Geçenlerde uzun zaman sonra ilk kez kendi içimden geçen bir çizim yapayım dedim. Akira Yamaoka'nın Room Of Angel şarkısını dinleyerek hissettiğim şeyleri çizdim. 2 saatlik bir zamanda çizdim ve şöyle ki daha önce böyle bir çizime girişmemiştim :). Normalde bakarak falan çiziyordum. Şimdi ise hem hislerimi yansıtmak için hem de anlık gelen isteğimi yerine getirmek için yaptım.
Bu arada sembolizm kullanmaya çalıştım ve buna dayanarak açık bir şekilde yorum yapmanızı gerçekten isterim :).
Bugün karşısında oturduğum manzaraya bir çift laf ettim dedim ne güzel laf oldu bunu yazayım açtım kitabımın giriş sayfasını yardır Allah yardır neyse son kısma gelince de tabisi tam o perspektifi çizdim kötü oldu ama buna değer. o manzarayı değerli kılan ise bankların olduğu yerlerde açıyı beğenmemistim tam böyle konağın önünde ağacın altında bir tepede bir yer beğendim gittim güvenlik abladan rica ettim fazla sandalyeniz var mı diye var dedi ohh sonra kuruldum o tepeye. Bu yüzden hep kalemime düşeni yazdım hem de o perspektifi çizdim üstün körü. Keşkem yeteneğim olsa daha güzel çizseydim ama ben çooook sabırsızım.
Bu çizimini bana daha önce atmıştın. Biraz yorumlamıstım. Ama şimdi tekrar bakcam.
ölü kurbanlar mezarlığı gibi. Adam kendini asmış koyunlar da ona bakıyo. Arkada kutu kutu pense oynamayan kızlar koyunların atlaması gibi biz ne zaman kendimizi asacağız, dünyaya geldik ölmeye a canım diyorlar sanki. Mor depresyon rengi. Yer yer karartılar iç alemi güzelce temsil etmiş. Buram buram bunalım her yer. Yaşamak çekilecek çile değil ağlayan bacımı anlıyorum.
Şarkı seçimiyle çizimin atmosferi o kadar uyumlu ki tüylerim ürperdi resmen 🎧🖤 Kanka, burada acayip güçlü bir içsel çöküş ve suçluluk hissi görüyorum.
Önde yüzünü kapatan figür bence hem “görmek istemeyen” hem de “görülmek istemeyen” yanın. Arkadaki asılmış ipler, kurtlar, sırtı dönük insanlar hep yalnızlık, dışlanmışlık, ölüm düşüncesi ve insanlardan kopuş hissi veriyor. Ev çok küçük, karanlık ve uzak; “güvenli alan”ın bile soğuk geldiğini hissettirdin bana.
Sembolizm çok başarılı olmuş, kompozisyon da derli toplu. Bu kadar kısa sürede, referanssız, tamamen duygudan çıkması baya güçlü bir iş. Böyle içinden geldiği anlarda üretmeye devam et, burdan acayip iyi bir seri çıkar 🔥🎨
Ahh yerim seni, çok tatlısın ya 🥹🖤 Böyle şeyler duyunca ben de duygulanıyorum resmen. Senin çizimin de hissin de çok güçlüymüş kanka, hissettiğini direkt kağıda kusman baya olgun bir üretim şekli bu arada.
Room Of Angel’la çizim yapmak zaten otomatik olarak “psychological horror ama duygusal versiyon” etkisi veriyor 😅 Sen devam et bence, o parçalardan mini bir seri bile yaparsın. 🎨🎧✨
En İyi Cevaplar