılır, kelime dağarcığın gelişir 😊
10 Yorumla
5 ayBu tarz soru görmek beni çok sevindirdi benim hiç kitap okuma alışkanlığım yoktu sıkılırdım lisede değişti sıra arkadaşım çok kitap okurdu onun kitaplarına bakarken bazı kitapların konusunun ilgimi çektiğini fark ettim ve okumaya başladım o bitince ya yine aynı yazardan ya da aynı türden kitaplar okumaya devam ettim yani istemeden alışkanlık kazanıyorsun sadece seçdiğin türleri ilgini çeken konulardan başla okumaya umarım alışkanlığı kazanabilirsin çok güzel hissettiriyor
10 Yorumla
5 ayNiye kalıcı olsun ya da niye kalıcı olması için bir çaba gösterelim ki. Hoşuna giden okuyordur. Ben günde 20 dk okuyorum, fazlası olmaz, ama hiç okumadığım günde olmaz. Şart bir şey mi dersek değil bence.
13 Yorumla- 5 ay
İstiyor şak kendimizi geliştirmek kelime çoğalmasını istiyorsak kitap okuma en güzel şeydir
- 5 ay
Kitap çok az şey katıyor bence, önemli olan analitik zeka. Bir insan iyi gözlemci olmayıp, analitik zekasıda pek yoksa kitap pek şey katmıyor. O gözlemde kitaptan değil toplumdan yaşanılarak öğreniliyor bence
- 5 ay
Anladım
3 ayilk başta seveceğiniz bir tarzı seçmelisiniz kitap sizi sarmaya başlayınca alışkanlık için ilk adımları atmış olursunuz ayrıca sevmediğiniz bir kitabı da zorla bitirmeye çalşmayın
10 YorumlaHer gün kısa sürelerle başlamak ve zamanla artırmak alışkanlık kazandırır. İlgi alanına uygun kitaplar seçmek motivasyonu artırır.
20 Yorumla
5 aySpor disiplininden ilham almak mümkün. Belli saatte, düzenli olarak okunmalı. Az veya çok olması değil devamlılığı önemlidir başarmak için.
20 YorumlaAblacım ilgini çeken paragraflarla başlayabilirsin mesela daha sonrasında ince kitapları okumaya başla devamı gelir Allah'ın izniyle 🥰
10 Yorumla
3 aySevdiğin konular üzerine bir kitap seç. Roman ya da geliştirici. Merak uyandıran. O zaman seveceksin. Okumayı. Film gibi düşün
10 YorumlaSadece yorumları okuyamaya geliyorum, kitap okuyan insanlara hem hayranlık duyuyor hem şaşkınlıkla bakıyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayHer gün sadece 5-10 sayfa okuyarak küçük bir rutin oluştur ve seni sıkan kitapları bitirmek için kendini zorlama. Yanında hep bir kitap taşı; zamanla bu küçük adımların kalıcı bir alışkanlığa dönüştüğünü göreceksin.
10 YorumlaDüzenli okumak lazım. Her gün az da olsa okuya okuya alışkanlık oluyor. Bir de ilgi çekici bir kitapsa eğer.
10 YorumlaBen başarılı olamadım çünkü işten o kadar yoruluyorum ki elimde bırak kitabı sayfa kaldıramıyorum o yüzden sesli kitap dinliyorum
10 YorumlaÖncelikle sıkıcı kitaplar seçmeyerek buradan başlayabilirsin
Daha çok ilgini çeken kitaplar oku
Ben öyle sevmiştim okumayı10 YorumlaBu sorunun altına
Azer Bülbül den başaramadım şarkısını bırakıyorum.
Ardından sedat pekerin de dediği gibi
ELBET BİR GÜN10 Yorumla
5 ayÇocukluktan geliyo ve kitabın içeriği de önemli
20 Yorumla
5 ayHoşuna gidecek ilgini çekecek bir kitap bulursan eğer zaten otomatik yüklenecek sana
20 Yorumlagünde 2 sayfa bile olsa oku okumadan geçme sonra zamanla olur
10 Yorumla
3 ayOkumaya zaman ayırarak. Zaten kitap seni alır götürür
10 YorumlaGünde 5-10 yaprak gibi basit hedeflerle sürdürülebilir olabilir
10 YorumlaBen de hiç alışkanlığa dönmedi bir ara seri bitiriyordum sonra ara verdim ucu kaçtı olayın
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayÇocukken cok okurdum. At yarisi gibi kim 1 dakikada daha cok kelime okuycak yarisi yapardi hoca. Sinifta gicik zengin zuppesi kalemiyle hava atan bir kiz vardi onu yenmek icjn hirs yaptim. Suanda da hizlu okuyup hizli konusurum fakat gel gorki senede 1 kitap okumuyorum.
10 YorumlaÇok güzel bir soru kendni kısma günde 30 dk okuman için yeterli
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayNormal kitap okuyunca baş dönmesi oluyordu bende, o yüzden okuldayken hiç bir ilgim yoktu okumaya ama sonra dijital kitaplarla tanıştım ve bırakamadım. Sana da öneririm.
10 Yorumla
5 ayBende kitap okuyamıyorum okurken uykum gelmeye başlıyor
10 YorumlaBen de yeni başladım ilk kitapta zorladım kendimi ama ikincide dizi izler gibi geliyor gerisi...
10 Yorumla
5 ayÇok derin bir manevi birikmişim olması gerekir. Yoksa kalıcı olmaz. Unutmaki öğrenmel bir erdemdir
10 YorumlaYani sevdiğin kitapları okursan özellikle çok kitap okursun
10 Yorumla
5 ayUygulaması var, Goodreads adında, güzel teşvik ediyor
10 Yorumla
5 ayhoşuma giden kitapları okumaya başladıkça kendi oluştu
10 YorumlaKitap okurken yavaş şekilde haz alabilmen lazım 25 gün her gün 1-2 saat Kitap oku
10 Yorumla- Devamını Gör (111)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne