Bu hayatta ki en büyük hayaliniz ne?

Beni net olarak anlatan şey budur. Sekiz yıl boyunca yazdığım; kimi zaman uğruna emek verdiğim, kimi zaman ağlayıp “yapamıyorum” diyerek kâğıtları bir kenara fırlattığım…
Yeri geldi sağlığımdan ödün verdim, yeri geldi hastalığım pahasına devam ettim.
Bu yol yüzünden birçok insanı karşıma aldım, hatta sırf bu sebeple hayatımda olan bazı insanları hayatımdan çıkardım. Ama her şeye rağmen, hayal kurmanın ve her gün o hayale bir adım daha yaklaşmanın verdiği umut ve mutlulukla yürüdüğüm bir serüvendi bu kitap benim için. Bir daha olsa yapar mıydım? Evet, hiç düşünmeden yine yapardım. Kimine göre anlamsız, kimine göre gereksiz bir uğraş olabilir. Ama ben pişman olarak ölmek istemedim.
“Keşke hayallerimi yaşasaydım” dememek için bu zahmete girdim ve belki de bir o kadar yaklaştım. “Kitap satmazsa ne olacak?” diye sorarsanız; açıkçası yazdıklarımın satıp satmaması pek umurumda değil. Ben bu kitabı yazdım, çıkardım ve bu dünyadan—babamın bana bıraktığı gibi—sadece evlatlarıma değil, Türk edebiyat tarihine de bir miras bırakmış olarak gitmek istiyorum. Belki bugün değil… Ama bir gün mutlaka kıymeti bilinecek. Buna da yürekten inanıyorum.

#KültürveSanat #BendekiSen #NoNexco