Merhabalar efenm, kuranı kerim okumayı biliyor musunuz? Biliyorsanız ne zaman ve nasıl öğrendiniz?

Merhabalar efenm, kuranı kerim okumayı biliyor musunuz? Biliyorsanız ne zaman ve nasıl öğrendiniz?

Evet akıcı olmasa da okuyorum. Allah kabul etsin, inşallah zaten kem küm şeklinde okumak da çok sevap çünkü peş etmeden, okumaya gayret gösterdiği için kul bunu bana Kur'an'ı Kerim öğreten hocam demişti.❣️
☺️☺️
Bizim toplumda kuran okunmuyor. Sadece fonetik seslendirme yapılıyor. Yani anlamını bilmeden sadece sesler telaffuz ediliyor. Asıl Türkçesini okuyorsan kuran okumuş olursun. Çünkü okumak demek okudığunu anlamak demektir.
Bir çoğu sadece okumayı biliyor. ama. orada. ne demek ne anlatmak istediğini bilmiyor anlamadığı konuşmadığı bir dilden ennbasiti çince. kitap. okur gibi okuyorlar.
Tefsirimi de okumak gerekiyor
Kesinlikle haklısın..
Önce kendi dilinde oku idrak et sonra arapcasina bak her daim çünkü ilk emri oku boş bos oku değil anlayarak oku
Evet öyle. Anlamak daha önemli. Anlayacaksın ki hayatına uygulayacaksın
Bilmiyorum ama öğrenmeyi çok isterdim
Hala öğrenebilirsinn😄
İnşallah öğrenecem
Selamlar efenm 😊 Evet, biliyorum. Çocukken yaz tatillerinde, ailemin ısrarıyla bir kursta öğrendim. O zamanlar biraz mecburiyettenmiş gibi gelse de sonradan kıymetini anladım. Şimdi arada açıp okuyorum; ruhuma iyi geliyor. Sen öğrenmek istiyorsan, kesinlikle denemelisin, çünkü gerçekten manevi bir huzur sağlıyor. 🌸
Cevap
19Cevap
hayır bilmiyorum
Elhamdülillah biliyorum. Okumayi 10 yaşında öğrendim ve belli bir aşamada gönüllü olarak çocuklara ve bayanlara da gönüllü ders verdim. Kuran meali ve tefsir dersleri de alarak, bu hakikatleri elimden geldiğince insanlarla da paylaştım. Rabbim Kuran'ın maneviyatını anlayarak yaşamayı cümlemize ihsan eylesin..
Yeni öğrenmeye başladım yarın sabah dersim var hatta ramazan kadar öğrenmeyi düşünüyorum
Başarılar dilerim efenm
Teşekkürler
Küçükken denedim ama öğrenemedim ya niye öğrenemedim ben de bilmiyom çok da denedim he dkkdk dillerde de baya iyiyim ama belki bir gün tekrar denerim
Başarılar dilerim😄
Evet Kur'an okumayı müslüman olmamama rağmen biliyorum. Ben agnostiğim. Hatta öyle kuru kuruya okumuyorum Arapça da biliyorum. Annem evde Kur'an okurken lafızları ben tercüme ediyorum. Tabi arada doğal olarak bilmediğim kelimeler de çıkıyor.
Tecvitli okuyorum. Kulağa garip gelebilir ama özel ders almıştım
Yok garip gelmez bizler aşinayız😄
Annem kendi bilmediği için çok önem veriyordu
Bilmiyorum ama çok istedim öğrenmeyi kısmet olmadı ilerde belki bir gün
Artık öğrenmek çok kolay. Elbet uğraş sonrası öğrenirsin, başarılar dilerim. ☺️
Çocuklar ile biraz zor kafam dolu artık kaldırmakta zorlanıyorum ama inşallah isterim
Çocukken Kur'an kursu vardı orada okuyup öğrenmiştim. Mevlidi şerifi de orada okuyup öğrenmiştim. Nurbahar ve Neclahan diye kitaplar da vardı isimlerini yanlış hatırlamıyorsam onları da çok istemiştim öğrenmeyi ama nasip olmadı..
Okuma yazma bilen herhangi biri çebirisini okuyabilir. Suç ve Ceza'yı okumaktan h bir farkı yok.
İçerik olarak da h bir faydası yok, sadece tarhiçiler, edebiyatçılar için sağlam bir artifalt diyebiliriz. O kadar
Evet, zaten Arapça bilen biriyim.
Bu görsel size mi ait?
Google bey ödünç verdi😄
Yazı hattı çok iyiymiş
İlk ilkokulda öğrenöiştim sonra okumaya okumaya unuttum. Sonra tekrar öğrenmeye başladım bu sefer şiddet gördüğümden bıraktım. Sonra tekrar başladım Türkiye 2. si bir hocayla.
Evett kursa gittim Hâtim ettim 20 yaşında. 😅Sen ettin mi?
İman akıyor maşallah😄
Eh işte 😅sende yok muuuuu😅
Var biraz
Türkçe okudum, defalarca. Kutsal kitap denilince mutlaka indiği iddia edilen dilde okunmasına gerek yok.
Ben Hafızım 3 sene de hem hızlı okuma hemde bütün hepsini ezber işleri bitti sonra sınava girdim kazandım Allaha şükür.
Biliyorum, iyi de okurum.
Rahmetli dedem öğretmişti.
evet okuyabiliyorum
ve anlıyorum el hmdl
Kur'an'a geçince bizim cami iptal oluyordu walla onların suçu benlik bir şey yok DMMDDNDFBFFBMDNBF
14 senedir bilirim 2 senede çocuklara gönüllü olarak eğitim verdım 😇
Evet biliyorum elhamdülillah🤲 11 yaşinda öğrendim.. 5 Sınıfı bitirdiğimde yaz tatilinde öğrenmiştim sonra ortaokul ve lisede imam hatibe gittim daha da kuvvetli oldu okumam Çok şükür...
Evet biliyorum, 4 yaşındayken gittiğim kreşte kurana geçmiştim ve çok mutluluk vericiydi. Şimdi eskisi gibi okuyamadam da hala okumaya çalışıyorum, rahatlatıcı bir liman gibi.
maalesef bilmiyorum..
Òğrenmek istermiydin
evet çok istiyorum.. öğrenmeye başlayacağım diyorum ama hep erteliyorum:/
Tecvidli ve mahreçli olarak evet biliyorum.
Tebrik ederimm☺️
Biliyorum yani cocukkenden beri ya
Maşallah😄
Allah razı olsun
Hayır ben Kuranı türkçe okuyorum. Arapçaya gerek yok
Evet elhamdulillah
Evet daha 11 yaşımda öğrendim
Türkçesini okuyamıyor muyuz 😬
Bilmiyorum tek sureleri okuyabiliyorum
Çok şükür , imamhatip mezunu olarak
Biliyorum çocuk yaşlarda öğrendim
Bilmiyorum ama bir ara biliyordum