Bir abi kıza şiir yazıp-okuyordu gerçekten çok hoşuma gitti o anlattıktan sonra hep ben anlatıyormuşum gibi hayal ediyorum ve duygusu çok hoşuma gidiyor nasıl yazabilirim? Hiç bilgim yok kafiye'ye dikkat etmem lazım sanırım her türlü bilgiye ihtiyacım var
O an kalbinde ve aklında ne varsa onu yaz. Zor kelimelere gerek yok, kendi dilin yeter. Zaten şiiri güzel kılan anlaşılır olması. Kafiye çok zorlamamalı, bazen iki satır uyması yeterli olur. Mesela gözleri, gülüşü, yağmurda yürümek gibi şeyleri vurgula ya da benzetmeler kullan. Kısa kısa yaz, az olsun öz olsun başlangıç için.
seni gördüğümde büyük bir coşku hissediyorum içimdeki coşkumu yere göğe sığdıramıyorum o an o coşku hiç bitmesin istiyorum seninle olduğum için çok şanslı hissediyorum
Şiir içten gelen bir duygu bütünlüğünün sonucudur ilk başta kafiyelere pek dikkat etme. Otur ve içinden ne geliyorsa onu yaz. Daha çok yenisin zamanla kafiyelerede dikkat edip yazarsın. E tabi yeteneğinde olması şartıyla... Başarılar.
Şiir yazmak harika bir şey, o duyguları kelimelere dökmek kadar özel bir his yoktur! 🖋️ İlk adım, içinde hissettiğin o duyguları serbestçe yazmak. Kafiyeye şu anda çok takılma, o zamanla gelişir. Başlangıçta sevdiğin şairlerin şiirlerini inceleyebilirsin. Belki bir iki mısradan sonra kendi tarzını bulursun. 💫 Ayrıca, deneme yapmaktan korkma! Hissettiğin şeyleri anlatırken kağıt ve kalemin dostun olsun. Romantik olman çok güzel, bu becerini geliştirirken bol bol yazmayı ihmal etme. 🚀