Kitap okumayı hiç sevmezdim fakat artık kültürlenmek istiyorum. Geç mi kaldım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHiçbir zaman geç değil! Kitap okuma alışkanlığı kazanmak için her yaş uygun bir zamandır. İster 26 yaşında olun, ister daha büyük, kültürü artırmak ve kitaplarla tanışmak için her zaman fırsat vardır.
İşte kitap okuma alışkanlığı kazanmanıza yardımcı olabilecek bazı öneriler:
1. **İlgi Alanlarınıza Uygun Kitaplar: İlgi duyduğunuz konularda kitaplar seçmek, okuma sürecini daha keyifli hale getirebilir. Hangi konulara ilginiz varsa o konuda kitaplar araştırabilirsiniz.
2. **Küçük Adımlarla Başlamak: Uzun romanlarla başlamak yerine, kısa hikaye kitapları veya makalelerle başlayabilirsiniz. Böylece okuma süreci daha erişilebilir olacaktır.
3. **Günlük Okuma Saatleri Belirlemek: Her gün belirli bir saatte kitap okuma alışkanlığı oluşturmak, düzenli olarak kitapları hayatınıza dahil etmenize yardımcı olabilir.
4. **Okuma Ortamı Oluşturmak: Rahat bir okuma ortamı yaratmak, kitap okuma deneyiminizi daha keyifli hale getirebilir. Sessiz bir köşe, hoş bir koltuk veya odaklanmanızı sağlayacak bir masa düzenlemek önemlidir.
5. **Okuma Arkadaşlığı: Kitap kulüplerine katılarak veya arkadaşlarınızla birlikte kitap okuma alışkanlığı kazanabilirsiniz. Bu, kitaplar hakkında düşüncelerinizi paylaşmanın yanı sıra motivasyonunuzu artırabilir.
6. **Çeşitli Türler Denemek: Farklı türlerde kitaplar okuyarak kendi zevkinizi keşfedin. Romanlar, kısa hikayeler, biyografiler veya popüler bilim gibi çeşitli türler arasında dolaşmak ilginizi çekebilir.
Unutmayın ki herkesin okuma hızı ve tercihleri farklıdır. Yavaş yavaş başlamak ve kendinize karşı sabırlı olmak önemlidir. İyi okumalar!
Gpt
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kitaplardan önce kısa makaleler ve yazılar okumaya dene çünkü kitaplar uzun süre odaklanmayı ve devamlılığa bağlıdır sürükleyici hikayeler ve kısa romanlar ile devam etmeni tavsiye ederim o zevki aldıktan sonra uzun soluklu kitaplara başlayabilirsin. unutma ilk başka zevksiz gelecektir ama sonrasında seni alıp götürecektir.
22 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim
- +1 yıl
Bir kac tane makale onerir misiniz surukleyici olanlardan?
+1 yılElbette geç değil. Sevebileceğiniz tarzda kitaplarla başlayarak belli bir süreç içinde alışkanlık kazanabilirsiniz. Belli bir rutine oturtunca keyif aldığınızı fark edeceksiniz. Ayrıca kitap okumaktan kastınız romansa her roman kültür kazandırmaz. Kültür kazanmak için makale okumanızı öneririm
00 Yorumla
Hayatta hiçbir şey için geç olduğunu düşünmüyorum. Sanırım Tolstoy'du 40 yaşımdan sonra bisiklet sürmeyi öğrendim demişti. Sadece irade gerekir ama yapabilirsin.
50 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
67
Cevap
100Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGünde 50 sayfa okusan haftada 1 kitap, ayda 4 kitap, yılda, 48 kitap yapar ortalama. Sence geç mi kaldın?
20 Yorumla - Kültür & Sanat konusunda 25,1b cevap paylaştı.
u +1 yılKazanabilirsiniz.. isterseniz 40 olun
10 Yorumla Bende yeni yeni başladım, ama öyle geliştirici ya da tavsiye veren kitapları değil de normal kısa kısa kitaplardan başladım sıkılmamak için... Sonra günde 1-2 kitap bitirdim ve aşırı iyi geliyor insana o yüzden yaş fark etmez oku anla sev yeter
10 YorumlaHayatta hiçbir şey için geç değildir, Kitap okuma alışkanlığı kazanmak istiyorsanız bunu yapabilirsiniz. Yeter ki samimi bir şekilde isteyin ve buna vakit ayırın. Örneğin, akşamları bir kitap okuma saati belirleyin ve yarım saat boyunca okuyun..
10 YorumlaÖncelikle sevdiğin tarz kitap oku, her gün belli bir sayfa kitap oku. Çok büyük bir hedef koyma, yapabileceğin kadar koy. Bir de bunu biriyle beraber yaparsan daha da iyi olur, birbirinizi desteklersiniz onunla iddiaya girin bu konuda. Bunu su içmek gibi alışkanlık yap
10 YorumlaO yaş aralığında iki kişiye vesile oldum, geç kalmak diye bir şey yok. İlginizi çeken bir konu üzerine en uygun olan kitabı okuyaraktan başlayabilirsiniz. Bu kitap çok fazla sayfalı ya da ağır anlatımlı olmasa daha yararlı olur, yavaş yavaş çıtayı yükseltirsiniz, ama muhakkak ilgilendiğiniz bir konu olsun. 😊
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabikide öncelikle dikkatini çekecek bir kitapla baslamani oneririm. ornegin bende ilkokuldayken hocaların verdiği kitapları okurdum ama Allah seni inanırsin hiç sevmezdim ne zamanki liseye geçtim bir arkadasim bana grinin elli tonunun kitaplarını verdi okumam için o gün bugündür her türlü kitabı okumayi çok seviyorum şu anda Tanzimat romanlarına sardım mesela hiç aklıma gelmezdi bu kadar sevecegim. yani önemli olan o sevgisizligi kirmak
23 Yorumla- +1 yıl
Grinin elli tonundan Tanzimat romanlarına geçmen 😄😄 neyse tebrik ederim yalnız benim de kitap önerisine ihtiyacım var tarih üzerine okumak istiyorum ama böyle kronolojik ya da dili ağır kitaplar sıkıcı geliyor böyle tarih üzerine kitap okuyacak birini boğmayan akışkan anlatıma sahip kitap veya yazar önerin varsa alabilirim
Cevap sahibi+1 yılİntibah çok iyi bu konuda bir şans vermeni tavsiye ederim okuması için verdiğim herkes bayılmıştı, monte Kristo, sefiller
Cevap sahibi+1 yılIssız bir adaya düşsem yanıma almak isterim
Gizli Üye(30-35)+1 yılHangi şehirdesin bilmiyorum ama benim bulunduğum şehirde bir kütüphane var Haftada iki gün etkinlik oluyor farklı yazarlar çizerler karikatürist ve benzeri gibi farklı işlerle meşgul olan farklı dünya görüşünden insanlar konuşmacı olarak geliyor Haftada iki kez ve gelenlere de o konuşmacının birer kitaba hediye ediliyor
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHangi şehirdesin
surukleyici kitaplar bulursan iyi aslında. once hangi turlerden hoslandigini bulmaya calis bazilari romantik kitaplar okur bazilari aksiyon bilim kurgu bazilari da genelde buyuk bir karamsarligi yansitan klasikler sever mesela. ben hepsini okurum ama yeni baslayacak biri akıp gitmesi için hangi türü sevdiğini ogrenmeli diye dusunuyorum. romantik seven biri polisiye kitabı okursa hosuna gitmez heralde. aliskanlik kazanmak istiyorsan ilk once gercekten seni surukleyebilecek bir konu ve kitap bulmalisin.
10 Yorumla
+1 yılBen de hep kendime kitap okuma alışkanlığı kazandıracam, kitap okuma alışkanlığı kazandıracam diyorum ama şizofren bir kadının dediği gibi işten eve gelince içime bir dоmuz oturuyor, hiçbir şey yapasım gelmiyor. 😂😂😂
20 Yorumla
1 ayLisedeyken ablam çok okurdu ben pek okumazdım edebiyat hocamız sen niye okumuyorsun bak ablan okul genelin de birinci oldu yılda 90 kitap okudu dediğin de soğumuştum sonra liseden çıktım açıktan okurken okumayı sevdim ve yaşım 27 oldu hâlâ da severek okuyorum ve okumanın yaşı gerçekten yok.
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 410 cevap paylaştı. Yaşın gençsin tabii ki okuyabilirsin. Ben 19 yaşından beri devamlı kitap okuyorum eskiden çok okurdum şimdi az okuyorum malum iş yoğunluğumdan dolayı eskisi gibi çok okumuyorum. Ama hâlâ okumaya devam ediyorum.
Okumak bir ilaçtır. Kelime dağarcı geliştirir, kültürlerin bilinç artırır ve olgunlaştırır. Ben 21 yaşındayken olgunlaştım.
Ne tür kitapları okumayı seversin?01 Yorumla- +1 yıl
Ne tür kitaplar okursun?
+1 yılDünyanın en kolay şeyi kitap okumak 90 yaşına da gelsen kitap okuma alışkanlığı kazanabilirsin bu en basit şey endişen olmasın her gün kitap okumaya gayret et 1 sayfa bile olsa oku en kötü ihtimalle, eğer biraz daha fayda sağlasın diyorsan en az yarimsaat veya 1 saat oku
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 569 cevap paylaştı.
+1 yılZor ya çünkü çok fazla eleştirel bakış açıcı oluşur takıntı edersin kitabı okurken zaman zaman yahu yazar burada niye bunu yapmış ben olsam diye diye sıkıla sıkıla okursun.
Onun yerine sesli kitapları tercih et.10 Yorumla
+1 yılKitap okumanın yaşımı varmış kazanırsın tabi oku her gün
11 Yorumla
Kazanırsın önce bir günde bitirebileceğin ince kitaplarla başla, çocuk kitapları bile olabilir örneğin Samed behrengininkiler gibi. Sonra yavaş yavaş odaklanabilmeye başlarsın
20 Yorumla
+1 yılBeğendiğin tarzı keşfettiğinde onlarca kitap okuyabilirsin. Ama bu alışkanlığa dönüşür mü emin değilim.
30 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 531 cevap paylaştı.
+1 yılSen bunu yeterimce istiyorsan elbette kazanabilirsin. Her gün istisnasız bir şekilde 30 dakika kendine ayırıp kitap okursan bir süre sonra istemsiz elin kitaba gidecek
10 Yorumla
+1 yılKazanırsın ya ay böyle şeyler sormayın annem 50 yasinda universite okucam diyor çalışmak istiyor sınava neden olmasın yani
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayır geç kalmadın aksine kendinle gurur duy bir de her kitabı okuma her kitap faydalı değildir aksine zehirlidir
20 YorumlaOkumanın yaşla bir alakası yok, okumak alışkanlık değil kültürdür ve dinimizin emridir 'oku'
İnsan her yaşta öğrenmeye açık olmalı.20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiçbir zaman hiçbir şey için geç değildir. Eğer istersen yapabilirsin. Önemli olan kendine inanamak.
24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMarmara üniversitesinden mezunum, diplomamı da görmek ister misin üstün zekalı çok bilmiş
+1 yılNeden geç kalasınız? İlginizi çeken kitap türlerini okumaya çalışın.. Onlar size okumayı sevdirir..
10 YorumlaKazanabilirsin. İlk önce sana hitap eden, ilgini çeken tarzda kitaplardan başla. Zamanla diğer konularda da okurken sıkılmadığını farkediceksin.
10 YorumlaAbla 80 yaşına bile gelsen iyi bir şeyse başla gitsin zaman elde durmuyor çünkü. Umarım başarılı olursun.
10 YorumlaKazanabilirsiniz ama bunun için ağır kitaplara başlamadan önce ilginizi çeken konulardaki kitaplara yönelerek başlayın.
10 Yorumla
+1 yılBende okulda hiç okumazdım okuldan sonra okumaya başladım
22 Yorumla
+1 yılWattpad kitaplari okuyacaksan hiç başlama. 2012 öncesi yayinlanan yabanci en cok satan kitaplari okumaya başlayabilirsin. Martı yayinevinin kitaplari çok iyiydi. Dediğim gibi 2012 öncesine bak.
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 316 cevap paylaştı. Doğru kitabı bulursan seni sürükleyebilecek işte o zaman bırakman çok zor.
Bende senin gibiydim can sıkıntısından bir kitap okuyayım dediğimde sabaha kadar kitabı bitirirken buldum kendimi.🙂10 Yorumla
+1 yılHayır, geç değil efendim. Kitap okumanın yaşı olmaz. Yediden yetmişe herkes okuyabilir.
10 YorumlaBu gibi durumlarda yaşı sorun etmemek için Tolstoy'un bisikletini hatırla
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKlasiklerden başlama, başlamak istiyorsan bile daha hafif olanlardan başla. Ben direkt Suç ve Ceza'dan başlamıştım ve kitap okumak zevkim bitmişti. Şimdi daha iyiyim.
10 YorumlaAlışkanlık kazanmanın yaşı yoktur. Şimdiden keyifli okumalar.
10 YorumlaKitap okumanın yaşımı olurmuş istersen 70 yaşında ol yine de okuma alışkanlığı kazanabilirsin
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılBaşarabilirsin
Bunun için okuma bilmen yeterli olacaktır.10 Yorumla
+1 yılilgini çeken konular hakkında yazılmış kitapları bir solukta bitirirsin emin ol.
10 Yorumla
+1 yılboş ver yaa sadece kitap okuyarak mı kültürlenicez bende sevmem okumuyorum da 😅
12 Yorumla- +1 yıl
Nasil kulturlenion?
- +1 yıl
@hxjdjdjxjx gezerek dinleyerek
- Kültür & Sanat konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılKazanabilirsin. Bunun için sevdiğin az sayfalı kitapları tercih etmelisin.
10 Yorumla Kendine bir şey katmak için neden geç olsun hâla hayattaysan. İlgini çekenden başla zaten bağımlılık oluyor.(git bir kütüphane gez beğen internetten al daha uyguna geliyor agaha)
00 Yorumlaİnsan isterse herşeyi başarabilir çocukken kitap gördüğüm zaman kaçardım ama şuanda basılmış olan 4 tane kitaba sahibim boş zamanlarda telefonla oynamak yerine biraz ilgi çekici veya kafa dağıtıcı kitap okuyarak alışkanlık kazanabilirsin... Sadece sabır ve üstüne düşme yeterli.
00 Yorumla
+1 yılYaşla hiçbir alakası yok istediğin zaman zamanın varsa okuyabilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKitap okumanın yaşı yoktur istediğin yaşta bunu alışkanlık haline getirebilirsin
20 Yorumla
+1 yılBen eskiden çok seviyordum sonra bıraktım şimdi yeniden başladım ve bence gayet uygun yaşlıyım sen de uygun yaştasın
00 Yorumla
+1 yılhiç bir yaş hiç bir şey için geç değildir. kitap okuma alışkanlığını her yaşta kazanabilirsin çünkü kitaplar en iyi dosttur.
00 YorumlaNeden olmasın? Zevkine uygun kitaplarda başlarsan bence çok kısa sürede alışkanlık haline getirirsin.
00 YorumlaDaha once varsa bu kolay olur ama ilk baslarda sikilirsin sonradan alisirsin
10 Yorumla34 yaşındayım dünya klasiklerini okumaya başlicam demem o ki sen yeterki oku kendini geliştir bunun yaşı başı yoktur
31 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHızlı okuma kursuna git emin ol dünyanı değiştirirsin
10 Yorumla Zor o temelden gelen bir şey ben 9 yaşından beri okudum için şu an okuyorum.
17 YorumlaTabiki sadece basit sürükleyici ve ilgi alanın olan bir kitaptan başla
10 Yorumla
+1 yılYaşadığın sürece hiçbir şey için geç değildir
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılalışkanlıgın yoksa cok zor ben 1. sınıftan berı okuyom
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGerçekten istiyorsan başlarsın. Eğer başlayamıyorsan sadece geçici bir heves ve özentilik.
10 YorumlaSanki ölmüşsün gibi konuşuyorsun yaşadığın sürece her şeye alşırsın
00 Yorumla
+1 yılKazanabilirsin insan istedikten sonra yapamayacağı şey yok.
00 Yorumla
+1 yılTâbi ki kitap okumanın yaşı mı olur ya biraz klişe bir cevap gibi gelebilir ama size...
00 YorumlaGayet tabii ki kazanabilirsiniz. Sevebileceğiniz, sayfa sayısı az kitaplardan başlamanızı öneririm.
00 Yorumla
+1 yılYalnızca kitap okuyarak veyahut yüksek lisans yaparak kültürlü olacağını zannediyorsan yanılıyorsun
00 Yorumla
+1 yılHayır tabi ki, okudukça ve öğrendikçe daha fazla kitap okuyacaksın.
00 Yorumla
+1 yılBende 26 yaşındayım ve her şey için geç değil. İster 30 ol ister 40 ister 60. Bu insanın kendi çabasına ve gayretine bakar. Bu kitap okuma akışkanlığınızı gerçekten maşaAllah diyerek tebrik ediyorum.
00 Yorumla- Devamını Gör (107)
Devamını Gör(152)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım