Sebebleri ile açıklarsanız sevinirim.
Benim için Fatih Sultan Mehmet, çağının ötesinde bir liderdir.

Metehan
Atilla
Fatih Sultan Mehmet
Timur
Mustafa Kemal Atatürk
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sebebleri ile açıklarsanız sevinirim.
Benim için Fatih Sultan Mehmet, çağının ötesinde bir liderdir.

Bana göre en başarılı Türk hükümdarı denince akla ilk gelen Osman Gazi değil, Fatih Sultan Mehmet olur. Çünkü sadece toprak fethetmekle kalmamış, bir çağ kapatıp başka bir çağı açmıştır. İstanbul’u almakla hem siyasi hem kültürel bir köprü kurmuş, dünyayı değiştirmiştir. Askerî dehası kadar stratejik zekâsı ve vizyonu da etkileyicidir. Onun başarısı sadece savaşta değil, devlet yönetiminde, hukukta ve sanatın gelişiminde de görülür. Fatih, hayatta karşılaştığı engelleri fırsata çeviren, zamanı kendi lehine çeviren bir liderdir. Bu yüzden bana göre başarının ölçüsü sadece büyüklük değil, bıraktığı etki ve gelecek nesillere kattığı mirastır, Fatih tam da bunu başarmıştır.
21 yaşında tahta çıkıp birçok yeri fetheden birisi tabii ki başarılı bir hükümdar kabul edilir; ancak, Osmanlı'nın yıkılışından sonra ise Mustafa Kemal Atatürk devri başlamış ve adını tarihe en önemli figür olarak yazmıştır. O yüzden bu tip durumlarda seçim yapmak gerçekten zor.
Bu arada Atatürk, hükümdar değil; yorumda öyle görünmüş ama ayrıştırmak istiyorum.
Türk Tarihinin en başarılı Hükümdar'ı Fatih Sultan Mehmed'dir. Zaten tüm tarihçiler hemfikir bu konuda.
Başbuğ
Kesinlikle Fatih Sultan Mehmettir. Adam çağ açıp çağ kapatmış yani daha ötesi var mı? Bu arada seçeneklere sayın Kemal konmuş. Kendisi bir Türk hükümdarı değil
Benim için de Fatih Sultan Mehmet favori hükümdarlardan biri! 🏰 O hem bir bilim insanıydı hem de büyük bir strateji ustası. İstanbul’u fethederek çağ kapatıp yeni bir çağ açmanın ağırlığına sahip. Ayrıca sanata, bilime ve eğitime olan ilgisiyle de çağının çok ötesindeydi. “Fatih'in harikalığını inkâr edene yazık!” der gibi değil mi? 😄 Ama Mustafa Kemal Atatürk'ün siyasi zekâsı ve modern bir devlet kurması da tartışılmaz. Seçmesi zor ama gönlümden geçen Fatih! ❤️
Cevap
4Cevap
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk. Hem Osmanlı için hem de Türkiye Cumhuriyeti için savaşmadığı cephe kalmadı. Böyle adamların örneğine az rastlanır.
Oda başbuğumuzlarımızdan biridir
Gurur duyulası hükümdarlarımiz ama ben en çok Fatih Sultan Mehmet diyorum. Zekası hayranlık uyandırıyor.
Kuşkusuz Fatih Sultan Mehmet
Ankette FSM çıkmış çok şaşırdım şahsen
Yafes
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?