KUŞUM şu an TRAVMA MI YAŞIYOR?

Benim evde bir tane kuşum vardı zaten. o da geçenlerde yumurtladı ve yanına eş aldık petshoptan. adam kafese diğer kuşu koyar koymaz ikisi de birbirinden kaçmaya başladı. adam da alışırlar dedi. neyse eve geldik o gün öyle bitti. birbirlerine dalmadılar ama birbirlerinden rahatsız oldukları belliydi. aldığımız kuş çok sakin ama eğitilmemiş bir kuş.
neyse üstünden iki gün geçti kus boş yumurtaların üstünde yatıyor ve baya hırslandı kimseyi yanına yaklaştırmıyor. ondan olsa gerek yeni gelen kuşun hep ayaklarını ısırdı. şu an yeni gelen kuşun ayakları hafif yara ve aynı kafese koyamıyoruz dalaşırlar diye. bir de üstüne üstlük kuş evi bilmediğinden yanlışlıkla mutfakta bulunan tabakta olan yağın içine girdi. ayakları yara olduğunda sabunla da yıkayamadım. acır diye. daha sonra da Şu an hareket etmiyor çok fazla. yağa girdikten sonra bir şey oldu hayvana benden kaçmıyor ama olduğu yerde elime almaya çalışıyorum alamıyorum. çünkü ayaklarını çok sıkıyor. mesela perdede almaya çalışıyorum o kadar sıkı tutuyor ki oradan koparamıyorum onu. ne yapmam gerekiyor? lütfen yardım edin. şu an travma mı geçiriyor? geri götüreyim mi aldığım yere? peki ya yağdan nasıl kurtarırım oğlumu? bunlar anlaşmaya başlarlar mı? dişi kuşun erkeği ısırması normal mi? lütfen düzgün cevaplar mısınız?
KUŞUM şu an TRAVMA MI YAŞIYOR?