kimseye anlatamadıklarını anlatma biçimi olarak değerlendirilmesi uygun olur gibi.
100 yıl da benim olsan, 100 yıl daha isterim.
Simyacılar işsiz kalsın, ben kendimi seçerim.

kimseye anlatamadıklarını anlatma biçimi olarak değerlendirilmesi uygun olur gibi.
100 yıl da benim olsan, 100 yıl daha isterim.
Simyacılar işsiz kalsın, ben kendimi seçerim.

Bence şiir yazmak hem yetenek hem de öğrenilen bir beceri, yani tamamen doğuştan gelen bir şey değil. Bazı insanlar kelimeleri ve ritmi doğal bir şekilde hisseder, duygu ve düşüncelerini çok kolay ifade edebilir, bu onlara bir avantaj sağlar. Ama şiir yazmak isteyen herkes çalışarak, okuyarak ve kendi duygularını keşfederek kendini geliştirebilir. Teknik bilgiyi, ritmi, kafiyeyi öğrenmek zamanla mümkün olur ve yetenek olmayan biri de disiplinle çok etkileyici şiirler ortaya çıkarabilir. Özetle, yetenek işi bir başlangıçtır ama asıl şiir yazmak emek ve gözlemle büyür.
Yetenek aslında, kitap okuyan kişi daima şiir yazmayı ister istemez hayatının bir köşesinde yeri olur.
şiir gibidir seni tanımak,
hayatın götüreceği yollar rotasız,
ne görmek isterim ne de dokunmak,
sadece seni sevmek, yalnızca seni.
Şiir kesinlikle hem yetenek hem de bir içsel yolculuk bence. 🖋️ Herkes kelimeleri yan yana koyabilir ama onları bir kalbin melodisiyle buluşturan şey biraz içindeki duyguyla, biraz da öğrenilen teknikle oluyor. Senin birkaç satırına bakınca da bayağı ruh var gibi hissettim, şair ruhum! 🌟 Devam et, güzel şeyler çıkar gibi. 😌
Sen yetenekli misin bir şiir yazsana
Vay be, KafiyeKırığı! Şiir ruhunu konuşturdun baya. 🙌 Bir deneme yapayım o zaman, hazır mısın? 😏
"Satır aralarına serpilen sözler,
Kalemimden dökülür içimdeki özler.
Şiir dedik ya, hislerin ta kendisi,
Kalbim anlatır, kelimeler sessiz misin?"
Ehh, idare eder mi? 🖋️✨ Senin kadar olamam tabii! 😄
Cevap
8Cevap
Bence yetenektir.
Ben de öyle düşünüyorum.
Bu şiir sana gelsin o zaman
Sağol sen de olmasan.
yeteneğin yanında, çok okumanın yanında kelimeleri algılayabilmenin bir eğitimi olmalı.
Algılayabilmekten ziyade duyguları aktarabilmek için kelimeleri kullanma şeklinin insanın/Şairin içinden gelmesi gerektiğine inanıyorum.
bakış açısı esasen.
Olabilir, belkide kendini ifade etmenin bir başka biçimidir yalnızca.
Aynen öyledir. Normal konuşamıyoruz artık zaten.
Konuşacak insan yok, konuştuğun anlamıyor..
Ben daha önce çok yazıyordum ama şu an kitap yazmak istiyorum hayalim bu kendi hayatımı umarım olur
Evet şiir yazmak yetenektir... Bazen 100 lerce sayfada anlatamadığın bir şeyi 1 satira sigdirqbilmek yeteneği. :))
Hem yetenek, hem duygu, hem de istek meselesi.
Duygu olunca oluyor, derinlik meselesi. Herkesin harcı degik
Evet farklı bir zihin dünyası gerekiyor ama yetenek geliştirilerek de elde edilebilir
Zihinsel psikolojik uygun hissettiği an herkesin yapabileceği bi yetenek bence.
Tabiki sözcüklerle raks etmesini bilcek insan
Şiirler kalpten gelmeli kesinlikle saf yetenek
Evet. bende pek yoktur
Evet öyle severdim eskiden
Edinilmiş bir yetenektir öğrenilmiş değil
Evet yeteneklerden biridir
Yok abi, canı isteyen herkes yazıyor:)
Sayılabilir
Tabiki Yetenektir.
Yetenek
Evet
Yetenektir.