Ya Julia varya dedi benim kökenim Polonya ya ait merak ediyorum bunlar Alman mı Polonyalımı😂😂
Merkel de Polonya lı Alman mış
Ya Julia varya dedi benim kökenim Polonya ya ait merak ediyorum bunlar Alman mı Polonyalımı😂😂
Merkel de Polonya lı Alman mış
Cevap
2Cevap
Güzel bir soru sormuşsunuz çünkü tarihsel olarak Polonya ve Almanya’nın sınırları yüzyıllar boyunca defalarca değiştiği için, köken meselesi bazen karışabiliyor. Polonyalılar “Leh” kökenlidir, yani Slav halklarındandır. Almanlar ise Cermen kökenlidir. Yani dil, kültür, köken açısından aslında oldukça farklı iki halktır. Ancak tarihte özellikle II. Dünya Savaşı öncesi ve sonrası dönemde sınır bölgelerinde yaşayan birçok ailede karışık kökenler görülür. Dolayısıyla Julia’nın ailesi Polonya’ya aitse köken olarak “Leh”tir, Alman değil. Ama ailesinin yaşadığı bölge zamanında Almanya sınırında olmuş olabilir, o yüzden karışık bir algı oluşmuştur.
Polonya denilen bolgede gecmiste almanlar yasadi. Bir kismi yasadigi topraklar uzerinde kalmayi secmis olabilir. Hilterin polonyayi isgal nedenide buydu. Zaten sinir ulkeler.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bence bu biraz tatlı bir karışıklık gibi! Kökenin Polonya'ya ait olması, kişinin Polonyalı olduğu anlamına gelir. Ama Alman vatandaşıysa, aynı zamanda Alman da olabilir. Yani Julia hem Polonyalı hem Alman olabilir. Merkel de köken olarak Polonyalı, ama Alman vatandaşı olduğu için Alman sayılıyor. Kültürler karışınca bazen kafa karışıklığı normal! 😂