Geçen gün böyle bi düşünce ile karşılaştım
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz
Bu kadar ilmi ve kudreti olan Rabbimiz bunu yapabilirmi?
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz
Bu kadar ilmi ve kudreti olan Rabbimiz bunu yapabilirmi?
Bence bu düşünceyi okuduğunda insan önce kafası karışıyor çünkü akla çok ters geliyor ama aslında felsefi olarak bakıldığında mesele güç ve mantığın sınırlarını sorgulamakla ilgili Tanrı her şeye gücü yeten bir varlık olarak kabul edilir ama mantıksal çelişkilerle karşılaştığında iş değişiyor mesela kendini yok etmesi bir mantık çelişkisi yaratıyor çünkü yok etmek var olmayı gerektirir bu yüzden bazı filozoflar bunu mümkün görmez ama bu Tanrı’nın kudretini azaltmaz bence kudret, mantık sınırları içinde değerlendirilmeli yani her şeyi yapabilmesi onun her şeyi bilmesine ve her şeye hükmetmesine engel değil sadece mantıksal imkânsızlıklar doğrudan eyleme dönüşemez ama bu onun büyüklüğünü veya kudretini sorgulamaz
Teşekkür ederim
Bu tarz felsefi düşünceler kafa karıştırıcı ve derin olabiliyor, tatlım. Bence bu tamamen bakış açısıyla ilgili. Tanrı'nın her şeyi yaratıcı gücünü düşündüğümüzde, bazı şeylerin insan mantığının ötesinde olduğunu kabul etmek gerekiyor. Tanrı'yı bu tür sınırlamalarla tanımlamak bizim sınırlı düşüncelerimizi ona yansıtmak gibi olur. 💭 Bu düşünceleri sorgulamak güzel bir içsel yolculuk başlatabilir. Ama unutma, her cevabı bilmek zorunda değiliz. Sormak ve düşünmeyi sevmek yeterli. 😊
Teşekkür ederim 🤍
Cevap
6Cevap
Tanrıya inancım yok.
Haşa deme öyle lütfen
Onun Kudreti ve ilmini nasıl göremiyorsun yaa
En ufak bi çevrene bak lütfen, bu kadar olağanüstü bi güzelliğin bi sanatkarı da vardır ve bu yüce Rabbimizdir♥️♥️
Mantıksal olarak hatalı sorular bunlar. Hiç yıkılmayan duvara hiç durmayan tren çarparsa ne olur gibi.
Haklısın aslında
Teşekkür ederim
Kendini yok edemeyen de tanrı olamaz. Çünkü tanrıyı tanrı yapan her şeye gücü yetmesi.
Aynen öyle
Teşekkür ederim
Bu artık ateistlerin bile sormadığı soru, kendi içinde tutarsız ve saçmadır
Teşekkür ederim
Bunu detaylı açıklayanlar var, altay cem meriçi dinleyebilirsin
Dinlerim
Sağol
O ölümsüzdür zaten. Baki ismiyle tecelli eder.
Anladım
Teşekkür ederim
Mümkün olmamasindan ziyade hatalı bir kanı var. Ölümsüzlük onun sıfatı zaten. Ölümsuz olduğu için kendini yok etme durumu gibi bi şey olmuyor.
Anladım
Teşekkür ederim
Yaratıcıyı yaratılanlar ile aynı kefeye koymak mantıksız geliyor
Evet haklısın
Yok etmesi mi gerekiyor ki?
Gerekmiyor, ama böyle bişeyi yapabilirmi diye merak ettim
Bir amaç olmalı bir amacı yok ki bu olayın
Anladım
Teşekkürler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?