7 ayAllah'a inanmamanın tek alternatifi evrim teorisi değil. Açıkçası ben evrim teorisine de çok kafa yormadım ama Arap mitolojisinden daha mantıklı olduğu aşikar. Daha önce hiç ortaya koyulmamış bir gerçeklik de söz konusu olabilir. Çünkü belli ki biz aslan, kaplan, karınca ya da kelebek gibi değiliz, bu yalnızca evrimsel süreçle açıklanacak kadar basit bir ayrım değil. P
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çocukluktan itiberen aileleri tarafından kafalarına kazındığı için.
Bu durumdan sadece sorgulama kapasitesine sahip insanlar kurtulabiliyor.
Allah ismi bile İslam öncesi Arap inanışlarından geliyor, baş tanrı anlamına gelen
"Al-İlah", bazı iddialara göre de ay tanrısı olarak görüldüğü iddia ediliyor ama işte araştırmıyor insanlar.00 Yorumla
7 ayHadi Allah olduğu tartışılır hadi dediğin de olsun maymundan evrim oldu iyi güzel hatta maymunda başka birşeyden evrimleşti diyelim hadi ofa öyle olsun da onu kim yarattı be bacım illaki bi yaratıcı var
050 Yorumla
Soran7 ayyaratıcı olması için sistemin birisninni yaratması kadar mükemmel olması lazım ama sistem kusursuz değil kaos dolu
- 7 ay
Senin ufacık bir hücreden oluşman mükkemel bişey değilmi? Bir sıvıdan ette kemiğe dönüşmen?
- 7 ay
Kusur nerde?
- 7 ay
Yav insanda birşeyler yaratıyor hangisi kusursuz bi göstersene hadi onu geçtim nasıl kusursuz değil gayet sistem ilerliyor ama dünyadaki her şey gibi dünyamız da yaşayacak ve ölecek sonunda canlı ne varsa bitecek belki onun sonudur o yüzden düzensizlikler oluyordur ne biliyon
Soran7 ay@Jfjfjfjfjdb hayır değil bu senin algınla alakalıdır. ona bakarsan bu dediğin şey hiçbir gezegende olmamış sadece dünyada var. o zaman bu mantıkla allah birsürü gezegen yaratmış başarısız olmuş tek dünyada işi yaver gitmiş gibi bi mnatık oluyor. dünyanın dışında bi yaşam yok her şey kaos. daha yaşamın kalıntılarını bile göremedik diğer gezegenlerde. büyük ihtimal vardır ama bu ihtimal dahilinde kalır kanıtlanana kadar uzayda yaşam konusu mesela.
Soran7 aynereye kusursuz değil allah aşkına hastalıklar depremler genetik rahatsızlıklar canlılığın kaç veya savaş üzerine kurulu olması bunların hepsi aslında sistem içerisindeki kusurlardır yani mükemmel diye tanımladığımız şey bile farklı olabilir. ben burada mükemmellik görmüyorum sen yorum yapark tüm bunların sistemin parçası olduğu yorumunuda yapabilrisin bu kısır döngüye girer
- 7 ay
Diğer gezegenler kaosmu dedin sen 😅😅😅 az belgesel izle git
Soran7 ayne? git bakalım yaşayabiliyorsan yaşa :) hayat koşulları uygun muymuş orada
- 7 ay
Çok saçma düşünüyorsun. Bir tohumdan bir ton ürün elde edilmesi bile Allah n mükkemel kudretinin kanıtı. Yer gök Allah ın varlığının birliğinin delilleri dolu ama sen görmek istemiyorsun. Suda nefes alamıyorsun sen. Ama balık su dışında yaşayamıyor baksana bu mükkemel düzene. Bunu kim dizayn edebilir. Kusursuz bir yaratıcı dışında
- 7 ay
Peki bu kusursuz yapının bozulmasında aklı olan insanların hiçmi etkisi yok sence deprem diyorsun dünyada yapılan binalar dünyanın ağırlığını değiştirmez ama dengesini değiştirir bi taraflara yüksek ağır binalar yapmakla depreme birazcık katkı sağlamış olabilirmiyiz nitekim bu günkü karalar da depremlerle yüzyıllar boyunca oluşmuş
Soran7 ay@Jfjfjfjfjdb o tohum senin için üremiyor neslinin devamı için kendini yediriyor. her şey tüm doğa sana hizmet etmek için yok dinler size bu bakış açısını sunar ve çok bencilcedir. senin dediklerinin hepsini zaten evrim açıklıyor ve sana bilimsel bi perspektif sunuyor
- 7 ay
İşte Allah senin yaşaman için kusursuz bir dünya yarattı ama hala gözün diğer gezegenlerde yaşayamamakta evrende bir kaos varsa insanlar yüzünden 😀
- 7 ay
😅 yaşayacak bi dünyam var onlarda dünyaya katkı sağlayabiliyor güneş şimdi tamamen ısıdan oluşuyor tam bir kaos diye bana yararımı var zararımı
Soran7 ayjeoloji bilmediğin bile buradan beli kusura bakma. dprem nasıl oluşur bilgin var mı
- 7 ay
Fayların kırılması hareketlenmesi güzel kardeşim biliyorum ama dengelerin bozulması da bi etken
Soran7 ay@Jfjfjfjfjdb o tohum bile üremek için var canlılığın genel kodudur bu neslinin devamını sağlamak. ne kadar çok meyveyi mutasyonu uğrattığımızın farkında mısın? ineğin sütü senin için mi var? aslan sütünü niye almıyorsun?
- 7 ay
Sular gidiyor toprağın altı boşalıyor yer hareketli bunların hiçmi etkisi yok sence
Soran7 ayplakaların sürtünmesi ve ayrılması sonucunda gerilimler oluşur bu gerilimler yeryüzünü sarsar. depreme sebep olan başlıca insan kaynaklı şeyler olduğu doğrudur ama bu demek değildirki tamemen bizim suçumuz. sırf bu doğal afetlerden, hayatta kalma ve neslini devam ettirme dürtüsü yüzünden bile yeryüzündeki canlıların %99 u yok oldu. senin gibi zeki insana benzeyen insan formları vardı biliyor musun hava koşullarına dayanamadılar bizim gibi hem etçil hem otçul değillerdi çünkü hepsi yok oldu
- 7 ay
Birincisi benim yazdıklarımı adam akıllı okumayan sensin hiçmi etkisi yok dedim bi etkeni de bu değilmi dedim ki doğanın kendini şekillendirmesi içinde gerekli bi durum olmuş yüzyıllarca şuanki kara düzenine gelmesi için bunlarda oluşmuş halen de oluyor da dedim kendini zeki sanan diyorsun da senin sandığın da çok belli
- 7 ay
Günün birinde insan da yok olur başka bişey olur buna ben karşı değilim ha buda kusurdan değil bilemezsin belki düzendendir ama mesele şurdan çıktı bak dediğim gibi insan gider evrimleşir bambaşka bişey olur biz maymundan evrimleitik maymun başka şeylerden iyi güzelde bu işin bi başı var o başı ne yaptı sen bana bunu söyle
- 7 ay
100 milyon 500 milyon yıl olsun dünya oluşalı hatta diyelim dünyada başka gezegenden kopan parça yav o koptuğu parça olan gezegen nasıl oluştu bunun bi sonu var elbet
- 7 ay
Yeter ya boşa anlatıyorsun
Soran7 ayyaw nereye şekilelndirmiş şuanki her şey kusursuzmu zannediyosun sen? son leveline falan mı geldik zannediyıorsun? hadi öyle olduğunu bile kabul ettim diyelim Allahının gücü yokmu 5 saniyede herşeye gücü yetiyor niye dünyayı felaketlere sürüklemiş ve halada sürüklüyor senin içinde bulunduğun zaman dilimi 100 senelik kısa bi dönem. dünya milyarlarca senedir var ne kadar kısa bşir zaman dilimi içerisinde olduğunun farkında mısın
Soran7 aymaymundan evrimleşmedik lütfen şunu söyleyip durmayın artık anlamıyorum ya karş argüman ürettiğin konuyu öğren öyle gel git fosil kayıtlarını araştır git dünyada neler olmuş neler yaşanmış onlara bi bak dünya nasıl felaketlerden geçipte bugüne gelmiş bide kalkıp 100 snelik zaman dilimi içerisinde her şey tamam diyebiliyorsun ya gfdg
- 7 ay
Ben farkındayım bak ben Allah da savunmuyorum sana müslümanlık cümlesi hiç geçirmedim sana yaratıcıdan bahsediyorum insanız ya biz hani aklımızı kullanabiliyoruz sende düşündüğün için bunları söyleyebiliyorsun hani yaratıcının olmadığına inanıyorsun ya bende diyorum sana yaratıcı olmadan bu iş en başta nasıl başladı
- 7 ay
Başından beri ben sana bişey anlatmaya çalışıyorum diyorum sana ki yaratan olmadan bu nasıl oldu grahambell telefonu yarattı kendi kendine mi oldu telefon mesela bu günkü şekline kendi kendine mi geldi saçma ama bi örnek
Soran7 aybilmiyoruz. ben sana bilmediğim konu hakkında yorum yapamam evrimde sana bu cevabı vermez. birkaç teori var onlara bakabilirsin. bu 1000 sene önceki tanrı yoksa bu şimşekler nasıl geliyor demeye benziyor bu arada. bilmediğimiz konulara mitolojik varlıkları sığdırmanın bi manası yok
- 7 ay
Ben evrim araştırmacısı değilim evrimle ilgilenmiyorum bile ben sana olayın en başını soruyorum nasıl oldu sen sürekli baöbaşka yerlerden vurmaya çalışıyorsun kendini çok akıllı sanıyorsun
- 7 ay
Evrimi de bilmiyorsun hepsi bi varsayım üzerine gidiyor şu şöyle oldu bu böyle oldu bu şöyle olduğu düşünülüuor deniliyor hep sürekli bi emin olmama durumu var sen nasıl bu kadar emin olabiliyorsun
Soran7 aykendimi akıllı sanmıyorum ama sen herşeyi biildiğini iddia ediyorsun bu yaptığıon şeyin bi adı bile var boşlukların tanrısı. ben sana şimdi uzaya siyah rengini veren beyaz bir ejderhadır desem ve bunun kanıtı evrenin renginin siyah olduğunu söylesem ne düşünrdün? bi argüman üretemezdin çünkü bu konu hakkında derinlemesine bir bilgimiz yok
Soran7 aynereye emin olmadı durumu var afedersin? evrim nedir? bi tanımına baktın mı hiç? varsayım nedir? hiç bulunan fosil kayıtlarına baktın mı yoksa bunlar kafir işi diyip uzak durmayı mı tercih ettin
- 7 ay
Bende herşeyi bildiğimi iddia etmiyorum sen ortaya bi iddia attın yaratıcı olmadığına dair bende sana en başından beri bi soru sordum o zaman nasıl başladı inandığın şeyi bilmiyorsun ki sen gelip bana laf söylemeye kalkıyorsun hemde olayları bambaşka yönlere çekerek dediğim gibi ben evrimle ilgilenmiyorum bile hiç araştırmasına bike girmedim ben
- 7 ay
Fosili bırak adam en başı diyor yaratıcı yoksa biz nasıl oluştuk açıkla diyor. Sen nasıl bir sperm içinde anne rahmine düşüp etten kemiğe büründün açıklarmısın
Soran7 aybilmiyoruz diyorum cevaplıyorum ya sana algılamıyor musun her şey nasıl başladı sorusuna istediğim cevabı veririm şu an bi uzaylı yanlışlıkla bomba attı patlattı dünya oldu buna karşı argüman nsıl üretecfeksin
Soran7 aybilmediğiniz konulara mitolojik varlıkları sığdırmayın diyorum.
- 7 ay
Ben sana hiç müslümanlığı savunöadım benim müslüman olduğumu bile bilmiyorsun belki hristiyanım belki bende ateistim nerden biliyorsun da kafir işi bilmem ne diyip beni küçümsemeye kalkıyorsun ben fosil nedir biliyorum ama bu güne kadar ve şuanda evrimle ilgili şeyler beni meraklandırmıyor ilgimi çekmiyor ha illaki belgesellerde izliyoruz ama hepsinde düşünülüuor deniyor kesin bi bilgi hep yok her zaman yenisi bulup bi önceki çürüyerek gidiyor evet belki evrim var ama asıl baştaki konumuz bu evrimin ilk hali var o ilk hali nasıl oluştu sen bana bunu kanıtla
- 7 ay
Yav ben sana onuda dedim dünya belki bi patlamadan oluştu ki evrimciler büyük patlama teorisi ile açıklar bunu da hani o büyük patlamanın olduğu yer nasıl olfu mitolojik birşeyle açıklayamayacaksak sen açıklayacaksın
Soran7 ayaynı cevabı vermekten yoruldum sen aynı soruyu sormaktan bıkmadın. cevabı veriyorum Alessa adında pembe bi uzaylı kendi deneyiyle uğraşırken büyük bi patlama sonucu bizi oluşturdu
Soran7 aysöylediğimin kanıtı var mı
- 7 ay
Yav bana inanma diyorsun sen hala Allah'a inanan kaldımı diyorsun ama sen kendi görüşünü açıklayamıyorsun daha ben mitolojik bi kavramla açıklayabilirim en azından ama sende oda yok
Soran7 ayaçıklıyorum senin algılama kapasitende sorun var benim söylediğimin bi kanıtı var mı evet veya hayır de sadece
- 7 ay
Yav ben sana bu u diyorum vakko denen bi uzaylı hoppa denen bi yeri patlattı dünya oluştu yav hoppa nasıl oldu 😅
Soran7 aykanıt var mı yok mu cevaplar mısın
- 7 ay
Senin söylediklerinin kanıtı yok sende kalıyorsun öyle sonunu bilmediğin açıklayamadıpın şeyelrin arkasından gidiyorsun ben sana alkah demiyorum müslümanlık demiyorum ben sana yaratıcı var diyorum
Soran7 aybak ben kanıtı olmayan bir şey söyledim. çünkü bilmediğim bir konu hakknıda konuşuyorum hertürlü iddiayı ortaya atarım ister uzaylı dedrim ister başka bir şey senin yaratıcı iddianda böyle. kanıtı yok. esas durduğum konuda burası zaten. yawuu her şey mükemmel yaratıcı olmalı yeahh bilim dünyası böyle çalışmıyor elindeki metaryellere bakıyor
- 7 ay
Kanıt var kanıt kendimim insanlarız aklımız var dünya kurulmuş ve benim bilebildiğim tarih içinde tekerlek diye bişey yaratmış insanlar insanların işini çözmüş bu gğn insanlar yapay zeka yarattı yine bana yararı oluyor ve farkındaysan hepsi yaratılmayla düşünmeyle oluyor seninkinler ne teori
Soran7 ayonların hepsi icat ama ''yaratma değil''
- 7 ay
Senin elinde bilgi yok ki sen anca kuru boş laf söylüyorsun
- 7 ay
İcatlarda bi yaratmadır
Soran7 aydeğildir birisi hiçlikten yaratmadır insanoğlu icat etmek için önceden var olan maddeyi ve enerjiyi kullanır
Yapay Zeka Cevapladı
İnanmak ya da inanmamak tamamen bireysel bir tercih. Kimileri için inanç hayatlarına anlam katarken, kimileri bilimsel gerçeklerle yaşamayı seçiyor. Dinler, tarih boyunca insanlara rehber olmuş. Ama unutma, herkesin yolculuğu farklı. Sana göre mantıklı olan, başkasının duygusal ya da ruhsal ihtiyacını karşılamayabilir. İnsanlar bu konuda farklı dünyalara sahip. 😊
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
7 ayYani adını ne koyar isen koy. Bilnen insan tarihinde insanlar her zaman bir şeye inanma ihtiyaci duymuştur
02 Yorumla
Soran7 aybak bu doğru
- 7 ay
Kısacasi işin içinde insan var ise fazla kurcalama derim. Her şey olur (:
Sen evrimi dinlersin, başkası da peygamberi dinler. O yüzden herkes inancında hür, kimse kimseyi yargılamasın.
07 Yorumla
Soran7 ayevrimi dinlersin ne demek? elimizdeki metaryellere inanmıyorum biliyorum. siz ise inanıyorsunuz
Soran7 aynasıl yani sen şimdi vucudunda organların olduğunu bilmiyor musun
Soran7 aysana diyorumki vucudnda organların olup olmadığını nereden biliyorsun? bilimle değil mi
Soran7 aybilim nesneldir. kişiye özel değildir
Çünkü inanmak daha kolay geliyor. Ölünce toprak olacakları yakınlarını bir daha görmeyecekleri fikri hoşlarına gitmiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayEvrim falan yok evrim varsa hadi kanıtla sende dinazorları nerede?
010 Yorumla
Soran7 ayfosil kayıtlarına bakabilirsin
Cevap sahibi7 ayFosiller hiç bir yerde yok kemik rastlanmamış öyle varlıklara dair
Soran7 aynasıl yok hiç müzeye gittinmi veya bununla alakalı labaratuvarlarda incelemeler yapan bilim adamlarının makaleleri okudunmu
Cevap sahibi7 ayİnsanları dinden çıkarmak için yapılan oyunlar bunlar
Soran7 ayaynen ünlümemati herkesi dinsiz yapmaya calısıyor bende Türkiyedeki temsilcisiyim
Cevap sahibi7 ayTamam ateist olup elinize ne geçiyor peki? Hayatın bir anlamı kalmıyor yaşamanın da.
Soran7 aygerçek bizim için daha önemlide ondan
Cevap sahibi7 ayTanrı var Hristiyanlara bak kaç milyon takipçisi var o kadar milyon insan canımsın diğer dinlere inanan milyon insanlar en akıllı mı? Ateist bilim adamları bile İslama yönelebiliyorken siz hava atmak cool görünmek için ateistim diyorsunuz
Cevap sahibi7 ayTanrı var kabul et ya da etme var
Soran7 ayniye yorumumu sildin?
- Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
7 ayne sunuyor nerde ne var. Allaha inanmayınca hayatımda ne değişecek?
019 Yorumla
Soran7 aysahip olduğun tek hayatı kazanacaksın
- 7 ay
daha net bir şey daha objektif bir cevap? hayatımı böylede kazanıyorum zaten haşa Allah canlı varlık gibi gelip bana müdahale etmiyor ki
Soran7 ay70 senelik bi ömrün olacak ve bu yaşayacağın tek hayatın olacak. sevdiklerini birdaha göremeyeceksin öldükten sonra. bunları kabul etmek bile sana gerçek özgürlüğü tattırıyor
- 7 ay
Seneyi nerden bılıyon? Kaç sene olcağını. Bunlar inansanda inanmasanda zaten gerçekler. İnançla alakası ne
Soran7 ayha inançlı değilsin o zaman anladım
- 7 ay
Çok şükür inançlıyım. Olmasada söylediklerinde değişiklik olmicak
Soran7 ayinançlıysan bu hayatın tek hayatın olacağını bilmiyorsun demektir. bu çok büyük bir kayıp senin için
- 7 ay
tamam dünya hayatı tek hayat ahirete ben inanırım sen inanmayabilirsin. ama dünya bana ne sunacak ateist olursam? ahiret olmasada yine hiçbir kaybım yok toprak olup gitcez
Soran7 ayelindeki tek hayatın kıymetini bileceksin değer verdiklerini birdaha görmeyeceğinin bilincinde olacaksın. gerçeği kucaklayıp tek hayatına daha sıkı sarılacaksın var mı bundan daha güzeli
- 7 ay
bu söylediklerini yine yapıyorum zaten ateist olanlar bu dediklerini mi yapıyormuş hiç görmedim
Soran7 aynonteist olmadan bilemezsin
- 7 ay
gerek var mı söylediklerini zaten yapıyorum daha farklı bir şey söyle
Soran7 ayanlamıyorum gerçeği bilmek seni tatmin etmez mi illaki konfor ve güvenlik uğruna gerçeği elinin tersiyle itiyor musun
- 7 ay
arkadaşım bana getirisi ne net bir cevap vermiyorsun. diyorumki ateist olursam hayatımda ne değişcek ne gibi iyi şeyler olcak?
Soran7 ayolmayacak ama gerçeği bilmiş olacaksın diyorum sana bu yeterli değil mi senin için
- 7 ay
hangi gerçek? senin kendine göre gerceğin bana gerçek değil zaten. onuda geçtim bilmiş olucam nolcak? bana yararı ne?
Soran7 aydemekki her insanın öncelikleri farklıymış yorum yok daha
- 7 ay
önceliğim sevdiklerim seninki başkaysa bilemem
Soran7 ayben cevabımı aldım
7 ayBilmem ama müslümanlık kesin doğru din değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 aySanane kimin neye inanacağından herkes bekçi olmuş illa insanların inançlarına laf eden garipler çıkıyor her tarafta
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 314 cevap paylaştı. Konunun evrimle alakası ne?
07 Yorumla
Soran7 ayaa seni unutmuşum. sence ilk insan diye bir şey var mı
Soran7 ayonu bilmiyoruz elimizde herhangi bir bilimsel makale yok dolayısıla herhangi bir bilmisel kaynak yok birkaç teori var bununla alakalı o kadar. canlılığın nasıl oluştuğuna dair kaldıki zaten bu evrimin konusu değil.
Soran7 ayAllah dediğimiz tanrı yani teistik tanrı olarak tanımladığımız figurün mitolojik hikayesi (kısacası tüm sümer mitolojisine dayanan dinlerin) ile elimizdeki evrim ile alakalı bilimsel materyallerin uyuşmadığını kolaylıkla görebilirsin ufak bi inceleme yaptığında eminim buna. Neden ilk insanın olamayacağını o zaman anlayabilirsin. ama eğer kastettiğin dinlerden farklı bir Yaratıcı kavramıysa (ki bu varlık Tanrı olmak zorundada değil) orada seni yanlışlayamam. Allah dediğimde ben teistik bir tanrıdan bahsediyorum.
7 ayOlduğu için...
Sıfatlarıyla, eserleriyle.07 Yorumla
Soran7 ayöyle bi varlık yok
- 7 ay
İç. sesini dinle. Sonsuzluk diye bağıryor. Ölüm gizemi karşısında korkudan titriyor aslında insan ama duygulatını bastırıyor. Ancak Allah'ın varlığını bilmek ve hissetmekle huzur buluyor.
Vücudumdaki 75 trilyon fabrika yani hücreye bakmak bile yeter.
Soran7 aybu korkumun bilimsel açıklaması dahi var. ama hayır biz gerçeklere sarılmak yerine kendimizi rahatlatmayı tercih ediyoruz
- 7 ay
Hayır rahatlatmak değil hakikat.
Ben tüm hayatım kalbimdeki bir sinoatrial düğümün saatte 60-70 kez çalışması ile sürdüğünü bildikçe gurura kapılamam. Tesadüf diye kesip atamam
Soran7 ayKalp ve sinoatrial düğüm milyonlarca yıl süren evrimsel adaptasyonların sonucudur. Tesadüfle tek seferde ortaya çıkmadı küçük değişikliklerin birikimiyle karmaşık hale geldi. Bu nedenle karmaşıklık otomatik olarak “yaratıcı var” sonucunu gerektirmez.
- 7 ay
Evrimsel adaptasyonun kararı, mekanizması. işleyişi , düzeni tamamen tesadüfi, sallapati oldu yami.
Peki. - 7 ay
Şu anda koca dünya korkunç bir hızla dehşetli büyük ve karanlık bir boşlukta dönüyor. Bravo dünyaya. Nereye ne kadar döneceğine karar veriyor:))
Hiç mola vermiyor safım
Güvenilmez insanlara mı sığınalım
04 Yorumla
Soran7 ayen azından varlıklarını kanıtlayabilirsin
Soran7 aygüvenilmez insanların
7 ayDünya'nın yarısının bir bildiği vardır.
09 Yorumla
Soran7 ay4 te 1 i demek istedin galiba
- 7 ay
4'te 3'ü ateist mi diyorsun.
Soran7 ayhayır ama müslüman değil
- 7 ay
Olmayanlar da Allah'a inanıyor.
Soran7 ayhayır senin allahına inanmıyor
- 7 ay
Bence senin kafan karışık.
Soran7 aybence senin kafan karışık dünyanın 3 te birinin senin allahına inanmadığını bilmiyormuydun yoksa
- 7 ay
Hangi Allah'a inanıyorlar, söyle bakalım.
Soran7 aybunun için islam harici dinleri araştırabilirsin o zaman öğrenmiş olursun
Gizli Üye(45 üstü)7 aySizlerin inandigi şeyden daha cazip geliyor
01 Yorumla
Cevap sahibi7 ayYa sg git birtane ergen yok deyince yok olmuyor
Akıllı olduğumuz için
20 YorumlaAkıllı oldukları için
00 Yorumla
7 ayNe demek yani
00 Yorumla
7 ayİhtiyaç
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 ayE var ama Allah kendi kendine mi oldun
010 Yorumla
Soran7 ayyok beni leylekler getirdi
Cevap sahibi7 ayLeylekleri kim yarattı
Cevap sahibi7 ayKendinle celisme
Soran7 ayleylekleride diğer leylekler getirdi
Cevap sahibi7 ayHe onları kim yarattı bak bunun sonu gelmez inanırsın inanmazsın ayrı konu ama Allah var senin mantığın daha sacma
Soran7 ayonlarda leylekler cennetinden geldi.
Cevap sahibi7 aySen konuş dur kanka bak yazdığımı okumamissin kendini inandirirsin ancak saçmalamaya devam et
Cevap sahibi7 ayMaymundan geldin sen ahahahah
Soran7 ayleylekler cennetinide leylek tanrısı oluşturdu amen kafirlik yapma
Cevap sahibi7 ayKonu kapandı
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler