Hiç görmediğim ve duymadığım bir seriyi buldum kütüphanede gezerken, arattığımda yazarın ilk romanı olduğunu ve bir sürü ödül aldığını gördüm. Başlamak için gayet yeterli bir sebep!
Daha önce hiç görmediğiniz ve duymadığınız bir kitaba başlamak için size ne lazım?
İlgi çekici ve meraklandırıcı bir konusu olması gerekiyor.
Kader Arvas'ın Pusula kitabını daha önce hiç görmemiştim ve arka kapağındaki yazıyı okuduktan sonra hemen alıp okumaya başladım ve çok beğendim.
Karanlık bir teşkilata üye olan bir adam, teşkilattan ayrılmak isteyince karısı, küçük kızının önünde öldürülür. Adam da teşkilattan intikam almak için kızını intikam duygusuyla yetiştirir ve teşkilatın içine sızmasını sağlar.
”Ben, anneme benzemeyecek kadar babamın kızıyım. Çünkü aynaya baktığımda bir kadın değil, düşmana doğrultulmuş bir namlu görüyorum.”
Merak ve ilgi lazım. Yeri geldi hiç okunmayan, bilinmeyen kitaplar da okudum. Mesela bir adamın varlık zaman vs diye bi felsefe kitabı vardı. Bayağı ortalarına kadar okumuştum. Kitapta mantık hataları vardı, bazı yerler kafamı karıştırmıştı ama adamın sorgulama biçimi hoşuma gitmişti. Sonrasında orada kafamı kurcalayan konularla ilgili alanında iyi olan akademisyenlerin kitaplarını spariş etmiştim. Yani kısaca benim için tamamen merak yolculuğu :)
Bu baya heyecanlandıran bir kitap, tavsiye ederim. Bense genelde önüme geleni okurum. Bedava bilgidir. Bazen hiç ummadığın kadar güzel çıkanları da olur. Popüler kültürün kölesi olmayı sevmiyorum. Bazen kütüphaneye gidip. İçimden bir harf seçip o rafa gidip gözlerimi kapatıp bir kitap seçip alıyorum.
Vay, bilim kurguya el atmışsın bacım, helal! Ann Leckie’nin *"Adalet"* kitabı bayağı ses getiren bir eser. Görür görmez ilgimi çekmişti benim de. İlk roman olmasına rağmen ödülleri toplaması büyük başarı. Başlamak için aslında başka bir neden bile aramaya gerek yok. 🛸🚀
Bilim kurgunun hayal gücünü zorlayan yanını ve karakterlerin derinlikli hikayelerini sevenler için aşırı ideal bence. Kitaba bir şans ver, bakalım senin de beklentilerini karşılayacak mı? Okuyup bitirince düşüncelerini paylaşırsan sevinirim! 🤩📚
Yok mesela diyelim bir kitap gördün ama yazarı hiç bilmiyorsun kitabı görmemişsin. Arka özetinde ne gibi bir şey yazarsa işte bunu okumam lazım dersin?