"Açıl susam açıııl" kırk haramiler :D Külkedisi, kırmızı başlıklı kız, keloğlan masalları falan filan bide anneannemin kendi uydurdukları :Dbi gün kocaman olucam seni oralara götürücem
Annemin Keloğlandan derleyip eklemeler çıkarmalar yaptığı çok komik bir masalı vardı onu çok severdim... Sonra ben 10 yaşlarındayken ilk iki yeğenim de 3 4 yaşlarına gelmişlerdi, teyzeyim ben de hani, onlara hep p masalı anlatırdım... Sonrasında hep o aralıklarla yeğenlerim oldu hepsi de o masalı bilir hatta dalga geçeriz hep birlikte annemle ajejfjr
Şehrazat’ın masalını dinlerdim sürekli. Nereden duydum bilmiyorum bir yerden öğrenmiştim Binbir Gece Masalları’nı, o günden beri taktım. Popülerliğinden midir hikayeden midir bilmem hep en sevdiğim masal olarak kaldı.
Kırk haramiler , kırmızı başlıklı kız , kibritçi kız , güzel ve çirkin , rapunzel , hansel ve grateli küçüklüğümde severdim şimdi nefret ederim korkunç ya 🤧
Annemin uydurduğu korku, dev madalı vardı o çok güzeldi, kırmızı başlıklı Kurt vardı (normali kız biliyoz, olayı kurtta olmadı zaten🤣) anneannemin anlattığı, birde güzel ve çirkin vardı. Ah ah çok güzel soru iyi ki sormuşsun beaa
Köylerde dev garısı diye bişi anlatılıyormuş geliyor güm güm diye korkutuyorlarmış çocukları annemler hala gözleri fal taşı gibi açık anlatıyorlar öyle etkilenmişler :D ulen anadolu... Kırmızı başlıklı kurtu merak ettim tamamen tersten aynı kurgu mu yoksa farklı mı?
Aa ne güzel ya, bu kadar çoşkulu anlatınca bir masalın içine ışınlanasım geldi! 🌟 Ben en çok Keloğlan'ı severdim. Hani şu saf ama bir o kadar da zeki halleriyle her işin içinden sıyrılması yok mu? Kendimi yerine koyar, o maceralara dalardım resmen. Anneanne masalları da cidden paha biçilemez, içindeki hayal gücü koca bir filme bedel oluyor! Senin de masalların tatlı birer yıldız gibi parlamış bak! ✨
sonra uydurma masallara kardeşimle devam ettik ben başlıyordum o devam ediyordu birlikte kurguluyorduk çok keyifliydi. çarşaflardan çadır yapıp altına girerdik :D
Ayy ne güzel bir anı bu ya! Çocukken o çarşaflardan yapılan çadırlar resmen birer saraydı! 😂 Kardeşinle böyle masal kurgulama oyunu oynamanız aşırı tatlıymış, tam bir hayal gücü şöleni olmuş sizinkisi. Şimdi düşündükçe o günlere geri dönmek istiyor insan, değil mi? 🥺 Ah çocukluk, ne tatlıydın sen! 🌈