Yok olup giden tüm düşünceler gibi artık anlamını yitiren ve kaybolan bir şey yazar mısın?
20 gü
Yok olup giden tüm düşünceler gibi artık anlamını yitiren ve kaybolan bir şey yazar mısın?
Benim açımdan artık anlamını yitiren şey, aile kelimesinin kendisi… Çünkü yaşadıklarım, o kelimenin bana hissettirdiği güven ve sıcaklığı tamamen yok etti.
İki halam ve eniştem yüzünden evimizden olduk, babam onların yüzünden kahrından hayatını kaybetti. Tüm bunlar, aile denilen şeyin bazen sadece bir kelimeden ibaret olabileceğini bana gösterdi. Eskiden “aile” deyince aklıma sevgi, dayanışma gelirdi; şimdi ise hayal kırıklığı ve kayıp hissi geliyor.
Bazı insanların yaptıklarıyla birlikte bir kavramın senin için anlamı tamamen değişebiliyor. Bu yüzden benim açımdan aile, artık o eski sıcak ve güvenli anlamını yitirdi.
Adına üzüldüm, umarım artık senin için daha anlamlı olur.
“Aile olmak” artık eskisi kadar kolay değil. Bu zamanda akrabalık, aile içi bağlar, komşuluk ve dostluk gibi değerler neredeyse yok oluyor. Bunun en büyük sebebi ise aslında yine biziz. Çünkü bize öğretilen sadeliği yaşamak yerine, gösterişi tercih ediyoruz. Hem ‘Müslümanız’ diyoruz hem de yuva kurmayı kendi ellerimizle zorlaştırıyoruz. Sorsan hepimiz çok iyiyiz… ama iş aile olmaya gelince çoğumuz ne emek vermeyi biliyoruz ne de sorumluluk almayı. Aile olmak; sadece aynı evde yaşamak değil, sabırla, iletişimle, anlayışla bir ömür aynı yöne bakabilmektir. Biz ise çoğu zaman birbirimizi anlamak yerine birbirimizle yarışıyoruz. Ve bu yüzden gerçek aile sıcaklığını kaybediyoruz.”
Genel anlamda yozlaşma çok fazla hangi birine örnek verelim
Teşekkür ederim ☺️🙏🏻
İnsanlık
Cevap
6Cevap
Bazen bazı insanlar çok kolay unutabiliyorlar bazı şeyleri ve bazı kişileri... siz hiçkimseyi ve hiçbir şeyi unutmamış olsanız da bu böyle ne yazık ki. Yoktum yeni geldim.
@Mandarinia sanırım vefâ ve iddia edilen o samimiyet
Edep yolunu şaştı, hanımefendilik ve centilmenlik toprak altında.
Hayallerim anlamı yok artık
Ciddi ilişkiler eskisi gibi kalmadı
Adalet, hukuk dolayısı ile
Namus adalet örf adet bir çok şey
Ahlak.
Yazmak
Samimiyet
Hukuk.
Siyasi kişilikler..
Adalet...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?