En sevdiğiniz Osmanlı sultanı hangisi ve neden?

Hepsi bizim için baştacıdır Fatih gönlümüzün sultanı ama çok haksızlık edilip görmezden gelinen ve yanlış tanıtılan kişi Kanunî Halil inalcığın d belirttiği gibi Fatihin hedeflerini benimseyen kızıl elma için çabalayan ve zirveyi yaşatan odur her anlamda yaptığı politikalar ile devleti zirveye taşıdı onun yerine biri gelse yine aynı şeyi yapabilirdi demek çok saçma bir iddia olur kanuni birçok isyanı bastırmış devletin eksikliklerini görüp yasaları düzenlemiş halka refah getirmiş ve devleti eşsiz bir güç haline getirmiştir mektupla bile dünyaya yön verebilecek seviyedeydi teknoloji alanına da önem vermiş donanmaya da kara gücüne de Fatih'in alamadığı birçok bölgeyi o almıştır Kanuni Osmanlı da ikinci Fatih Sultan Mehmettir.
Muhteşem Süleyman
Fatih Sultan Mehmet Han
Yıldırım Bayezid
Yavuz Sultan Selim
2. Murat Hüdavendigar
4. Murat Bağdat Fatihi
Diğerleri.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
7 ay
Bu sözlerim beni engelleyen dahil arkadaşa Tarih bilginin ne olduğunu beni tanıyan bilir edebi veya dil bilgimi de bilirler sözleriniz ve yazdıklarınız dan ne derece cahil olduğunuz anlaşılıyor ne tarih biliyorsunuz ( Resmi lise de okultulan tarih dışında) nede konuşmayı.
Güncellemeler
7 ay
Neyse bu konuşma çok uzadı İmam Şafii nin bir sözü vardır "1 delille 40 âlimi yendim 40 delille 1 cahili yenemedim buyurur" tek deliliniz hakaret ve ezik üslûbunuz Allah akıl versin. Belki birgün kullanmayı öğrenirsiniz
En sevdiğiniz Osmanlı sultanı hangisi ve neden?