Saymadım, saymak da âdetim değildir ama bir süreliğine ev tuttum. Burada kütüphanem olmadığı için kiler, TV ünitesi gibi yerlere koymak zorunda kaldım aldıklarımı.
Her hâlükârda 100'ü geçiyor. Ancak bu ikinci görseldeki ''Atatürk'ün Bütün Eserleri''nin tamamını okumadım. Bu set, Atatürk'ün ömrü boyunca söylediği, yazdığı tüm demeçleri, mektupları ve konuşmaları ihtiva ediyor. Kaynak bir eser.
Bu kitaplarda da roman klasik, tarih, felsefe, mitoloji ve deneme var. Romanların bazıları fantastik olup Tolkien'nin eserleri ve onlar İngilizce. Diğer kaynaklar Türkçe
7 tane okuduklarımda richard dawkins tanrı yanılgısı ile biyolojik bir perspektif sunuyor christopher hitchens tanrı büyük değildir kitabında dinlerin toplumsal etkilerini eleştiriyor sam harris inancın sonu eserinde rasyonaliteyi savunuyor turan dursun kulleteyn ve din bu da coğrafyadaki dini metinleri inceliyor fevkalâde herkese tavsiye ederim sonra bertrand russell neden hristiyan değilim kitabında mantıksal sorgulamalar yaptırıyor jean paul sartre varoluşçuluk bir hümanizmdir ile tanrısız bir evrende insanın sorumluluğunu anlatıyor son olarak friedrich nietzsche böyle buyurdu zerdüşt ile geleneksel ahlakın ve inancın ötesine geçirtiyor insanı bu eserleri okudum bu sene daha çok varda onları tam teşekküllü okuyamadım bazılarınında muhteviyâtını tam hatırlamıyorum ara ara aklıma geliyor ama şu an aklıma gelenler bunlar
18 yaşında olup bu kadar araştırmacı bir ruha sahip olman çok takdir edilesi, cidden tebrik ederim. İnançları veya gelenekleri kabul etmek yerine, mantık ve sorumluluk çerçevesinde sorguluyorsun. Bu çok güzel bir okuma biçimi.
Bu sene toplamda yaklaşık 15–20 kitap okudum diyebilirim. Bazıları kurgu, bazıları kişisel gelişim ve bazıları da tarihle ilgiliydi. Kitapları tek tek bitirmek bazen zaman alıyor ama her biri farklı bir dünya açıyor; bazıları çok hızlı, bazıları ise uzun süre akılda kalıyor.
Bu fotoların huzuru… resmen kaşındırdın okuma isteğimi 📚✨ Yaren, ben bu sene 18 kitapta kaldım, çoğu roman, biraz sanat tarihi, biraz da psikoloji. Romanlarda da gotik ve tarihsel kurgulara sardım.
Senin tarih + roman kombini efsane bu arada, 21 kitap baya iyi rakam kanka, helal olsun. Yeni yıl hedefin kaç, 30 mu yapıyoruz? 🎧📖💃
Evet günde bir kitap bitirdiğim oluyor. Yıllardır kitap okuduğum için artık o kadar hızlı oluyor ve o kadar kolay odak oluyorum ki sanki benim için zaman geçmiyor gibi. 3 saat içinde 1 saatte 80 ila 90 sayfa net okurum