ne bilim be bi benim mi zoruma gidiyo lan
bak sorun şey değil şu bu satıp gitti gitmedi meselesi değil
atalarımız lan
o hanedanın soyunun ülkeyle alakası kalmamış olması
olm harbi çok garip hissettiriyo bi ben mi anormalim
ne bilim be bi benim mi zoruma gidiyo lan
bak sorun şey değil şu bu satıp gitti gitmedi meselesi değil
atalarımız lan
o hanedanın soyunun ülkeyle alakası kalmamış olması
olm harbi çok garip hissettiriyo bi ben mi anormalim
Hanedan değişir ancak ebedi olan türk devletidiri kıyamete kadar osmanlıdan önce selçuklu vardı onlar da tükenip gitti ondan önce kağanlar vardı hepsinin soyu karıştı gitti ailelere şahıslara takılma birinci süleyman muhteşem evet bir de ikinci süleymana bak önemli olan devletin istikrarıdır hanedan değil
Timur imparatorluğu dehşet güçlüydü timurun soyu kim nerde şu an dediğim gibi hanedanlara şahıslara değil devlet ve millet önemlidir onlsr milletlerine hizmet ettiler istikrarın olmadığı noktada gerekise hanedan bile değişir ki 4. murat bunun emrini vermiştir tüm hanedanı idam edin yönetim giray hanlığına geçsin diye ama bu emre uyulmamış
timur aptaldı knk tüm devleti kendisine bağlamış ölünce yıkıldı devlet.
yok knk biliyom hikayeyi
baya baya timur devleti üstüne yapmış öldüğü anda devlet mevlet kalmadı ortada.
Süleyman'dan itibaren gelenlerin anne tarafı hep yabancıydı Türk kızı alınmadı hiç Süleymanın annesi kırım prensesiydi soyu Cengiz Han a dayanıyordu ondan sonraki kadın sultanlar hep yabancıydı soylu değillerdi onda Oğuz kanı bozulunca...
arapl ve yabancılar tarafından yönetildi bu topraklar aslında başından beri yabancılar hüküm sürdü bu topraklarda yani
ne zamanki toprak kaybetmeye başladık o zaman türk değildik yani
Hayır bizans prenseslerini de alıyorlardı osmanlılar her hangib bir türk boyundan biriyle kolay kolay evlenmez sadece valide hafsa sultan bir istisnadır çünkü bir boyun kızıyla evlenmek demek onu soyunu kendine mirasçı yapmak demetir örneğin rus çarları çar trasr yani sezar demek neden çünkü bizansla akrabalıkları var ve kendilerini onların mirasçısı olarak görürlerdi bu pek kabul edilen ve istenen bişi değildir bir hanedan için
@Rhaast bu durumda evet güçlü olduğumuz döneme kadar türk kaldık ondan sonra ne zamanki yabancılar artş gösterdi ondan sonra güç yitirmeye başladık
Bu hissi yaşayan kesinlikle tek sen değilsin kanka 😔 Osmanlı, dizilerle, tarih kitaplarıyla o kadar hayatımızda ki hanedanın bugün “sıradan insanlar” gibi yaşaması tuhaf hissettiriyor, anormal değilsin.
Devlet sistemi değişince hanedanın resmî rolü de bitti, bağlantı kopmuş gibi duruyor. İstersen bu his için Topkapı, Dolmabahçe, Beylerbeyi turları yap, tarih havası alman baya iyi geliyor 🎭📚
Cevap
1Cevap
O senin atan değil, senin atan kellesi hanedan tarafından hiç kırpmadan alınan köylü…
yani diyosun ki osmanlı bize ait değil hiçbir alakamız yok arap devleti bizim tarihimiz 1923'te başladı öncesi yok
Osmanlı toprakları evet bize ait, köylüye ait, ne söylenmişti köylü milletin efendisidir. Ama siz atanızın kellesini uçurup, yoksulluk içinde kendilerine muhtaç bırakıp, kendilerinin saraylarda zevk ve zenginlik içinde yaşayan o şahısları başınıza taç ettiğiniz sürece benim diyecek çokta bir şeyim kalmıyor. Neydi o laf hıh hatırladım…
Celladına aşık olmuşsa bir millet
İster ezan, ister çan dinlet
İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet
Müstehaktır ona her türlü zillet.
Bana Türk devletiyle gel.. arap lideri osmanlı tohumlarıyla değil
Ömer hayyam nokta
haklısın knk
ozaman tarihimizde olan bütün imparatorlukların devletlerin hanedanlarına boydan gireyim
selçuklu timur ne varsa mk
Aynen
Asya hun mete han baba kral
hepsinin mk onlar keyif yaşarken asıl zorluğu halk yaşadı halk
hepsi oğula toruna beylik makam güderken halk çekti sefaleti
kız haklı
bütün kurulmuş devletierin tüm soylarının mk
yaşasın Türk halkı
Ya tamam en çok sen haklısın
@Ottoman1236578 sus la ottoman git hanedanına
Bak canım benim cahilliğine veriyorum. Git islamdan önce sonra Türk tarihini ataştır gel tartışalım. Ya da padişah soyuyum ben diyorsan, sövmeye bende başlayayım…
hayır hak veriyorum ne padişah soyu mk
Tüm Türk Tarihinin devletierin yöneten soyların hepsinin mk köylü ezildi köylü
biz ezildik biz savaştık onlar değil onlar sadece oturdugu yerden emir yağdırdı
Osmanlı arap tohumu değil Osmanlının 1 lafı var domuzdan post araptan dost olmaz ayrıca hiç bir padişahın annesi arap değildi Osmanlının aeaplara hoş görülü davranmasının sebebi peygamberimiz de arap olduğundan dı osmanlı dediğim gibi başya Türk tü hürremden itibaren soy bozuldu köylüyü kesiyordu diyorsun hiç bir padişah kendi önüne gelen davalarda köylüyü öldürmedi yerel kadıların yaptıklarını kontrol edemezdi
Belki vardır bu ülkenin derinliklerinde daha neler var var onlar mı olmayacak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?