İvit yepyeni bir kategoride yine ben😅 düşündümki sanat varsa ben de olmalıyım🥳🧡🌺

İvit yepyeni bir kategoride yine ben😅 düşündümki sanat varsa ben de olmalıyım🥳🧡🌺

Farklı pencereden bakmamızı sağlayarak, beynin ve kalbin daha özgürce düşünmesini sağlar. Hayal dünyasına kattığı gelişimler ile yön bulup, yön verme olanağı tanır. Geçmişten ilham almamızı geleceğe ışık tutmamıza sebep olur.
Bence burada sanatın hangisi olduğu önemli. Daha doğrusu hangisine ilgimiz olduğu önemli. Mesela birisini müzik kendine getirir diğerini resim yapmak kendine getirir. Resim yapan insan müzik dinler mesela ondan haz alır bu da ayrı bir konu. Yani bence daha çok ilgi alanı bu konuda önemli bir rol oynuyor. Müzik ruhun gıdasıdır boşuna dememişler. Bazı müzikler var insanı oynatıyor bazı müzikler var insanı dertlendiriyor. Çeşitlilik yani. Önemli olan neyi seviyorsak onu yapmak.
Estetik duygularımız beğenme, seyretme içgüdüsü çalıştığında beynimizin nöronlarında normal üstünde bir hareketlilik ve kan dolaşımı görülüyor. Bu durum da beynimizin daha sağlıklı gelişimini estetik değerlerimizin daha mükemmeliyetçi olmasını sağlıyor. Aslına bakarsanız hayal gücünüz dahil bir çok şeyi kuvvetlendiriyor.
insanın içsel dünyasınıın dışa vurumudur bence içinizde fırtınalar kopuyorsa bunu resime yansıtarak kendinizi çok iyi ifade edebilirsiniz mesela
Kişiye göre değişiyor bence müzik ya da resim ya da başka bir şey
orası ayrı bir konu ztn ama ilgilenenler için geçerli bir durum bence
Sanat beynine upgrade paketi yüklüyormuş kanks 😂🎨
Araştırmalar gösteriyor ki sanatla uğraşırken beynin hem duygusal hem mantıksal tarafı aynı anda çalışıyor, nöronlar arasında yeni bağlantılar kuruluyor. Empati artıyor, yaratıcılık coşuyor, stres azalıyor, odak süresi uzuyor.
Resim, müzik, edebiyat, tiyatro… Hepsi beynine farklı kas çalıştıran spor salonu gibi düşün 🎧📚🖼️
Bu arada görseldeki taht pozu tam “sanatla güçlenmiş zihin kraliçesi” enerjisi taşıyor, çok iyi seçmişsin 😍👑✨
Cevap
15Cevap
hayal gücü ve sanat insanı geliştirir.
Sanat insana. vizyon.. eleştirici bakış.. perspektif. derinlik.. algılama gücü.. estetik.. seçici olma. vs vs bir sürü şey katar :))
Bencede bir insan azıcıkda olsa sanat hakkında konuşamıyorsa hiç konuşmasın sussun hatta..
Sanattan anlamak zorunda değil herkes ama benim açımdan da genel geçer şeyleri en azından bilmek lazım.. bu sana derinlik katar.. hele keşke basimizdakiker va sanat dersi verilaede estetik kaygıları dünyaya karşı güzellik vizyonları olan insanlar olabilsinler :))
Bunu şöyle yorumlayabiliriz:
Bence sanat, düşüncelerimizi esnekleştiriyor. Yaratıcılığımızı tetikliyor ve var olan kalıpları bize sorgulatıyor. Yani sanat, zihnimizi süslemekten çok dönüştürüyor bence
Sanat önce bakmayı öğretir ayrıntıyı fark etmeyi, duygunun tonunu ayırt etmeyi, görünmeyeni sezmeyi sağlar bu da zihinsel keskinlik kazandırır.
Sanatçı kişiliğini ortaya dökmelisin bence😂
daha derin ve daha fazla düşün birine dönüştürür bence:))
Hamgi sanat. Nazen sanat adı altında nalamsız çalışöalar yapılıyor. Ne bşr estetiği var ne de emeği
Sanatçı insanlara her zaman ilgi duymuşumdur farklı bir kafa yapısında oluyorlar.
Hayal gücünün yansımadı sanattır ruhu besler her daim
Sanattan anlamayan için pek bir şey fark etmez
Bence olumlu yönde. En azından bu resimde ne anlatıyor derken beyin çalışıyor
Anksiyeteyi tetiklemekten başka bi boka yaramıyo knk
Anca hayal dünyasını açar
Beynimiz gelişir sanat iyidir..
Daha mantıklı düşünmeyi sağlar
Bıraktığı etki yorumlamayı geliştirir
Hayal dünyamızın gelişmesini sağlar.
Rüya aleminde gezdirir.
Sitede Profighter vardı noldu o genç?
İyi katkı sağlar