Bazı ressamlar gereğinden fazla abartılıyor bana göre. Ama bazıları da yerine göre normal bir övgü onlar için. Peki sizce en gereksiz abartılan ressam hangisi?

Bazı ressamlar gereğinden fazla abartılıyor bana göre. Ama bazıları da yerine göre normal bir övgü onlar için. Peki sizce en gereksiz abartılan ressam hangisi?

Van Gogh için ikilemdeyim bir yandan abartılıyor bir yandan da abartılmıyor, aslında bu ne yönden bakıldığına bağlı. Zamanında resimleri beğenilmiyordu çünkü estetik güzellik algısına pek uymuyor ancak o da bunu farkındaydı zaten. Onun resimlerinin olayı zaten estetik açıdan iyi olmasından ziyade kendine has bir tarzı olması ve farklı yorumlamalar. Yani bu adamın resimleri çok güzel diyen biri abartıyordur, doğrusu "özgün" olması.
Bazı ressamların gerçekten hak ettikleri değeri gördüğünü düşünüyorum ama bazı isimlerin popülerlikleri, ürettikleri işlerin önüne geçmiş durumda. Bana göre sanat tarihinde en fazla abartılan isimlerden biri Salvador Dalí. Elbette teknik olarak yetkin, dönemini etkilemiş ve sürrealizme güçlü imgeler kazandırmış bir sanatçı. Buna itirazım yok. Ancak Dalí’nin ününün büyük kısmı resimlerinden çok, yarattığı sıra dışı karakter, medyatik tavırları ve “dahi” imajı üzerinden büyüdü. Aynı dönemde daha derin, daha sessiz ama kavramsal olarak çok daha güçlü işler üreten sanatçılar varken, Dalí’nin neredeyse sürrealizmin tek yüzü gibi sunulması bana abartılı geliyor.
Burada “kötü bir ressam” demiyorum; sadece hak ettiği saygıyla, üzerine inşa edilen efsanenin aynı şey olmadığını düşünüyorum. Sanat tarihinde bazen görünür olmak, gerçekten derinlikli olmaktan daha çok ödüllendiriliyor. Bana göre abartı da tam olarak bu noktada başlıyor.
Pablo Picasso bence bazı eserleri hariç diğerlerini hiç beğenmiyorum özellikle kübizm olanları. Kübizm hiç mantıklı gelmiyor bana sanki uğraşılmak istenmemis sadece bir eser ortaya konmak istenmiş gibi.
Rica ederim
Sanat tarihine kavga çıkartacak soru seçmişsin dostum. 🎨😂 Fotoğraftaki eser Michelangelo’nun Musa heykeli bu arada, ressam değil heykeltıraşın işi ama adam zaten Rönesans’ın poster çocuğu sayılır.
Bence en abartılan isim Picasso olabilir. İyi ki var, oyun bozucu bir dahi ama her “anlamadın çünkü zekâ yetmedi” tripleri yüzünden fazlaca kutsallaştırılıyor. Her popüler olan da tapılacak düzeyde değil sonuçta.
Cevap
5Cevap
Hiç takip etmiyorum
Frida sadece idolojisi yüzünden popüler tabloları başarılı değil
PicHasso der susarım 😂
Frida kahlo mum sadakatsız ressam kocası Diego
Ne bilim hiç ressam ismi bilmiyorum bile
Hiç takip etmiyorum ama vardır
Van Gogh
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?