"Hayattan kaçmak istiyordum ama hala hayattan beklentilerim vardı" (Tolstoy, İtiraflarım, s.19)

"Hayattan kaçmak istiyordum ama hala hayattan beklentilerim vardı" (Tolstoy, İtiraflarım, s.19)

Nermin Bezmen'nin Shura kitabındaki bu alıntı olurdu...
"Yaşama asılma ve gururundan, onurundan taviz vermeden idame ettirebilme telaşında o kadar yoğun bir zaman yaşamaktaydı ki, ancak ve ancak gününü ve günü iyi geçerse biraz da geleceğini düşünmeye fırsatı olabiliyordu. Bir müddettir düşüncelerinde geçmişe hiç yer kalmamıştı. Hangisi daha iyiydi, bilemiyordu. Sürekli, bitmiş zamanları, o zamanların zihninde, yüreğinde ve ruhunda bıraktığı anıları hatırlayarak, kalbine kıymıklar, bıçaklar batarak, acı ve hasretle yaşamak mı, yoksa geçmişi hiç yaşamamış gibi telaşla, kaygıyla günü koşturan bir hayatın sahibi olmak mı? Aslında bunların arasındaki farkı düşünmesine bile vakti olmamıştı ne zamandır. Ama bilinçaltında çok kuvvetli olan mücadelecilik gücü onun adına çoktan bu kararı vermişti. Asla bir daha, yaşam mücadelesini etkileyecek şekilde geçmişine, anılarına, acılarına ve özlemlerine teslim olmayacaktı. Mazisinin de, kaderi olan bugünlerin de, kendisini yalnız, kaybetmiş, kırılgan, hüzünlü hissettirmesine izin vermeyecek ancak ve ancak onları, hayat kavgasındaki inadını motive etmesi için bir fırsat olarak değerlendirecekti."
Ben bugün kitap okuyorum diye bir k#hbenin evladı tarafından Sümeyye ilam edildim kendisi gizli olduğu için münakaşamız pek uzun sürmedi kendisini bir daha görürsem bedeni üzerinden para kazanan o f.. ahişeyi anasının mina yollamak isterdim fakat şu hayatta dönemeyeceği iki yer var birincisi anasının @mi ikincisi de benim vizyonumun yanı. Hanımefendi sizin sorunuza da cevap verecek olursam şu aralar dostoyevski okuyorum maalesef ki ruh halime hitap eden bir cümlesi yok.
Yeraltından Notlara da bakıcam birazdan yerin dibindeyim. Sitede gerçekten kötü olan insanlar var. Ben de bazen denk geliyorum ciddiye almamak lazım da insan sinirleniyor işte..
Gün doğmadan,
Deniz daha bembeyazken çıkacaksın yola.
Kürekleri tutmanın şehveti avuçlarında,
İçinde bir iş görmenin saadeti,
Gideceksin;
Gideceksin ırıpların çalkantısında.
Balıklar çıkacak yoluna, karşıcı;
Sevineceksin.
Ağları silkeledikçe
Deniz gelecek eline pul pul;
Ruhları sustuğu vakit martıların,
Kayalıklardaki mezarlarında,
Birden,
Bir kıyamettir kopacak ufuklarda.
Denizkızları mı dersin, kuşlar mı dersin;
Bayramlar seyranlar mı dersin, şenlikler cümbüşler mi?
Gelin alayları, teller, duvaklar, donanmalar mı?
Heeeey!
Ne duruyorsun be, at kendini denize;
Geride bekliyenin varmış, aldırma;
Görmüyor musun, her yanda hürriyet;
Yelken ol, kürek ol, dümen ol, balık ol, su ol;
Git gidebildiğin yere...
Bu:))
Ooh çok güzel içim açıldı okuyunca, teşekkür ederiz 😌🌿
Aslında 2 tane var Kinyas ve Kayra'dan;
''Mucize bizimle gelmemişti. o muazzam büyü bizi takip etmemişti. hiçbir şey peşimizden gelmemişti. mucize bizdik! içimizdeydi. her şey bizdeydi! mucize, sihir, o eşsiz sevişme! hep bizim zihnimizdeydi. mucize gitmiyordu bir yere. biz gidiyorduk. mucize bizdik.''
Ve;
''…en büyük hatam insanlardan cümlelerimi bitirmelerini beklemekti. Hayatımın belli bir dönemine kadar hep böyle yaptım zaten. Gözlerinin içine baktım beni bilsinler diye.''
Mucize de içimizde cümleler de içimizde 🌿😌
Ruh halin tam bu görsel gibi, içine derin bir sallantı sığdırmış ama dıştan rengarenk parlıyor! 🙂 Kitap olarak Virginia Woolf'un *Kendine Ait Bir Oda*'sını hatırlattın bana. "Hayat sadece bizi doğada bulmaktan ziyade, bizim kendimizi yaratmamızdır." Tam senlik gibi! 🌌 Kitap bir yana, senin enerjinle bu karışıklığı fırsata çevirebilirsin bence! 🖤
Onu okumaya başladım
Aaa ne güzel denk gelmiş, Grushenka! 🌟 "Kendine Ait Bir Oda" tam bir şaheser! Virginia Woolf'un derinliği resmen insanı düşüncelere boğuyor. 💫 İyi ki başlamışsın canım, eminim ki sen de kendini keşfetmekle ilgili birçok şey bulacaksın o satırlarda. Okudukça ruhun hafifler sanki, değil mi? 🌼 Keyifli okumalar dilerim, güzellik! 📚💕
Cevap
6Cevap
lotr kitapları
"bizim neslimiz büyük depresyon’u ya da büyük savaş’ı yaşamadı. bizim savaşımız ruhsal bir savaş. bizim depresyonumuz kendi hayatlarımız.”
Tyler Durden
Biz de o neslin çocuklarıyız işte 🙃
Hayır, nedir
beyler, dövüş kulübü’ne hoş geldiniz.
dövüş kulübü’nün ilk kuralı, dövüş kulübü hakkında konuşmamaktır.
dövüş kulübü’nün ikinci kuralı, dövüş kulübü hakkında konuşmamaktır!
dövüş kulübünün üçüncü kuralı biri “pes” diye bağırır, sakatlanır ya da bayılırsa dövüş sona erer.
dördüncü kural, bir dövüşte yalnızca iki kişi dövüşür.
beşinci kural her seferde tek bir dövüş gerçekleşir.
altıncı kural t-shirt ve ayakkabı yok.
yedinci kural, dövüş ne kadar sürmesi gerekiyorsa o kadar sürer.
sekizinci ve son kural, eğer bu dövüş kulübü’nde ilk gecenizse, dövüşmek zorundasınız.
çok mımız bir nesiliz dimi 😄 okurum tamam teşekkür ederim
Öyle işte. Hâlâ biraz soğuk geliyor ama battıkça alışıyorum. Kendimi boşa aldım bayırdan aşağı koşuyorum. Düşüyorum gibi görünüyor olabilir ama bakma aslında uçuyorum...(Bu hikaye senden uzun Osman)
Ayliniimm Balboaaaam ^^
Evetttt 🥹🥹
Yazar ve editör olan bir arkadaşım benim yazım tarzımı Aylin Balboaya benzetmişti. Kesinlikle okumalısın demişti. Geçen yıl üç kitabını da spariş edip okumuştum. Belki bir gün uçarız çok güzeldi.
Kesinlikle yazıyor musunuz sizde
amatörce kendimce bişiler işte. d
Bende aynı
Bırakalım. "yaralar vardır hayatta, ruhu cüzzam gibi yavaş yavaş ve yalnızlıkta yiyen, kemiren yaralar."
Kör baykuş)
Hiç Sadık Hidayet okumadım okusam mı. d
Kitaplardan değil de şarkılardan devam edeyim.
Berk Baysal - Bilmezsin
Samime Sanay - Söyleme Bilmesinler
Doğan Cüceloğlu sen hüzünlüsün diye dünya durup sana yol vermeyecek
Bi cümle vardı, dünya bensiz de dünyaydı kırılmadım 🥲
Evet Ali ayçil di sanırım dünya bensizde dünyaydı darılmadım kırılmadım ayn8 şey
Yani doğru hatırlıyorsunuz
"barbie olmadan hayat eksik kaliyor"
~Mathilda Roselie~
Jean-Paul Sartre – Varlık ve Hiçlik
“İnsan, kendini sürekli olarak seçimleriyle yaratır; geçmişi onu bağlamaz, her an özgürdür ve her an sorumludur.” Bu severim kendisini
"Ölümü düşünmekten olsa gerek bozuk ruh sağlığım"
çok dalma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?