Yeni adı ile ABD' Hudson Nehri’nin yukarı vadilerinde, Catskill Dağları’nın gölgesinde bir halk yaşamış… Bu halkın adı Mohikanlarmış. Kendilerine verilen adın anlamı ise “hiç durmayan suların insanları” demekmiş; meğer nehrin akışıyla özdeşleşen bir yaşam sürerlermiş.
Rivayete göre, Avrupalı sömürgeciler kıtaya ayak basmadan çok önce Mohikanlar, doğayla uyumlu bir düzen kurmuşlar. Sömürge dönemiyle birlikte Hollandalılar ve İngilizler onlara “Nehir Kızılderilileri” demeye başlamış. Fransızlar ise, içlerindeki savaşçı ruhtan etkilenmiş olacak ki, onlara “Loups”, yani “Kurtlar” adını vermiş. Aslında Mohikanların kökleri Connecticut’a dayanırmış ve Pequotlarla akraba olan Mohegan halkıyla yakın bağlar taşırlarmış.
Anlatılanlara göre Mohikan toplumu, kolonileşme öncesinde en az beş alt gruptan oluşan geniş bir yapıya sahipmiş. Üstelik kabile düzeni üç büyük anasoylu klan üzerine kurulmuşmuş. Bu klanları da kalıtsal hakka sahip sachemler, yani şefler yönetirmiş. Sachemlere ise seçilmiş danışmanların yardım ettiği söylenirmiş.
Yaşam alanları da oldukça ilgi çekiciymiş. Tepelerin üzerine kurulmuş, palankalarla çevrili kalelerde yaşarlarmış. Bu kalelerde 20 ila 30 ev bulunurmuş. Ormanlık alanların ve mısır tarlalarının arasında saklanmış kapalı köylerde de yaşam sürdürdükleri rivayet edilirmiş. Her bir yerleşim, doğayla bağlarını korumak için titizlikle düzenlenmişmiş.
Yüzyıllar boyunca Mohikanlar, varlıklarını suyun akışı gibi sürdürmüş… Doğanın ritmine kulak veren, toprakla uyum içinde bir halk olarak anılmışlar.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer