Evlendim evime girdim 1 yıl oldu bir kere bile gelmedi
Anneme ara ara yatmaya geldiğim günlerde sürekli tekrar olarak karabasan basıyordu bunun anlamı nedir ya bilen birisi varsa yardımcı olsa çok sevinirim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
10Cevap
Genelde cinni şeyler değil fizyolojik şeyler
Yaşamadım. En azından anlatıldığı gibi gölge felan görmedim. Ama uyku sorunları hakkında bilgim vardır sorun varsa.
Ben resmen boğuşuyorum onla felaket yani şuanda uyumaya korktuğum için burdayım
Anlıyorum. Bunun çok sebebi var. Özellikle bir yerde olması o yerdeki uyku ortamı, uyku kalitesiyle ve beslenme alışkanlıklarınla alakalı alsında. Bunun dışında stres, düzensiz uyku, sırt üstü yatmak, aşırı alkol veya sigara kullanımı, narkolepsi, yemekten hemen sonra veya aç uyumak , depresyon , gece kafein tüketimi (uyku kalitesini bozar) gibi durumlar uyku felcine sebep olabilir. Aslında uykun düzenli olsa, sırt üstü uyumazsan bu durum çok sık olmaz tabi genetik yatkınlıktanda olabiliyor ve sadece sırt üstü pozisyonda olmaz ancak daha sık görülür bu şekilde. Ayrıca korkarsan yine tetikleyebilirsin uyku kalitesini bozan şeylerden biri aşırı düşünmek, stres, korku vs. Bunlar derin uykuya geçişi engeller ve uyku-uyanıklık evresinde kalıp uyku felci yaşamanı sağlar. Ne kadar rahat uyursan o kadar olasılık azar diyebilirim.
Evet sırt üstü yatıyordum kendimi rahatlatsam uyuyacağım da yapamiyorum çok teşekkür ederim
Kadınlarda çok olur annemde o yüzden beraber uyuruz
Bende annemle uyuyordum sürekli geldiği icin
Aşık cin varmis ondan dolayı imis ama yaninda biri olursa gelmezmis bi senedir beraber yatıyorum daha bişey görmedim ama oda rahat uyuyor
Ya aynı şekilde bende anne evinde kabus gibi şuanda gene uymuyorum koca evinde bir kere bile gelmedi buna şaşırıyorum bende
Kocan olduğu için orada gelmez denedik ayrı ayrı yattik başka odalarda çöktü yani ben rahat uyuyamasam da olsun annem rahat uyusun da
Bı hocadan mi duydun çok korkuyorum ya
Evet hocadan duydum bi müddet sonra geçer diyor bakalim
Tabi ki aynı düşüncede yım
İnan ki 2 3 yıl aralıksız yaşadım bu durumu geçti sandım evlenince ama meğer geçmemiş ki senin kaç yıl veya ay oldu
İkinci yıl
O yüzden annemle bi yerde de kalmıyoruz hep evde mecburen
Allah yardımcın olsun inşallah
Saolasin seminre
Bu yüzden de ben uyumuyorum annem uyanacahi zamana yakin yatıyorum ki beraber uyuyunca da farkli şeyler oluyor
Ne oluyor peki
boş ver özel şeyler o yüzden geceleri uyumuyorum
Anladım
Öyle işte
Evlisin sonuçta anlamışsındır
Uzun süredir yok çağırmayalım şimdi başımıza iş açmalalım
Yatağını temizle ekmek kırıntısı vs vardır
Nasıl bi ev miş yatırlı mı
Aile evine bi baktırın derim
Abdestsiz uyuma. Rahatladıktan sonra
bi ara çok yaşıyordum.
Gelip gidiyo arada
Hiç yaşamadım
Nasıl yaşadın
Hiç yaşamadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Karabasan dediğin şey aslında uyku felci, yani hepimizin başına gelebilir. Korkutucu bir deneyim gibi hissettirebilir, ama genellikle inanılmaz stresli ya da daha az uyuduğun zamanlarda oluyor. Uyumadan hemen önce telefon ya da ekrana bakmayı kısıtlamak ve uyku düzenine dikkat etmek bayağı işe yarar. Yaşadığında da sakin kalmaya çalış, geçip gidecek. Eğer sık sık oluyorsa bir doktora görünmekte fayda var kanka, kesin çözüm o. 🧘♀️✨