lk olarak, dinler birçok kişiye hayatın anlamını, moral değerleri ve toplumda bir yer edinme hissi sunuyor. İnsanlar genellikle inançlarına duygusal bir bağ kurarlar ve bu bağ, mantıksal argümanlardan daha güçlü olabilir. Ayrıca, dinler kültürel ve toplumsal bir bağlamda önemli bir rol oynar; aileler, toplumlar ve kültürler, inançlarını nesilden nesile aktarır.
Bilim insanlara dünyanın nasıl işlediğini, evrenin yapısını ve insan vücudunun nasıl çalıştığını gösterse de, din daha çok "neden" sorusuyla ilgilenir. İnsanlar, yaşamın ve ölümün anlamını ararken, bu tür sorulara dinin sunduğu cevaplar rahatlatıcı olabilir.
Son olarak, korku, belirsizlik ve ölüm gibi evrensel endişelere karşı insanlar dinlerde bir tür güven arayışı bulabilirler. Dinler, bu gibi büyük sorulara yönelik net bir cevap sundukları için bazen bilimsel açıklamalarla örtüşmeyen inançlar daha güçlü hissedilebilir.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
8 ayBilim insanlarının çoğunun dini inancı olduğunu, ateistlerinse bilimden uzak olduğunu hiç duymadınız sanırım. Kuran'daki pek çok ayette de henüz bilim insanlarının keşfetmediği olaylar yazılı. Yıldızlar mesela ya da hayata dair çeşitli sırlar. Mucizelerle, nice değerli bilgilerle ve kıssayla dolu. Bilimle çelişmiyor aksine paralel ilerlerken neden insanlar inançsızlığı seçsinler?
00 Yorumla
u 8 ayBilim, evrenin işleyişine dair bir harita sunar amma hayatın anlamı, ahlak ve ölümden sonraki durum gibi konularda yol göstermez. İnsanlar, bilgiye ulaşma ve varoluşsal soruları yanıtlama konusunda hem bilime hem de inanca ihtiyaç duymaya devam edecekler yaşadıkları müddetçe.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu mesele çok derin bir konu ya, ama inanmak tamamen kişisel bir şey. Din, birçok insan için sadece inanç değil; rehber, topluluk duygusu ve hayatı anlamlandırma yolu. Bilim ve din farklı alanlarda ilerliyor, bence birbirini dışlayan şeyler değiller. İnsanlar, hayatın sorularına cevap bulmak için inançlara sığınabiliyorlar. 🌟
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
bilimsel gelişmeler dine engel değil. bilim dinleri çürütmüyor çünkü. Çürütemez de. Dinler bilimi de kapsıyor.
12 Yorumla
Soran9 aydinler bilimi nasıl kapsıyor
- 9 ay
valla şuanda bunu konuşacak enerjim yok :) ama şöyle ipucu vereyim bilimi ortaya çıkartan dini inanışlardır. Göbekli tepe gibi 10 bin yıl önceki yapıyı inanç için yaptılar ancak yaparken de matematik geometri gibi şeylerden faydalandılar. Dinler bilim yok demez. Bilimi Tanrının kanunları olarak görürler ki öyle. Hayatı minecraft olarak düşün. minecraftda ne yyaparsın craftlama dimi. Craftlama ile nesneler elde edersin bu oyundaki bilimdir. Hayattaki bilime denk geliyor. Peki craftlamayı nasıl yapabiliyoruz oyunda? Oyun yapan yazılımcılar bu nesne ile bu nesne birleşince bu nesne olur gibi mantık kodları yazarak. yani yazılımcının yazmadığı bir craftı yapamazsın ki zaten öyle bir craft yok oyunda. Yazılımcı tanrıdır. Craft ise bilimdir. Sana dünyada yapacağın şeyleri kodlamış buda doğa kanunlarıdır. Sodyum ile Klor iki zehirli madde birleşiyor (craft) sofra tuzu oluyor yiyebiliyorsun ve yararlı. Bu nasıl oluyor? Yazılım yani tanrı bunun kodunu yazmasaydı olmazdı. şu an yazarak bu kadar anlatabiliyorum bana zülum gibi geliyor klavyeden yazmak
Herkesin bir dini var. Kimisi doğaya inanır kimisi yaratıcıya kimisi zevk ve hevaya inanır. Aksini kimse iddia edemez.
019 Yorumla
Soran9 ayinanmıyor olduklarını kimse iddia edemez zaten saçmaladıkları nokta bunlara inanmaları
Soran9 aybilim mutlaktır çünkü elinde başka hiçbir kaynağın yok
Soran9 aydediğimi anlamıyorsun elindeki tek kaynak bilim olduğu için bilimden başka şansın yok bu demek değildirki bilim yanılmaz
Soran9 ayo zaman sen yeşil ejderhanın seni sürekli arkandan terlettiğinede inanırsın
Soran9 aybir şey saçmalamıyorum nereden biliyorsun doğru olmadığını
Soran9 ayben senin neye inanıp inanmadığını sorgulamıyorum bana doğru olup olmadığını nasıl kanıtlarsın onu nasıl olmadığını iddia edebilirsin
Soran9 ayeğer yorum yapmıyorsan bu bilemeyeceğin anlamına geliyor yani dolayısıyla açık kapı bırakıyorsun
Soran9 aysoruma hala cevap alamadım
Soran8 ayya sen cevaplarsın var mı yok mu basit cevap vereceksin
Neden bir yaratici olduguna degilde bilime inaniyorsun bilim zaten dinle ortusuyorken
17 Yorumla
Soran9 aynasıl örtüsüyor
- 9 ay
Simdi herkese cevabin tefsir yanlis demissin sen once bana cevap ver din bilimi aydinlatip bilimde dine ıșık tuttugu halde neden dini red edip bilimi kabul ediyorsun bunu soyle ben sana nasil ortustugunu tek tek aciklim istersen ms at ordan aciklim istersen burdan devam edelim fark etmez
Soran9 aydin bilime ışık tutmuyor din bilimi taklit ediyor. senin tefsircilerin bak kurandadada var diyerek ayetlerini farklı yorumlayarak tefsir ediyor aynı şeyi hristiiyanlarda yapıyor
- 8 ay
Simdi kuranda tevsirini okumadan arapcasina baksan
1. Her seyi yarattik der ama demiri gokten indirdik der bilim acikladi ki gercekten demir madeesi meteorla dunyaya gelmis tevsirini bos ver bunu arapcasi orjinalini soyluyorum sana
2. Anne rahmindeki bebegin gelisim evrelerini kuran bahseder bilim daha bunu 50 yil once falan kesfetti
3. Sikinti bastigi zaman goge yukseliyormus gibi ayet var bu ne oluyor insan daraldiginda sanki atmosfer disina cikiyor gibi oluyor dimi
4 biz insani bir damla meniden meydana getirmiyormuyuz diyor bilim acikladi gercektende bir damla yetiyor bebegin olusmasi icin gerisi vucuttan atiliyor
5. Elbette hayvanlarda sizin icin ibretler vardir sutten bahsediyor kurandan bin yil sonra aciklandi bu
6. Gok yuzune korunmus bir tabaka yaptik
Atmosfer katlarindan bahsediyor bilim ne diyor atmosfer tabakalari olmasaydi gunes isigindan zehirlenirdik vs vs
7. Iki denizin tatli ve tuzlu suyun karismamasindan bahseder ki bilim hala bunu aciklayamadi bildigim kadariyla
DAHA NICESI VAR DETAY DETAY YAZMADIM ISTERSEN AYETLERIDE YAZABILIRIM BAKARSIN
Isa olu diriltti musa denizi yardi ibrahim yanmadi muhammet s. a. v ayi ikiye boldu tabi allahin lutfuyla oldu bunlar yinede o zamankiler bu sihir buyu dediler sen arastirmacimisin inkarcimisin onemli olan bu
Soran8 aybütün yazdığın ayetlerin hepsini biliyorum hepsinin nasıl tesvir edilip yorumlandığınıda biliyorum merak etme
- 8 ay
Bak ben sana ne dedim tefsiri yorumu bos ver onlara bakma bu kitabin orjinali arapca degilmi ben sana orjinal arapca soyledigini aktardim sen hala tefsir yorum diyorsun bos ver o soytari sofileri zaten inancsizlarin cogalmasinin sebebi cok zeki oldugunuzdan degil size hakiki dini anlatan yok gosteren yok muhammed dogdugunda halki 10 tanriya falan tapiyorlardi ve bu 300/400 yillik bir inanisti ama ne oldu gercek islami anlattigi icin cogu dogruyu gordu allaha iman etti sen ebu cehili biliyormusun zamaninda mekkenin en bilgili inansiydi cahil biri degildi ha sozu mecliste gecen biriydi o bile muhammetle din hakkinda tartisiyor kaciyor ordan neden kactin diyorlar biraz daha kalsaydim musluman olcaktim diyor gururuna yediremedigi icin musluman olmadi benim gibi biri nasil yegeninin pesinden gider o benim pesimden gelsin hirsiyla anladin
Bilim, dini kanıtlıyor. Her geçen gün daha fazla akli delil ortaya çıkıyor
017 Yorumla
Soran9 aymesela hangi deliller çıkıyor
Soran9 ayhepside tefsirciler tarafından günümüze yorumlanmış ayetler insanlar aptalmıydı da onca sene kuran okuyp geleceği göremediler. bilim nereye giderse dinde oraya gidiyor
Soran9 ayvar kendi sitelerine bile bakabilrsin mesela o evrenin genişlemesi meselesine evren dünya gezegenler hakkında bu kadar bilgi bilinmediği zamanlarda nasıl çevrilmiş bir bak elmalılı hamdi yazıra bakabilirsin mesela o zamanlarda yaşayan
Soran9 aywww.kuranvemeali.com/zariyat-suresi/47-ayeti-meali şuradan bana elmamalı hamdi yazırı tefrisini okurmusun canım senin sitenden gönderiyorum
Soran9 aydeli taklidi mi yapıyorsun yoksa kör müsün? arapça biliyor musun? vüs'a malikiz i bir çevirebilir misin
Soran9 aytabi biz mühürlendik onu çevirsene bi aynen yaz buraya
Soran9 aysen bi çevirir misin onu
- 9 ay
Hâlâ çeviri diyorsun.
Al sana Arapça gramer.
www.google.com/.../ayette-biz-onu-genisleteniz-genisleticiyiz-demek-icin-%25E2%2580%259Cve-nahnu-lehu-mustevziun%25E2%2580%259D-denilmesi-gerekmez%3famp
Soran9 ayhahahaha kıvıran tesfircilerden devam diyorsun en doğrusunu onlar biliyor zaten elmamalı hamdi arapça bilmiyordu
Bilim dinin yokluğunu kanitlamiyor aksine varlığını kanıtlıyor
010 Yorumla
Soran9 aynasıl kanıtlıyor
Soran9 ayo ayetleri biliyorum. hepside günümüze uyarlanmış yorumlanmış.
Soran9 aymesela küçük bir örnek. evrenin genişlemesi evren bile bilinmeden önce bu ayet geniş güç sahibiyiz diye çevrilmiş şimdide genişletiyoruz diye bizim tesfirciler ayetlele oynamış
Soran9 ay@Efefrkn senin tesfirciler oynuyor ayetlerinle ben değil
- 9 ay
En basitiyle Allah bu evreni kozmosla yarattı diyo bi ayette senin gibi bi cahil buna evrenle kozmos aynı şey derken kozmos süs ankamına gelir arapça öğrenilmesi en zor dillerdendir ve çoğu zaman translate bunu tam manasıyla çeviremez kral ama senin nuna aklın yetmez çünkü kuranı tefsir etmek büyük bi ilim gerektirir fakat senin sincaplar kafanı biraz kemirmiş gibi
Soran9 ayha sen osun hfghfdhfhdfgh naptın iman ettin mi gerçek tanrıya yoksa hala inkar mı
9 ayFreud'un Bir Yanılsamanın Geleceği kitabını oku anlarsın
01 Yorumla
Soran9 aytavsiye için teşşekürler
O konu karışık, inandığın bilimin ne kadar doğru olduğu da tartışmalı bu arada..
018 Yorumla
Soran9 aytek kaynağında bilim ama
Soran9 aybilimi reddetmiyor ama inandığı kitabı bilime yönelik oynayıp çeviriyor
Soran8 ayörneğin evrenin genişlemesi ayetine bakabilirsin ya da sperm'in iki kaburga kemiği arasından çıktı meselesine
- 8 ay
Zariay süresi 47. Ayet bana sorarsan gayet net. Göğü yaratan güç genişletmesini de sağlayabilir. Tefsirciler genişletmek manasını da çıkarmış ama o anlamı çıkarmamış olsalar dahi bu ayeti okuyan biri yaratanın genişletmeye de gücü yeter anlamını gayet çıkarabilir. Sperm mevzusu biraz karışık pek kafam almadı
Soran8 aysorun orada isteyen istediği manayı bi ayete bakarak bile çıkarabiliyor
Soran8 ayelmalılı hamdi yazır geniş güç sahibiyiz diye çevirmiş ama tefsirciler işin içerisine yorum katarak genişleticiyiz manasına çevirmiş
Soran8 ayböyle şeyler bilimle gelince normal bilim nereye giderse dinler ve din adamlarıda savundukları şeyi rasyonelleştirmek için bizdede var kitabımızdada var derler bunlara çok takılma sen hritsiyanlarda aynı şeyi yapıyor ama onlarda bizdekiler gibi tevsirciler yok.
Soran8 aykuran araştırın okuyun demez okuma sözü bile kuran okuyun manasındadır tüm iblimsel gelişmelerin kuranda olduğunu iddia etmedim iddia edenler kuranı bilim kitabı olarak görüp sunan tefsircilerinde. şu tevsirciler gibi ayetlerle oynayanlar olmasa çok eksiği çıkardı bu dinin
Soran8 ayapaçık anlatılması elbet daha mantıklı olurdu sen tanrısın niye ebedi dil kullanıyorsun hem bize mesaj vereceksin hemde ayetlerin yorumlanabilir ve çevrilebilir olacak zaten kuranın kendiside apaçık olduğunu söylüyor
- 8 ay
Kuran aklını kullanmanı istiyor. İnananlar için bu dünya bir sınav ve geçici bir durak olduğuna göre yaratıcının ebedi dil kullanması gayet mantığa uygun. Kuran' da apaçık olduğunu söylüyor. Bahsi geçen açıklık insanın aklını kullanmasını gerektirmeyecek bir açıklık değil. Bütünü okuduğunda dünya hayatını, iyiyi kötüyü , öldükten sonra dirilmeyi vs vs açık bir şekilde anlatılıyor. Neleri yapman gerektiğini , nelerden sakınman gerektiğini anlayabiliyorsun ve bu açıklık yeterli bir seviyede.
Soran8 ayo apaçık olmayan ayetler yüzünden terör örgütleri bile çıkabiliyor. adamlarda aynı kuranı okuyor siz sanıyormusunuz ki hepsi amerikanın maşası değiller. seninle okuduğu kuran aynı ve farklı bir anlam çıkarıyor al sana açık olmayışının sonucu. cihat ilan ediyorlar diğer müslümanlarıda münafik ilan ediyorlar sen onlara göre mesela şu an bir münafiksin. yani sen tanrı olacaksın ayetlerinin yorumlanmasına hatta kötüye kullanılmasına izin vereceksin öyle tanrı mı olur
Kültür & Sanat konusunda 314 cevap paylaştı. Maneviyat diye bir şey var, bilmiyorsun galiba. Bunun yeri bilimle kapanmıyor
012 Yorumla
Soran9 ayne maneviyatı afedersin? elimizdeki tek dayanak bilim olduğuna göre ondan başka dayanak aramaya gerek yok
Soran9 ayüstün olanı arama dürtüsü değil anlamlandırma dürtüsü bu senin lanetin. beynin çok sorgulamasın bunlrala ilgilenmesin diye sana oyun oynuyor inanç kartını ortaya atıyor ki bunları fazla düşünme
Soran9 ayelindeki tek kaynak bilim. ondan başka kaynağın yok. istersen ben öyle hissediyorum diyip domuza ineğe tap gerçek değişmiyor orada duruyor
Soran9 aykanıtlanamıyor diye yani arkanda uçak yeşil ejderha olduğu düşüncesini kabul edebilirsin yani sonuçta belki onuda keşfetmemiz olabiliriz
Soran9 ayen azından inanmadıklarını söylüyorlar dindarlar gibi (lafım meclisten dışarı) gibi benim dinim bilimsel gelişmelere çok uyuyor triplerine girmiyorlar netler.
Soran9 ayyazdığımı birdaha oku
8 aysanırım bunu ihtiyaç olarak görüyoruz , bişeylere inanmak
00 Yorumla
9 ayBilimle inancın ne alakası var? Bilim bir ideolojiyi dayatmamalı.
00 YorumlaNe alaka ya bilimle din ters orantılı değil bı çok şey uyuyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayYahu sen onu geç, daha hala kağıt üzerinde tapu gibi saçmalıklar var, dijital yahu dijital olmalı her şey, nakit vs de olmamalı
06 Yorumla
Soran9 ayorası işin ayrı boyutu
Cevap sahibi9 ayEk olarak, ben net bir şey söylemek istemem, ama soru işaretleri bolca; tüm kutsal kitaplarda her şey genel, yüzeysel ve çoğu şey herkesin gözlemleyebildiği şeyler. Mesela bana biri gelsin, elinde de gerçek görüntüleri ile falan en yakın - en yakın yaa - yıldızının birinin gezegeninden görüntü falan ama gerçek ve detay versin, evrende milyarlarca galaksi var, bu galaksilerde milyarlarca yıldız.. Yine milyarlarca gezegen, bunlarda akıllı formda yaşam olma ihtimali rastgele bile var, hem de binlerce. Ne yani, her şey sadece dünya ve üzerindeki canlılar üzerine mi? Toz tanesi değil yahu bu dünya denen yer
Soran9 aybu senin bakış açınla alakalı kimisi düzende kaos görür sebeplerinide açıklar kimisi ise düzen görür. iki tarafında birbirini ikna etmesi ise imkansız
Cevap sahibi9 aySadece matematiksel ihtimallerle tahmin diyelim, koskoca evrende sadece burada but tür bir hayat varsa eğer işte bu tek başına olduğundan tesadüf sayılamaz, kesinlikle birçok olmalı
Soran9 aygene bu senin yorumun. zaten her şey mükemmel değil senin ataların hayatta kalmayı becerdiği ve doğru tercihleri yaptığı için sen şu an hayattasın ve herşeyi mükemmel görüyosun. vucudun hiçbir sebep yokken bile seni kanser yapabileceğini biliyor muydun hemde istediğin kadar sağlıklı beslenmene rağmen. çocuğunun sakat doğabileceğini hatta onu çektim sakat olarak doğup 10 yıl yaşayan bebeği ele al. bu matematiksal hesaplama mı gene öyle mi diyorsun o çcouğun ne suçu var hani imtihandı her şey?
Cevap sahibi9 ayDoğru işte ben de onu diyorum, imtihan değil saçma sapan ve neye göre olduğu belirsiz tesadüfler olabilir, bilemiyorum. Adaletsizce ki imtihan desen de, gel sen birileri keyif içinde imtihanda olsun birileri de hep acı çekerek, mantıksız. Bu soruların mantıklı bir açıklaması olamaz, ben bulamıyorum
- Kültür & Sanat konusunda 751 cevap paylaştı.
9 aybilim hikaye insan hiç bir şey bilmiyor ürettiğiniz her şeyin nimetini veren sizi yaratan
00 Yorumla hahaaaaa
azraili görene kadar
bilimsel gidersin..00 Yorumla
8 ayBilimsel gelişmeleri kabul etmek, dinî reddetmek anlamına gelmiyor. Bilimle açıklanamayan, sadece teori olarak süregelen onlarca düşünce var iken, tanrının olmadığına dair bir kanıt sunulamıyorken inançlar daimiyetini koruyacaktır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 aySanane kardeşim senin inandığın sana benim inandığım bana inananlar sana dert mi oluyor
10 Yorumla
8 ayNeye inanacaz peki dine inanmayacaksak sana mı inanalım?
04 Yorumla
Soran8 aybirşeye inanma kanıt ara
- 8 ay
Kanıt mi her taraf kanıt senin su damlasindan 2 ayağının üzerinde yürümen bile en büyük kanıt... Daha kanıt mi ariyon
Soran8 aydoğru o yüzden bizi köfteli spaggeti canavarı yarattı
- 8 ay
ne diyorsun ya anlamıyorum hiç bir şey dediklerinden
olumden sonra bi yasamin olmasi fikri insanlarin yasamlarini anlamlandiriyor bu yuzden sanirim
00 Yorumla
9 ayBilimsel gelişmelerin dini çürüttüğünü düşünüyorsun yanlış düşünüyorsun
02 Yorumla
Soran9 ayöylemi sen nasıl düşünüyorsun
- 9 ay
Bilim keşftir zaten var olanı keşf etmektir. Alak suresi bunu anlatır Ve alak suresinde Allah kendisini sorgulatır
Yanlış soru bu kadar araştırma varken neden insan ateist oluyo
038 Yorumla
Soran9 ayakıllarını kullanıyorlar çünkü
Soran9 aytanrının diğer karakterler gibi masal kahramanı olması
Soran9 ayşu an arkanda yeşil bir sincap var ve sana hava üflüyor
Soran9 aynereden biliyorsun olmadığını bana kanıtlar mısın
Soran9 ayeğer dediğime inanırsan öldükten sonra o varlık seni altınlara boğacak
Soran9 ayhala görüyorum arkanda o varlık eğer görseydin sınav olmazdı
Soran9 ayeğer o yoksa bu dağları kim yarattı? şu an test ediliyorsun sincapa iman etmezsen, eğer dediğime inanmazsan tonlarca altını kaybedeceksin zengin olmak istemez miydin
Soran9 aybenimde delilim var ben uyarıcıyım bütün mucizlerim kutsal kitabımda yazıyor
Soran9 ayetrafına baksan yeterli sence bu düzen kendi kendine mi oluştu? sende mi herşeye tesadüf diyorsun yoksa vucuduna bak işleyen organlarına bak hissedersen ulu sincabı hissedersin
Soran9 ayya sana söylüyorum dünya kendi kendine mi oluştu bu mükemmel düzen nasıl oluştu cevabın yok
Soran9 ayevet! ulu beyaz sincap gökllerden belirdi ve hastaları iyileştirdi benim elimle herkes mucizeme şahit oldu. eğer inanmazsan cehennemde yanacaksın
Soran9 aysen bana beyaz sincapın olmadığını kanıtlayabilir misin tek bir şey söyle bana
Soran9 aybeyaz sincap sana hidayet verip kafirlikten uzaklaştırsın senin adına dua edeceğim kardeşim. gerçeği birgün görmen dileğimle mucizelerim kendi kitabımda yazılmıştır beni e kitabımdan takip edebilirsin Rab sincap adına hoşçakal
Soran9 ay@Esılaaqs ulu sincap birgün hepinizi yargılayacak tövbe edin
Soran9 ay@Esılaaqs sen nasıl sincapın elçisine küfür edersin ne haddine?
Soran9 ay@Esılaaqs hala bu dağlar kendi kendine mi oluştu sorusunun cevabını alamadım kendi kendini haklı çıkarmaya devam et
- Kültür & Sanat konusunda 331 cevap paylaştı.
9 ayBilimsel gelişme onların beyinlerine etki etmiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayİnanmayanlar da var. Müslüman ailede doğup ateist olan ben 🙋♀️
20 Yorumla
9 ayBilim zaten dinde olan şeyleri şu anda doğruluyor
02 Yorumla
Soran9 ayne xd
- 9 ay
Evet araştırabilirsin. Mesela sünnet olan oturarak su içmek şu anda bilimsel olarak kanıtlandı
Gizli Üye(30-35)9 aysen cehennemde yanacaksin durum kotu senin
01 Yorumla
Soran9 aygüven verici ve sahte hayaller uğruna yaşayacağın tek hayatın önemini anlayamayıp öleceksin
9 ayBen inanmıyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 aykorku,
11 Yorumla
Cevap sahibi8 ayÖlmeyi istemeyen insanlara sonsuz hatat vaadi
9 ayIQ olayı
00 YorumlaAlakası nedir
05 Yorumla
Soran9 ayartık bilmediğimiz tüm boşlukları yavaş yavaş bilim doldurmaya başladı hala boşluklar var ama insanlaın artık bilmediğimiz şeyleri din ile doldurmaması gerekiyor
Soran9 aybeyinlerinin hayatta kalma içgüdüsünden dolayı böyle şeylere inanıyorlar böylelikle varoluş sorularıyla uğraşmana gerek kalmıyor. din tanrı sana hazır paket sunuyor. bide kültürden kültüre inanılıyor çocukluktan beri tanrı var algısıyla yetiştirildiğimiz için inanıyorlar. bu algıyla büyümeyen insanlarda birsüre sonra varoluş krizi yaşayıp dine inanabiliyor
Soran9 ayaynen insan olmanın laneti bu atalarımız buna güzel bir çözüm sunmuş ama hayatlarımızın anlamını yapay ve sahte dünyalarda aramamıza gerek yok
9 ayçünkü o var
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne