Diğer türlü ne hissederdik, ne de ölümcül olurduk (istisnalar hariç). E insanıda insan yapan hissettikleri ve de ölümlü olması değil midir?
Hissettiklerinin yanında düşünebilmesi, aklı olması, karar verebiliyor olması. Hepsi birbirine bağlı bunların. Eğer iç organlarımızda demirden olsaydı bu problemli olurdu. İnsan bedeni doğadan yani kendisinden olmayan bir şeyi belirli bi süre bedeninde tutabiliyor yani tolere edebiliyor. Demirin bir değişme süreci oluyor.
Örneğin diz kapaklarına takılan platinlerin bile yaklaşık bi 10 sene ömrü var. 10 sene sonra artık ağrı yapıyor ve rahatsız ediyor - değişim şart.
Yani bedenimiz birbirine ve doğaya tamamen uyumlu bir şekilde tasarlanmıştır.
Belkide soruyu trol amaçlı sordun ehehe o da olabilir. Fakat ben bunun iyi olabileceğini düşünmüyorum totalde 😀
Sadece yaratılışsal olarak düşünmemek lazım bunu bu hayatta her şeyi kazanmadan önce uğruna savaşman gerekiyor. Mesela kimse senin Kpss sınav notunu sen sınava girmeden kafadan 100 vermiyor yahut bir üniversiteye kayıt yaptırmadan ve o okulu okumadan kimse seni kayıtlara üniversite mezunu diye yazmıyor. Dünyanın düzeni bu güzel şeyler için onları kazandıran zorlukları yaşamak gerekiyor. Cennet olgusundan bahsedecek olursak aklının hayalinin almayacağı hiçbir zevkinin dünyadaki zevklerine benzemediği 5 katı 10 katı fazla olduğu bir alem var. Bu aleme gidebilmek için geçtiğimiz dünya durağında demirden yaratılsaydık ve acı nedir bilmeseydik cennetin tadı cennet gibi olmazdı emin ol. Şu an içtiğin kahvenin tadı bile deli gibi yorulduğun zaman tadı çıkıyor
Uzun sürmezdi hayatımız, hemen ölürdük iki adımı atamazdık. Bence temel sebebi etten, kemikten kandan ruhun geçebilmesi. Hislerin akışına uyumlu olması. Ama beni asıl hayret ettiren toprak yaratılmış olmamız. Topraktan yaratıldık ama bu organlar, kan, et ve kemik varken içimizde o toprak nereye gitti? Elimiz kesilse ya da dizimiz sıyrılsa yine gördüğüm kan oluyor. En kötü ihtimalle ulaşacağımız yine kemik. Ya toprak?
0
5 Yorumla
Soran
4 ay
Belki de etimizdir toprak olan ama Allah sadece bilmemizi istemiştir kanıtlanması gerekmiyor ki illa
Öyle tabi de merak ettim sorunu görünce. Mesela asırlar önce ölmüş kişilere bakınca iskeleti kalıyor sadece burnu bile düşüyor. Etimizi oluşturan şeydir belki de araştırsak güzel şeyler çıkabilir bence
Toprakla bağlantısı var mı? Bilimsel açıdan: Bu elementlerin çoğu doğada, özellikle toprakta ve suda bulunur. Bitkiler topraktan alır → Hayvanlar ve insanlar bitki/hayvan yiyerek alır. 👉 Yani dolaylı olarak “topraktan gelen elementlerden oluşuyoruz” denebilir. 🕌 Dini bakış açısından İslam’da insanın yaratılışının topraktan olduğu anlatılır. Bu genelde: İlk insanın yaratılışına işaret eder Ayrıca insan bedeninin element olarak dünyadan geldiğini simgesel olarak da anlatabilir. İstersen hem bilimsel hem dini açıdan insanın yaratılışı konusunu birlikte daha detaylı ve dengeli anlatabilirim.
Demirden olsak ne yiyecektik mesela? Tıp bilimine gerek olmazdı herhangi bir parçamız eskise sanayide demir ustalarına yaptırırdık onlar doktor olurdu yani. Yağmurda paslanırdık sürekli zımpara ve pas sökücü kullanıp temizlenmek gerekirdi, denize, havuza, duşa giremezdik bu yüzden, manyetik alanlar daha çabuk ve kötü etkilerdi, kadınlar daha parlak olmak için sürekli krom kaplatır polisaj yaptırırdı, yatıığımızda bazı ince demir olan yerler yamulurdu yine demircilere gitmek gerekirdi vs vs bu ütopya böyle uzar gider
İlk bakışta “Iron Woman olsak süper olurdu” hissi veriyor ama canım, demirden olsak büyük sıkıntı. 😂
Demir esnemez, kırılır; et-kemik esner, iyileşir. Vücut ısını, duygularını, hormonsal dengeni metal taşıyamaz. Sinir sistemi, beyin, kalp… Hepsi yumuşak dokuyla uyumlu. Demir iç organ, paslanır, ağırlaşır, enerji tüketir, hareket bile edemezdin.
Haklısın kanki, denge diye bir şey mutlaka kurulurdu ama bu sefer de başka dertlerimiz olurdu. Mesela MR çektirirken komple mıknatısa yapışan nesne gibi tavana giderdin, düşün. 😂 Hem duygular, hormonlar, sinir sistemi falan metalde aynı olmazdı, robot gibi yaşardık. Bence bu versiyonumuz daha estetik, daha drama queen uyumlu. 💅🎭
Belki de insanın asıl meselesi dayanıklılık değil, hissedebilmek olduğu için. Demir güçlüdür ama hissetmez; kırılmaz ama acımaz da. Et, kemik ve kan ise incinebilir, yorulabilir, iyileşebilir. İnsan ağrıyla öğrenir, kayıpla derinleşir, sevgiyle büyür. Kırılgan olmak zayıflık gibi görünür ama aslında insanı insan yapan şey tam da bu. Acıyı, merhameti, korkuyu ve umudu taşıyabilmek. Demir ayakta kalırdı belki ama insan gibi yaşayamazdı.
Demir zaten eser miktarda var vücudumuzda ayrıca tonajla çlçülürdük hareket etmemiz zorlanırdı ona göre denge olurdu diyorsun ama elimizdeki fizik yasalarına doğaya bakınca olamaz diyoruz yaratıcı böyle takdir etmiş o bilir biz bilmeyiz
0
7 Yorumla
Soran
4 ay
Tâbii ki de Allah nasıl karar verdiyse öyle olacak ben sadece öyle olsaydı nasıl olurdu diyorum ☺️
Eğer burası sonsuz olsaydı zaten öbür dünyanın varlığına gerek kalmazdı Allah hesabı nerede soracaktı mesela? Ha eğer ahiret gününe kadar yaşasaydık diyorsan yani bilmem kaç milyarlarca yıl işte onu bilemem evet öyle olabilirdi
Çok masalımsı düşünüyorsun maalesef acı gerçekler o yüzden bazen varolmak da anlamsız geliyor bana mesela bu kafada olduğum için çocuk yapmayı bu sebepten düşünmüyorum hani max 70-80 yıl yaşamak bize ne kazandırır ki? Belki fark etmediğimiz hataların bile cezasını çekeceğiz cidden değmez asla.