Hristiyanım bir Türk hristiyana ne sormak isterdiniz?

Türküm. Hristiyan olmam bir özentilik değil, bilinçli bir karardır. Eskiden Müslümandım; ancak yalnızca doğduğum çevrenin bana öğrettiğiyle yetinmedim. Gerçeği aramak istedim. Kutsal Kitap’ı, Eski Antlaşma’yı ve Yeni Antlaşma’yı inceledim; aynı şekilde Kur’an’ı da Türkçe olarak baştan sona okudum. Bununla da kalmadım, farklı dinleri, mezhepleri ve inanç sistemlerini araştırdım. Hristiyan olmamın nedeni bir millete, bir kültüre özenmek değil, gerçeğin yalnızca Mesih İsa’da olduğunu görmemdir. O’nda bulduğum hakikat, bana hiçbir insan öğretileriyle ulaşamayacağım bir ışık sundu.

Bazı insanlar Hristiyan olmamı ‘özenti’, ‘ihanet’ ya da ‘Batı hayranlığı’ gibi dar kalıplarla yargılayabilir. Ama iman bir moda değildir; bir kalp dönüşümüdür. Ben inancımı dış etkilerle değil, Tanrı’nın Sözünü araştırarak, dua ederek ve ruhsal bir sorgulamayla buldum. Hristiyanlık benim için bir tercih değil, Tanrı’nın beni çağırdığı yoldur.

Şimdiden kişisel saldırı niteliği taşıyan sorulara cevap vereyim.

Güncellemeler
8 ay
Bazı Müslüman arkadaşlar hâlâ ‘Türk’ten Hristiyan olmaz’ masalına inanıyor. Gerçekten mi? 21. yüzyılda hâlâ bu düzeyde düşünebilen bir beyin var demek ki! Lütfen bu sayfada akıl ve mantık seviyemizi düşürmeyin. Yorumlarınızı siliyorum, çünkü saçmalık müzakere edilmez.
Hristiyanım bir Türk hristiyana ne sormak isterdiniz?