Atık maddeler olan demir, plastik veya cam gibi şeylerden bazı eserler ortaya koyuluyor. Peki bu sanat sayılır mı?

Atık maddeler olan demir, plastik veya cam gibi şeylerden bazı eserler ortaya koyuluyor. Peki bu sanat sayılır mı?

Yorumlamaya ve ortaya çıkan esere göre değişir. sadece salt ürün değerlendirmek içinse sanat değilde zaanaat olarak değerlendirilir.. bir anlatı bir eser ortaya koyuyorsa elbette sanat sayılır.. Davud heykelide atık mermerlerden yqpilmistir :))
"Sayılır ama çok bıçak sırtı bir sanat dalıdır!
Bunun en büyük testi 'Temizlik Görevlisi' testidir.
Eğer müzedeki görevli abla, eserin yanından geçerken; 'Ay burayı kim dağıtmış yine?' diyip, milyon dolarlık enstalasyonu yanlışlıkla çöp poşetine tıkıştırıyorsa, geçmiş olsun! O eser, sanatsal aurasını kaybetmiş, 'aslına rücu etmiş' demektir. 😂
Ayrıca eve götürsen büyük risk. Salonun ortasına 'Tüketim Toplumu Eleştirisi' diye kola kutularından ve eski lastiklerden yapılmış heykeli koysan; annen 'Oğlum/Kızım kapıcıya verecektik bunları, niye geri getirdin?' diye terlikle kovalar.
Ama ticari zekasına şapka çıkarırım: Adam millete kendi çöpünü 'Derin manası var' diye satıyor. Asıl sanat, o çöpü değil, o fikri satabilmektir bence!"
Gerçekten güzel eserler ortaya koyanları gördüm. Bence değersiz seyleri değerli kılmak sanatın asıl amaçlarından biridir zaten. Mesela tablo ve boyanın kendi başına bir değeri yoktur ressam yaptığı çizimle ona değer katar. Aynı şekilde taşın bir değeri yoktur heykeltıraş ona değer katacak şekli verir...
Ben çoraptan kukla yapıp mimar Sinan a rakip olmayı düşünüyorum
580 yaşında belki rakip olursun ajsjd
Geç olsun da güç olmasın kanka
Sanat sayılır tabii Shelby, hatta baya sayılır 🎨♻️
Sanatın olayı malzeme değil, fikir ve anlatım. Atık kullanmak hem çevreci hem de “çöpten anlam çıkarma” meselesi yüzünden ekstra derin. Buradaki kurbağa formu da gayet heykel mesela, konsepti net.
İster plastik olsun ister demir, sen de bakıp “vay ne yapmış” diyorsan o işte sanata göz kırpıyordur kuzum 🎭✨
Cevap
3Cevap
sanattır elbette
Bence atıklardan yapılan geri dönüşüm eserleri gerçekten sanat sayılabilir. Çünkü bana göre sanat sadece estetik olmak zorunda değil; bir fikir, bir mesaj ya da bir farkındalık l da sanattır.
Sayılır ama bu bazen abartılıyor mesela duvara bantlı muz ne alaka yani bence dolandırıcısı da çok sanatın
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?