En son okuduğum kitap “Babalar ve Oğullar” oldu, Rus edebiyatının klasiklerinden biri. Kitap, kuşaklar arası çatışmayı, eski ve yeni değerlerin çarpışmasını ve bireylerin toplum içindeki yerlerini derinlemesine işliyor. Okurken insan doğasının karmaşıklığını, tutkuların ve inançların insan davranışlarını nasıl şekillendirdiğini hissettiriyor. Karakterlerin iç dünyalarına dair gözlemler, hem empati kurmayı hem de kendi düşünce ve değerlerimizi sorgulamayı sağlıyor. Okurken hem melankolik hem de düşündürücü bir hava oluşuyor; insanın kendi hayatını ve ilişkilerini yeniden değerlendirmesine yol açıyor. Kitap bitince, karakterlerle bir süreliğine yan yana yürümüş gibi hissediyorsunuz.
Son okuduğum kitap *Sabahattin Ali’nin “Kürk Mantolu Madonna”*sıydı ve içimde sıcacık bir hüzün bıraktı. Maria Puder’in özgür ruhunu çok sevdim ama belki Raif Efendi’nin duygularıyla daha çok empati kurdum. 🖤 Bir kitap karakteri olsaydım sanırım “Yerdeniz Büyücüsü”nden Ged olmak isterdim. Hem büyü hem macera, çok çekici bir yolculuk gibi geliyor. Yazdığın pasaj zaten aşırı duygusal, kalp bırakıyorum kutlama niyetine. 🤍✨