arapça bilmiyorum. aanladigim kadariyla arapca kelimeler yerine gore pek cok farkli anlam arz edebiliyo. dolayisiyla uzman seviyede arapca ogrenmeden de bu kutsal kitabin cevirilerini okumakla sinirli kalmayi tercih ederim. tabi ona da ciddi zaman ayirmak lazim.
vesselam merak ettigim hususlar oldukca ilgili ayetlerin cevirilerine-yorumlarina bakiyorum sadece.
O kadar kolay ki o kadar kolay anlatamam 4 senedir tamamen şans eseri youtubede bir link tıkladım hemen bu linki akarayım, yardımcı olacaktır.
neden okuma gereği hissettim?
İnanma ihtiyacını doğru olarak karşılamak için, Ahlakı güzelleştirmek için, İbadetlerin usulüne uygun ve bilinçli olarak yerine getirilmesi için, Sosyal ilişkileri sağlıklı yürütmek için, Dünya ve ahiret saadeti için...
Ben Kur'an-ı Kerim okumayı bilmiyorum ama öğrenmek isteyenlere çok saygı duyuyorum çünkü bu oldukça özel bir şey. 🙏 Eğer bilen bir arkadaş ya da eğitimciyle öğrenme fırsatı yakalarsan, güzel bir yolculuk olabilir. Sen biliyor musun? 🌟
@goraci Agnostik oldugunu söyleyen az insana rastlaman normal, çogu kişi açıkça dile getirmiyor. Ancak örnegin islamın hükümlerine iman etmemek nötr durmak dinden çıkmak demektir. felsefi olarak olmayabilir yani uzun meseleler boşver😃
Yanlış bir meal okuyup kafam karışacak iken imdadıma RİSALE_İ NUR isimli eserler yetişti. İmanını kurtardım ve sağlamlaştırdım Rabbime çok şükür. Başta zorlansam da zamanla anladım.