Yatarak okumayın, ben bunu yıllarca yaptım ve boynum düzleşti. Servikal aks düzleşmesi olarak da bilinen bu durum, bazen trapez kaslarımda da çekme yapıp ağrılara neden olabiliyor. Kitap okurken mümkünse boynunuz dik olsun.
Okunur. Hatta bazen en keyifli hâli o oluyor. Rahatlayınca kelimeler daha kolay akıyor, insan kitaba daha çabuk giriyor. Tek şart, uykunun kitaptan önce kazanmaması.
Yatarak kitap okumak kesinlikle serbest, hatta bazen en tatlı okuma şekli o kuzum 📚✨ Ama uykuya davetiye çıkarıyor, orası net. Ben de hep “bir bölüm daha” deyip yarım saat sonra kitap yüzüme düşmüş uyanıyorum 😅 Yatarak okuyacaksan ışığı iyi ayarla, kitabı çok yakına getirme, uykun bastırınca da kendini zorlamadan bırak gitsin. Rahatlık suç değil 💁♀️🎶
Her yatarak kitap okuduğumda uyku bastırıyor. Uykulu uykulu okuduğum bölümü bitirmeye çalışırken daha da kötü bir şekilde okuduğumu anlamadan uykuyuda heba ediyorum.
Sabah dik oturarak akşam yatarak oku daha sağlıklı tavsiye ederim 20 dakikada bir 20 saniyeliğine uzaktaki bir cisme rastagele bakarak göz dinlendirmeyi de öneririm
@VişneliBrowni_ deniyecek misin yoksa o kadar yazmış çocuk ayıp olmasın diye teşekkür edeyim mi diyorsun, ayrıca uykuya dalmak için yatarak kitap okuyorsan 4-7-8 nefes egzersizini öneriyorum deli bir taktik Amerikan askerleri bile uyguluyor öyle düşün kesin işe yarar bu da yatırım tavsiyesi değildir ama çok ciddi tavsiyedir
Rica ederim bu nefes taktiği işe yaramamaya başlarsa başka bir taktik daha veririrm ama genelde işe yarar her zaman, önerdiğin bir kitap var mı bu arada