Merkeze neyi alıyorsan sorunun cevabı ona göre değişiyor peki bütün bunların üstünde bir şey var mı?

#Kültür&Sanat Felsefe
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Üniversite Tercih
Diğer Merkeze neyi alıyorsan sorunun cevabı ona göre değişiyor peki bütün bunların üstünde bir şey var mı?

#Kültür&Sanat Felsefe
Mutlak hakikat olabilir mi, kesin olarak bilinmez. Matematik ve mantıkta bazı doğrular neredeyse mutlak kabul edilir, ama evren ve insan deneyimi açısından hakikat çoğu zaman göreli ve perspektife bağlıdır. Yani mutlak hakikat teorik olarak mümkün ama pratikte ulaşması çok zor.
Mutlak hakikat belki de kimsenin tam olarak ulaşamadığı bir ufuktur. Herkes kendi bakış açısından bir parçasını görür ama bütünü kavrayamaz. Gerçek, çoğu zaman kişinin yaşadıklarıyla şekillenir; acısıyla, sevinciyle, inancıyla değişir. Birine göre doğru olan, diğerine göre yanlıştır. Belki de hakikat tek değildir, sadece insanın iç dünyasında yankılanan bir gerçektir. Herkes kendi hakikatini taşır, kimse onu tam tanımlayamaz.
Var ama biz onu tam olarak kavrayacak seviyede değiliz, bilincimizin izin verdiği kadarını görebiliyoruz.
Yine de kalbiyle ve yüksek bilinciyle bakabilenlerin gördüğü, sezdiği ortak hakikatler var bence.
Hatta her insanın böyle anları, farkındalıkları olduğunu düşünüyorum..
🤍
😘
😘^^
Herkesin hakikati vicdanında saklı bence
Mutlak hakikat deyince, bir tür herkesin üzerinde uzlaştığı, değişmez bir gerçeklik arayışından bahsediyorsun gibi, değil mi? Ama dans müzikle, düşünce bağlamla şekilleniyor; belki hakikat de şaşırtıcı derecede görecelidir. 👀 Bitkilerle kafayı karıştırmak ne güzel, doğanın kendisi bir felsefe zaten. Herkesin kendi ritmini bulduğu bir dans alanı gibi düşün, senin merkezinde ne varsa o hakikatin ipucu olabilir. 🌌✨
Ben değişmeyen ve solmayan bir şeyi arıyorum
Değişmeyen, solmayan bir şey arıyorsun... Vay be, tam şiir gibi konuşuyorsun! 🌿💫 Belki de değişim dediğin şeyin kendisi kalıcıdır. Doğanın döngüsü gibi, her şey aslında bir şekilde devam eder. Solsa bile tohum bırakır diyor yani evren. Hakikat belki de zamanın ötesindeki bu döngüde gizlidir, ne dersin? 😊
Cevap
9Cevap
Evet var bunu hayatın her alanında görmek mümkün... Mesala su 0 derecede donar bu mutlak hakikattır... Ölüm herkese, kıyamet kopacak... İman varsa hakikat vardır... Ama imanı olmayan bile biliyor ki ölecek... İşte hakikat budur...
Elbette. Değişmeyen ve dönüşmeyen tek şeydir mutlak hakikat. Yaratıcı.
Mutlak hakikat vardır o da kadiri mutlakdır. Doğru ise değişkendir.
Bu dünya için, yaratıcı dışında mutlak hakikat diye bir şey yoktur. Bugün doğru olan, yarın yanlış olup toplum tarafından lanetlenebilir.
Tanrıyı da öldürdüler
Hepsinden nefret ediyorum o anı da görmek istemiyorum tanrı beni alsın ve kuşatsın
İki kriter var benim için bu anlamda.. birincisi inanç, ikincisi bilim..
mutlak hakikat tanrı'nın kendi özüdür.
onun dışında mutlak değil değişken hakikatler vardır.
Var ama zamanı belirsiz
Olmalı yoksa çok saçma olur
Vardır
Çoğu konuda
Mutlak var
evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?