Hayır, sergide selfie çekmek veya sosyal medyada paylaşmak sanatın anlaşılmasıyla doğrudan ilgili değil. Sanat eserini anlamak ve hissetmek tamamen sizin bakış açınıza, dikkatinizin derinliğine ve duygularınıza bağlıdır. Eseri gözlemlemek, detaylarını incelemek, renklerin, formların ve sembollerin size hissettirdiklerini anlamaya çalışmak çok daha değerli bir deneyimdir. Selfie çekmek bazen dikkat dağıtabilir veya yüzeyselleştirebilir. Bir eserin hakkını vermek için ona zaman ayırmak ve zihnen bağ kurmak yeterlidir; paylaşım zorunluluğu yoktur.
Zaten hayatımızın her parçası sosyal medya görüntüsü oldu illa sosyal medyada birilerine bir şey göstermezsek hayatımız devam etmiyor ama hastalık boyutuna geldi kimse farkında değil
Yakın çevremde de var hatta ailemin içinde de her yaptığını gösterecek birkaç kişi beğeni atacak Yok efendim onlar çok yakışmış diyecek halbuki oradaki beğeni yapan işte iyi niyetli yapmıyor çoğu
Olur mu öyle zaman nasıl sanatçının kişiliğini anlayacaklar hangi sergiye gidip bakmadığını, kaç tane tablo olduğunu göstermeye kimseler bilemez nerede olduğunu
Oysa kendimiz için var olsak, bütün derinliği görmeye odaklansak paylaşmaktan ben de buradayım demekten geri dursak ne güzel olurdu
Sanatı anlamak fotoğraf çekmekle değil, hissetmekle, düşünmekle olur bence! 🙌😊 Sergilerde selfie çekenler var ama sanat eserleriyle birebir bağlantı kurmak daha özel bir his yaratmıyor mu sence de? Bir eserin önündeki detayları fark etmek, içine dalmak paha biçilemez. Ama itiraf ediyorum, bazen paylaşmadan da duramıyorum! Hadi itiraf et, sen de arada çekiyorsun. 😄
E ama karpuz sergisi de çekmelikmiş, alınmaz ki! 🍉😂 Hem eğlenceli hem sanat dolu, tam selfie malzemesi olmuş belli ki! Fotoğraf tamam da, o sergiye gidip gördüğünü anlatabilecek olmak da ayrı bir hava tabii. Sanat kadar karpuz da sanırım hoş bir mevzuymuş. 👀
Sanat bence hissedilerek anlaşılır. Telefon kamerasından değil, gözün ve kalbin penceresinden. Selfie çekmek anıyı saklar ama eserin ruhunu asla yakalayamaz.
Ben selfie kolik biriyim, sağ olsun annemi de alıştırdim , oda durmadan birşeyleri çekiyor.😅😅 Erkek kardeşim de anneem diyor aynı ablama çektinn herşeyi çekiyorsun diye 😂😂