Gerçekten okudugum kitap sayısı çok azdır bu yaşıma kadar şimdi okusam faydasi olur mu sırf faydasi olsun diye okumayı da sevmiyorum insanin içinden gelmeli diye dusunuyorum?
Cevabın nedir?
Yaşar Kemal Şair...65 yaş üstü bir insandı ve hala okurdu. yenı kelimeler öğrenebildiğini ve ufkunun hala acıldıgını sölerdi...
sen 21 yasında google daha yararlı oldugunu sandıgın dusunce batagındasın belkıde.
bende derdım kıtap okumak zaman kaybıdır... meger kıtap okumadıgım her an zaman kaybıymıs :)
ask romanlarıda oku tabı ama psikolojı ve kısısel gelısımokumalısın...23 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :) google da bisey aramiyorum belirteyim :D
En İyi Cevaplar
kitap insanın en iyi dostudur yalnız kaldığında özellikle ayrıca okumanın yaşı yoktur ben bile okuyorum ama hoşuna gidenleri ilgini çeken kitapları al oku sıkılacağın seni yoracak kitapları alıp okuma zevkini öldürme derim. Hem okudukça kendini geliştirirsin genel kültür açısından daha bir çok faydası var.
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
ne tür kitaplardan hoşlanırsın bilemem ama ilgini ne çeker orasını artık sen karar ver ben genelde polisiye ve tarih içerikli kitapları sonra soluk kesecek merak uyandıracak okudukça hayal gücünü geliştiren kafanda sahneler canlandıracak romanlar, dini içerikli Allah'ı ve insanların güzelliklerini ön plana çıkaracak tarzda olanlar, yazar olarak Ahmet Ümit mesela, Sir Arthur Conan Doyle (sherlock holmes serisinin hastasıyımdır) seçenek çok sana kalmış yani...
her yaşta okumak faydalıdır. ben okumayı çok severim elbet seni sürükleyecek bir kitap vardır. her kitap bilgi için okunmaz elbet bazen tek bir cümlesi senin hayata bakışını değiştirir ve o bir bilgi altın değerini alır
00 Yorumla
Babam 60 yasina gelmek uzere ve hala her gece kitap okur kitabin sana hangi yasta ne katacagini bilemezsin her konuda da az cok bilgi sahibidir keske kucukken bunu aliskanlik edinseydin
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet olmadı malesef keske demek bisey ifade etmiyor hic bir zaman
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
37Cevap
Oku ve hatta kitaplarını kaybetme ve seneler sonra tekrar oku. Farklı bakış açısı kazanınca insan dahada iyi anlayabiliyo bazı şeyleri. Hayatta hiçbirşey için geç kalınmaz. Kitap okumak için ise asla :)
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :)
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler öğrendiğin her yeni bilgi senin için kardır olaya bu gözle bak
22 Yorumla
+1 yılSevebilecegin kitaplari oku mesela ben otobiyodrafi kitaplarini severim ama sirf okumak icin klasikleri okumuyorm
11 Yorumla
Bir soz var hatanın neresinden dönersen kardir. Ne dersin ?
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler ilginiz icin :)
bu nasıl bir soru en cok kitap okuman gereken yaştasın en verimli dönemdesin bol bol oku kişisel gelişim kitapları ve psikoloji kitapları okursan sana cok faydası olur...
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılDiksiyonun düzelir genel kültürün artar sohbet muhabbet ederken daha rahat edebilmeni sağlar konuşmacı ruhunu öne çıkarır yaratıcılık artar.
14 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Pucca'nın son kitabından başlayabilirsin "O adam buraya gelecek!" :)
Soran+1 yılPuccanın yazdıkları bana çok basit geliyor o yüzden sevmiyorum teşekkürler yinede :)
- +1 yıl
Kitabın basit gibi görünmesinin edeni akıcılığındandır ve eğlenceli bir dille yazıyor sıkılmadan okuyabilirsin diye onu önermiştim ama daha karmaşık kitaplar istiyorsan
Yalnızlık Dolambacı - Octavia Paz
Gül Bahçesi Vaadetmedim ki - Joanna Greenberg.
+1 yılKitap okumayan insan çok şey kaybettirir. Her şeyden önce hayata bakış açısı, okuyanların ki gibi olamaz. Kişiliğin oturmasında çok önemlidir kitap. Ama insanı geliştiren kitaplardan bahsediyorum, sadece para kaygısıyla yazılmış saçmalıklardan değil.
03 Yorumla
Soran+1 yılAynen iste beni hep o yazarlar sogutuyor kitaptan ne onerirsin?
- +1 yıl
felsefeye ilgin varsa böyle buyurdu zerdüşt kitabını okuyabilirsin. kahraman tazeoğlundan bukre kitabı var sonra Kürk Mantolu Madonna - Uçurtma Avcısı - piraye şimdilik bunlara bak kafana göre alır okursun Ankara da olsan senle kitap almaya giderdik ben bugün tek başıma gittim :)
Soran+1 yılNe güzel :))
- Kültür & Sanat konusunda 742 cevap paylaştı.
+1 yılhiç bir şeyin yaşı yoktur kendin için her dk ne yaparsan kardır bunu unutma
11 Yorumla- +1 yıl
aynen bunu da unutma :)
Bilginin bilgeliğin yaşı mı olur? Kazanacaklarını saysam bitmez.
20 Yorumla
+1 yılİstersen yarın ölecek ol kitap her zaman bir şeyler katar insana
10 Yorumla
+1 yılAsıl o yaşlarda okuyacaksın. Zamanın varsa oku ama hoşuna gidecek şeyler oku. Sadece okumak için okuma yani. Dünya klasiklerinde çok güzeller var bende pek okumadım ama onlardan başla.
00 Yorumlaİstersen 60 ol her yaşta insanin kitaplardan alacağı örnek ve bilgi vardır
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 517 cevap paylaştı.
+1 yılKitap okumanın yaşı yoktur insan her yaşta bir şeyler öğrenebilir bilgi sahibi olur
00 Yorumla
+1 yılIcinden gelmiyosa okuma. Ayriyetten 21 yas dedigim ne ki bir ayagin cukurda falan mi
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmem belli olmaz bu isler :D
+1 yılbeyin gelişimi için faydalı :) beyin diye omur iliği kullandıysan şimdiden okumaya başla ki kullabil :)
01 Yorumla
Soran+1 yılHmm
Kültür & Sanat konusunda 636 cevap paylaştı. Kazandırır
Ama bu niyetle okuma , içinden geliyorsa , seviyorsan oku
Zorlama okunulan kitaplar çabuk unutulur01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler ben de bu sorunun cevabini ariyordum
Gizli Üye(36-45)+1 yıl" Hala öğreniyorum " 87 yaşında bir adam.
https://hizliresim.com/oAlbRk00 YorumlaBence okumalısın cunku kitaplar her insanı surukleyen bir heycandır
00 Yorumla
+1 yılokumanın yaşı olmaz her kitap bişeyler katar insana
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 496 cevap paylaştı. Dizi izle daha faydalı potasyum protein calsiyum vitamin herşeyi alırsın.
05 Yorumla
Soran+1 yılCiddi misin
Soran+1 yılHmm ne katti sana
Soran+1 yılAhaha
+1 yıl70 yaşında amca otobüste tramvayda okuyorsa bir faydası vardır :)
01 Yorumla
Soran+1 yılSevdigi icin okuyordur
okumanın yaşı yoktur ama yaşca tecrübelilerle muhabbet edersen daha iyi olur
00 YorumlaKendini gelistirirsin, bakis acin, üslubun, pratik zeka yaraticilik kazanirsin
00 Yorumlakıtabı bır kazanc olarak dusunup okumayın. ıcerısındekı hıkayeden zevk alın.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen
+1 yılokuduğun kitaplara bağlı böle düşündüğünden çabuk sıkılırsın o yüzden kazandırmaz
00 YorumlaYaşı olmaz ki kardeşim kitap okumanın. Alışırsın zamanla. Öğüt gibi algılamada.
00 Yorumla
+1 yıldeli misin sen tabi ki olur. bende mesala kitap okumayı severim ama az okurum sonuçta okurum yani.
00 Yorumla
+1 yılTeyze ne yaptın sen ya :D kitap okumanın yaşı mı olur.
00 Yorumlakazandırır. okumak her zaman aynı şeydir ama kattığı şeylerin zamanı olmaz.
01 Yorumla
+1 yılbu yaşa kadar ne okudun ki?
Atatürk'ün hayatı boyu 4500den fazla kitap okuduğunu biliyor muydun00 Yorumlasende bu kafa varken sadece para kaybettirir okuma s. et
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 349 cevap paylaştı. keşke böyle düşünmesen :)
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl düşüneyim
ookumanın yaşı yoktur. biline...
04 Yorumla
Soran+1 yılSorum o değil
- +1 yıl
tamam onu da söyliyim. insan beyni her zaman algıya açıktır. 70 yaşındaki birinin beynini düşün. 9 yaşındaki bir çocuk o adama bir şey öğretebilir. çünkü beyin hafıza kartları gibi değildir. kapasitesi yoktur. ne kadar depolarsan depola dolmak bilmez. ayrıca hafıza kartları gibi doldukça kasma yapmaz. doldukça daha da hızlı çalışmaya başlar. ondan dolayı kitap her yaşta bir şeyler katabilir insana. ama içinden gelerek okuyosan tabi. bence kendi ruhunu iyi öğren ona göre kitap oku. macerayı seviyosan polisiye al eline. geçmişi seviyosan tarih. aksiyon seviyosan aşk kitabı okuma mesela. zorlama beynini alışkın değildir onai yanar bir zaman sonra. beyninin alışkın olduğu şeyleri sun ona. o da karşılığını fazlasıyla versin sana... :)
Soran+1 yılTeşekkürler :)
Öğrenmenin yaşı mı olur?
07 Yorumla
Soran+1 yılsacma bir aşk romaninda ne ogrenebilirsin ki
Soran+1 yılElimde onlar var
Soran+1 yılSen ne tür önerirsin
Soran+1 yılYa bir de kuran varken ben niye bunları okuycam ki diyorum ama ikisini de okumuyorum kafamı patlatcam
+1 yıl70 yaşında olsan bile kazandırır.
10 Yorumla
+1 yılSanarsın 40-50 Yaşında oku faydası niye Olmasın,
31 Yorumla
Soran+1 yıl:)))
Tabi ki olur. Kaç yaşında olursan ol ne fark eder.
00 Yorumla
+1 yılzararın neresinden dönsen kar
10 YorumlaHer yaşta bir şey öğrenir insan
00 Yorumlaher zaman kazandırır :)
10 Yorumla100 yaşında bile okusan olur ama böyle düşünmeye devam ettigin sürece okuma daha iyi
03 Yorumla
Soran+1 yılIsine bak sen
Soran+1 yılYa sen ne diyon burada yardim istiyoruz etmiceksen defol git
Sen hiç okuma boşver...
08 Yorumla
Soran+1 yılKes
Soran+1 yılAhaha şaka mısın
Soran+1 yılsen de okudukların hiç işe yaramamış anlaşılan :)
Soran+1 yılYorumlara bakıyorum sen 32 olmuşsun kullandıgın kelimelere bak Beyin gelişmemiş ki bir kere.
Soran+1 yılNerden belli oluyormuş anlatsana biraz takiyye mi yapıyorsun görelim :)
Maşallah çok yaşlıymışsın
01 Yorumla
Soran+1 yıl:)))
Kültür & Sanat konusunda 386 cevap paylaştı. kitap okumanın yaşı yok ki
01 Yorumla
Soran+1 yılFayda saglamasi icin diyorum tabiki yok da
+1 yılöğrenmenin yaşı yok derim ben
00 Yorumla
+1 yıltabiki kitabın yaşı yoktur..
00 YorumlaAllah aşkına sen bişe okuma boşver :)
013 Yorumla
Soran+1 yılbir git işine
Soran+1 yılBu satten sonra kitap okunabilir ni diye sormadik heralde
Soran+1 yılHala anlamiyon aplam :D
Soran+1 yılAplam bir kelime cikiyo anlamini bilmiyom 2 saat sözlük accam ohoo :D
Soran+1 yılOkuyacam l*n sana inat :D
Soran+1 yılLen Olsun o l*n kaba olur :(
Soran+1 yılAtariz sıkıntı yok :D
Kazandirir bilgi dünyada en önemli silahtır.
00 Yorumla
+1 yılkitap okumak yaşa göre değil tabiki kazandırır
00 Yorumla
+1 yılkazandırır tabı de zorla okumak sana bırsey katmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılBen de onu soruyorum
+1 yıltabi ki kazandırır.
00 Yorumlabu düşünceyle okuma zaten boşver
07 Yorumla
Soran+1 yılİsine bak
Soran+1 yılSenin gibi insanlar bu sitede sadece xper kasmak icin var
Soran+1 yılSurda belli ki bir sorunum var dimi yardimci olmak yerine beni sinirlendiriyorsun
Soran+1 yılHe kesin
Soran+1 yılBelli kimin ne seviyede olduğu
Sana bir faydası olmaz
00 Yorumla
+1 yılKazandırır.
01 Yorumla- +1 yıl
Bokk kazandırırrr at kafası bir bokk bilmiyorsun konusma anasınıı esekkleree sıiktirdiğimm pciin evladı tipe bak ya ya mal oğlu mal kitap kazandırırmıs
Okumanin yasi yok
00 Yorumla
Devamını Gör(40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Yaş olmuş 21 bu saatten sonra kitap okumak bana bişey kazandırır mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne