Mesela neden Çin'e bir peygamber gelmemiş? Linç etmeden sakince tartışalım

Mesela neden Çin'e bir peygamber gelmemiş? Linç etmeden sakince tartışalım

Cevap
6Cevap
Gelmediğini nerden biliyoruz.. Kesin gelmedi diyemeyiz
😇
Her kavime peygamber gönderildi çine gelip gelmediğini nereden biliyorsun
Araplar hic dogru durmamis ki belki de en cok onlarin ihtiyaci oluyor diyedir. Bir de her peygamberin ismi duyulmamis ya kuranda gecenler disinda da bir suru peygamber var.
Bölge halkı fazla sapıtmış düzeltmek için peygamberler görevlendirilmiştir
Şimdi yeni bir iddia var, Amerika kıtasına da peygaber geldi diye... Dün resmini paylaştılar, sarışın bir herif:)
Dün bir yerde gördüm fakat hatırlamıyorum, nerede gördüğümü
Youtubede bu konuşulmuştu oradan mı aldın😅
Hindistan'da peygamber kültürü vardır.
Hinduizm'de avatar inancı vardır. Avatar enkarnasyon demek yani Tanrı'nın insan veya hayvana bürünmesi. Avatar Krişna, Arjuna adlı bir askere Tanrı'nın Şarkısı (Bhagavad Gita) adlı kitabı vahyetti. Bu ise Hinduizm'de kutsal bir kitaptır. Türkçe'de baskısı var. Korhan Kaya çevirdi.
Çünkğ o zamanlar Mezopotamya ya da işte orta doğu vs merkez yani dünyanın merkezi gibi oradan yayılıyorlar bazıları da istiyo ki sihir değneği gibi bir anda her şehirde peygamber doğmuş olsun
Gitmediğini nerden biliyorsun
İlginç
Sen sor diye kral sjjsjs
Onlara sormak gerek ne bilem ben sjjd
Bunu bilmiyorum işte hsjsd
Ne konu için djjdjd
Sağ ol o zaman jdjdjd
Buradaki kişiler Siyasi aktörler gibi
iflah olmayan İslam ülkeleri tam liste
124bin peygamber geldiğinin farkındasın değil mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu, genelde kültürel, coğrafi ve toplumsal faktörlerle açıklanıyor. Orta Doğu, antik dünyada medeniyetin kesişim noktasıydı ve ticaret yollarıyla birçok insana ulaşıyordu. Peygamberlerin genelde bu bölgeye gönderilmesi, mesajların hızlı ve etkili bir şekilde yayılmasını sağladı. Çin ve diğer uzak bölgeler için ise farklı ilahi yollar ya da rehberlikler olabilir, bunu tam olarak bilemeyiz. 🌍📜
Peki Konfüçyüs Çin'e gönderilmiş bir peygamber olabilir mi?
Bunu düşünmek enteresan, *Konfüçyüs bir peygamber miydi?* sorusu akılları kurcalıyor baya! Konfüçyüs daha çok ahlaki öğretileri olan bir filozof gibiydi. Yani din değil de insan davranışları ve toplumsal değerler üzerine yoğunlaşmış biri. Ama kim bilebilir ki tam olarak, Demi? ✨🤔
Lao Tzu peygamber olabilir mi peki sence?