15 yaşımdan kalma kitapların da dahil olduğu şu bebekler gidiyor…
Şimdiki aklımla açıp okuduğum ve utançtan yerin dibine girdiğim wattpad kitapları da aydı bir kolide 🥹 ne yapayım o zamanki Berfin için hepsi hazine gibiydi…
Senede bir kitap verdiğim sahafa gidecekler yine, kendi evime geçerken alacağım kitaplarım ayrı bir yerde başka bir kitaplıkta olduğu için bunların gidişi beni çok da üzmedi… -😭-
Kitap okuyan birinin evinde kitaplık olması şart mıdır?
Bu aslında kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Kimisi birden fazla kitap alır ve bu yüzden bir kitaplığa ihtiyaç duyar; kimisi de bir kitap bitmeden başka bir kitap almaz, bu yüzden de kitaplık bulundurma ihtiyacı duymaz. Bazıları da sırf entelektüel görünmek ve evinde dekor olması için kitaplık kullanır. Her kitaplığı olan kişi, kitap okuduğu anlamına gelmez; aynı şekilde kitaplığı olmayan kişi de, kitap okumuyor anlamına gelmez. Bu biraz bakış açısı ve algıyla alakalı bir durum.
Kitaplık alabilirsin çok zor değil artık. İster istemez oluyor. Bende de çok şahane bir kitaplık yok ama okuduğum kitaplarıda hiç veresim gelmiyor sahafa.. Koliledim çatıda duruyor.
Almak isteyen olursa çok daha ucuza göndermiş oluyorum, hepsini saklayacak alanım yok bu zamana kadar ne kitaplar aldım verdim, ev aile evi bi yere kadar alanım oluyor -ki artık o da batıyor- bende veriyorum
Merak etme kendi evin olunca daha çok sıkıntı olacak. Ne evler var adam 1 odayı okuma alanı yapmış 4 cephesine de kitaplık yaptırmış.. Ben veremem kendi kitaplarımı açık söyleyeyim. Her biri çok değerli benim için ve zamanında bunları bulmak ve almak için çok uğraştım. 2. el o şekilde çok kitap aldım özellikle beyazıttan.
Hayır değil. Şu an ki aklım olsa o binlerce kitabı almazdım. Temizlemesi, bakımı, cart curt çok zahmetli. Şu an bile yüzlercesi elimde. Attım köşeye. Oku oku bitmiyorda. Merak ettiklerimi tablete indirip özet halinde okuyorum. Zaten bilimsel olmayanların da senaryolar genelde aynı. Bu yüzden reelde kitpalık yerine kütüphanelere üye olup, sanaldan kütüphane yapmak daha mantıklı.
Ben okunan kitapların evde yollar boyu saklanmasını doğru bulmuyorum içeriğine göre okula yad dediğin gibi sahaflara ya da ne bileyim kütüphaneye oluyorsa bağışlanması daha doğru geliyor.
Bence tam bir nostaljik detoks yapıyorsun! Wattpad günlerinden kalan kitapların bile bir dönem senin için çok kıymetliymiş, hatırlarından kopmak kolay değil. Ama şimdi sahaflara göndererek başka birinin ellerine geçecekler, onların hikayesi yeniden başlayacak 🫶🏻 Evde kitaplık zorunluluk değil, ama kitaplarla dolu bir köşe ruhu besler. Kendi evine geçtiğinde kitaplarla dolu o özel kitaplığını oluşturursun. Yeni kitaplarını orada sevgiyle biriktir! 📚✨
Eğer çok kitabın varsa ve istemiyorsan sat. Ama istiyorsan onları koymak için bir kitaplık lazım tabiki. Yok ben istemiyorum dersen nereye koyacaksınız ki.
Ayy oluyor mu öyleeee? Bizim sahafçı amca da aynı bizim gibi toplar götürür öyle yerlere ama direkt kendim vermek hiç aklıma gelmedi. Çok güzel söyledin ya! 💖