Hristiyanlar, Adem'in günahı, elma ve ilahi adalet olayını nasıl mantıklı buluyorsunuz?

amacım harbi merak teolojşk bir sorundan ötürü merak ediyorum. Eğer bir Tanrı ger şeyi bşlmesine her şeye gücü yetmesine rağmen ademşn elma yşyeceğini bile bile adem'i yaratıp sonra o elma yedi diye tüm kullarına küsüyor insanı yapamdıpı eylemden ötürü suçluyorsa sonra sonra o suçsuz yere suçladıpı şnsanlara acıtasyon yaparsk şs aolup kendini çağmağa gemip ölüp "siz suçlususunuz değersizsiniz adem elma yedi siz yemesenşzde suçlusunız ama bakın ben sizin için acı çektim kendimş feda ettim" dşye duygusal manipülasyon yapıyorsa nerede bunun babalığı? kalbim harbi kırıldı saygı duyoyorum dinlere ama buna nasıl kırılmayım nasıl kızmayım? ya yeni doğmuş bir bebek daha dünyayı bilmiyor hiç bir şey bşlmşyen daha olayı bşlmşyen biri nasıl suçlu olur? neden kendimi feda ediyorsa affedin ama tanrı manyak mı her insan aynısını yapmaz belki adem yeirne beni koyaan ben belki epma yemezdim belki sırf sana olan sevgi ve aşktan yemezdim gerekirse ağızımı banltardım ama neden terk eidyor ki neden kapıyı kapatıyor ki en başta? barışmanço ayı şarkısında "ben seni sayayım sen beni sevki bozulmasın ağızımın tadı" diyor neden sevgi koşulu? madem herkesi bir insanın günahından suçlıyacak o halde neden yaratıyor belki ben var opmak şstemiyorum herkes suçluysa yapmadıpı bir peyden ötürü cezalandırılıyorsa neden yaratı? bana bunu açıklayın lütfen bir tanrı haebi böyle yapar mı ya bak ister teslis olsun şster tek değil çok olsun gadi vatfix de olak hadi isayı da takip edek ama babaysa baba dediğin bunu yapar mı hiç? babaysan tüm herkeisn babasısın bir baba böyle yapar mı? berede babalığı? saygı duyuyorum ama nasıl kızıp kırılmayım? lütfen elinizi vijdanıza koyıp hristiyan olarak bilgi sajipleri cevaplayın bana kzııp doşlanamıyın madem nu din hak o halde soeuya cevap verirsiniz bence ben teolojğk olarak kızgınım yokaa alay etmek gibi bir amacım yok samimiyim de yazım yanlışı olabilir kşavye hatam var

Hristiyanlar, Adem'in günahı, elma ve ilahi adalet olayını nasıl mantıklı buluyorsunuz?