Okumadıysanız dinin gereklerini nerden biliyorsunuz? Kulaktan duyma şeylerle mi yaşıyorsunuz. Eğer iman ettiğiniz kitap Kuran-ı Kerim se okumadan nasıl iman ettiniz.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İnsanlar da cinler de müslüman olarak doğar. Aksi halde Tanrının kendisi suçlanırdı yaratılanlar tarafından. Ama Allah kimseye kötülük yapmaz ve affedicidir. Bu onun tanrılık vasıflarından birisidir. Ancak insan da cin de irade ile muhakeme yeteneği verilmiş varlıklardır. Bu sayede ister iyi yolu isterlerse de kötü yolu seçerler. Ama önemli bir şey var ki Tanrı büyük günahlar için tövbe edilmesi şartıyla affederken küçük günahları ise büyük günahlardan uzak durulması şartıyla affedeceğini belirtir (Nisa 31).
Tabi dini öğrenmek için de bir rehber gerekiyor. Ve o rehberi okuyup uygulamak gerekiyor. Bu da Kur'an oluyor.05 Yorumla
Soran9 ayNisa 31 de asla böyle bir sey yazmaz. Kaynaginizi dogru edinin...
Soran9 ayBeyfendi. Bu dediğiniz ibareler Kuranda yazmaz bile. Hem kuranda yazdığını iddia edip hemde direkt ayet veriyorsunuz. Siz benimle alay mı ediyorsunuz banane araplardan.
Soran9 ayÇook şey yazdım sildim.
En İyi Cevaplar
- Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
9 ayöyle zaaten. Ben söyleyince de beni taşlıyorlar. Kuranı okuyup bilseler Atatürkü baş tacı ederler. Amacı o ya da bu. Millete öğrensinler diye Türkçe sundu ama bizimkiler olmaz arap penisi daha güzel diye okumadan öğrenmeden, nınısının nınısınınn da nınısından duydukları saçma sapan hurafelere inandırlar. Ayet yerine sözde hadislere inanırlar. Mesela kuranda iyi bir musliman olamayan hiç kimsenin musliman olamayacağını yazdığını bilmezler. İnan ne halt yersen ye cenente gidersin diye inanırlar. Bu sefer ne oluyor? Çalan, çırpan, içen, öldüren, hak yiyen ama namaz kılıp dua ettiği için cennete gideceğine inanan cahiller ordusu ile doluyor ülke...
028 Yorumla- 9 ay
@OR-DION Kuranı okusaydın tek başına bir ayetin anlamının her yere çekileceğini bilirdin. Kuran okumanın şeklini bile bilmediğinize eminim ama dürüst cevaplamayacağınız için soruları uğraşmak istemiyorum açıkçası... İlçe müftüleri bile tartısıyorum cevaplar veremedikleri her yerde Allah seni lanetlemiş deyip geçiyorlar kanks. Ama o tartısmalara şahit olanlar haklısın diyor çoğunlukla... Bak mesela o kadar satır yazdım. sen bu satır arasından ''Allah seni lanetlemiş'' kısmını alıp bir yere yazınca o yazdığın orada anlatılan anlamı ifade etmiyor. Böyle alıntı yapmayı bırakın...
- 9 ay
@OR-DION Kuran böyle okunmaz. Kuranda her ayet bir olay üzerine inmiştir (çok azı hariç). Sana daha önce de söyledim kuran der ki ''Kuşkusuz ki kuran size dünyevi ve ilahi işlerinizi idame ettirebilmeniz için gereken konularda örneklemelerle doludur. Bu orneklemeleri baz alarak hayatınızda uygulayın'' çok açık bir şekilde söylüyor. Hangi ayet hangi olay üzerine indi? Sadece okuyup geçmeyle değil tarihi olayları ve yaşananları da bilmek lazım ki ayette tam olarak ne söylendi anlayasın. Mesela kuranda der ki ''o kafirleri öldürmek sana helaldir, sana farzdır'' Pek çok ateist bunu söyler. Peki o sure hangi olay üzerine indi? O dönem sırf muslimanlığı kabul ettiği için canına malına kast edilen öldürülen işkence gören muslimanlar için söylendi. Sen bu ayeti tek başına alıp bir yerlerde paylaşında ne oluyor? ''heee müslimanlar barbar onlara göre mjusliman olmayanı öldürmek farz''. Kuran ne diyor? Seni yok yere öldüren sevdiklerini öldüren sana zülm eden o kafiri öldür diyor. Kanka kuran sizin düşündüğünüz gibi bir şey olsa soruyu soranın da altını çizdiği gibi ülke bu kadar bktan insanla dolmazdı. Tarikat adı altında binlerce saçmalık yaşamazdınız. Cübbelinin sidiki şerifine sümükü şerifine tapmaz, yanmaz kefen çıkardığında adamı linç ederdiniz.''hep niz demişim de senin onlardan olmadığını biliyorum''... Genel için konusuyorum. Kuranı okuyabilmek için ayet ne sure ne neden inmiştir hangi olay üzerine inmiştir bunları bilmeyen bir insan ne okuduğunu bilemez...
- 9 ay
Ben bu ateistlerin cımbızlı ayetlerine karşı bilgiliyim ama bu konumuzdan bağımsız evet ayet iniş nedeni, konumu, konusu önemli ama Maide 44'ün senin anladığın dilde sözde tefsir varsa bekliyorum. Çünkü bu konuya uygun 5-10 ayet daha atabilirim ama bunu net olarak belirten Maide 44tür. Savunmanı bekliyorum
- 9 ay
Soran9 ayAtatürk şeriati yönetim biçimini kaldırdı diye mi bunca tantana.
- 9 ay
@psychoparadıse Bir kemalist ve AKP'linin en başta bilmesi gereken ayet, çünkü ideolojilerini savunabilmeleri için önce bu ayete karşı tez üretmeleri lazım. Tıpkı ateistlerin, Kâfirleri gördüğünüz yerde öldürün - Boyunlarından vurun gibi cımbızlı ayetlerine karşı Müslümanların cevap verebilmesi gibi.
Şüphesiz ki Tevrat’ı biz indirdik. Onun içinde hidayet ve nur vardır. (Allah’a hakkıyla) teslim olmuş olan nebiler o Kitap’la Yahudi olan kimselere hükmeder. Rabbaniler ve din bilginleri Kitab’ı korumakla görevli olduklarından ve Kitab’ın şahitleri olduklarından (insanlar arasında Kitap’la) hükmederler. (Öyleyse) insanlardan korkmayın. (Yalnızca) benden korkun! Ayetlerimi az bir paha karşılığında satmayın. Her kim Allah’ın indirdikleriyle hükmetmezse onlar kâfirlerin ta kendileridir. (5/Mâide, 44)
- 9 ay
Or-dıon un durusu tarikatçılar cihatçılardan daha farklı diye hatırlıyorum yalnıs hatırlamıyorsam. Ama yine de fazla aşırıcı düşünceleri olabiliyor bence. ''Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar'' Ülkede öğrenilmiş bir Atatürk düşmanlığı var. İyi yaptığı şeyleri de sırf musliman olmadığını iddia ettikleri için yok görmelerini kafam hiç algılamayacak. Kafirin icat ettiği telefondan pc den tartısıyorlar ama diyelim ki Atatürk onların inandığı gibi kafir olsun, adamın yaşamaları için kendilerine sunduğu ülkeyi görmezden geliyorlar. Bence nankörlük ya da dediğim gibi öğretilmiş düşmanlık.
- 9 ay
@OR-DION Şimdi cevap verebilirim. Buradaki Alalh ın idirdikleriyle hükmetmezse den kastı siz ne olarak algılıyorsunuz? Kuranın getirdiği hükümlerin hangisinde kadını taşlayarak öldürmek, insanlar içinden soyutlamak var? Siz hiç anlamamıssınız kuranı. Anlamadığınz bir şeyi elinize alıp hükmetmeye çalıstığınızda ne oluyor biliyor musun? Şeriatla yönetilen ülkelerde doğanlar ülkeye gelip karı kızın fotolarını çekip eli zkinde geziyor. Şeriat bunları düzeltemememiş. İşte sana soru Allah ın indirdiği buysa Allah mı yanılıyor yoksa sence söz de kurana uyarak ülke yöneten sakallı iblisler mi yanılıyor. Söyle bana hangisi?
- 9 ay
@psychoparadıse Şeriat'ta recm yoktur, Taliban dahi recm uygulamıyor. Hangi şeriat devletinden gelenler karı kız fotoğrafı çekiyor?
Soran9 ayMadem Talibanın olduğu yer şeriat ülkesi. Afganistanlıların bu ülkede sapıklık yaptığını söyleyebiliriz
- 9 ay
- 9 ay
Şeriattan kastın ne mesela ne olsun istiyorsun? Kuranda yazan ve senin hukuk ve ahlaki değerlerind olmayan ne var mesela_
- 9 ay
@psychoparadıse şu an sadece Afganistan'da uygulanıyor ama konumuz bu değil, Maide 44 açıklaması şu an konumuz.
Onları hidayete çağırsanız, sizi duymazlar. Onların sana baktığını görürsün, fakat onlar görmezler. (7/A'râf, 198)
@soran Ordan kaçanlar burada sapıklık yapıyor, orada yapamadılar kaçtılar burada özgürler. - 9 ay
@OR-DION Cevabımı verdim yazışmayı kaçırmıssın. Senin şeriatı uygulaman imkansız. Hiç kimse uygulayamaz bu kafayla. Zaten neredeyse bütün dünya da hukuk kuralları ahlak kuralları kuranınkinden farklı değil. Belki ceza şekilleri farklı. Sen ne olsun istiyorsun tam olarak mesela? Şeriat hükmü insanı ileri atsaydı afganistandan sapık ihraç etmezdinç. Senden daha beterler görmüyor musun? Hani şeriat duzen getirecekti? Demek ki bu insanların elinde şeriat sana hiç bir şey getirmez.
- 9 ay
İmkansız olması başka buna muhalif olanları desteklemek başka istememek başkadır, hepsinin hükmü farklı ama hiçbir bahane muhaliflerini ya da istememeyi onu dinde tutmaz, Şeriat sadece kanunlar değil, ibadetlerin tümüdür.
Afganistan 4 yıldır şeriat ile yönetiliyor sapıklar Taliban'dan korktuğu için ihraç olmuştu şu an hiçbir yerde sapık Afgan göremiyorum, medya da böyle bir haber yok. - 9 ay
Sizin olay bundan ibaret, işinize gelen ayetlere iman, gelmeyenlere imkan arıyorsunuz.
...
Yoksa siz Kitab’ın bir kısmına inanıp, bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Sizden böyle yapanların cezası dünya hayatında rezil rüsva olmaktan başka bir şey değildir. Ahiret Günü'nde de azabın en çetinine uğrayacaklardır. Allah sizin yaptıklarınızdan gafil değildir. (2/Bakara, 85) - 9 ay
@OR-DION Dostum kendi kendine çalıp oynuyorsun. Kanıt istedin sana dünyanın hiç bir musliman ülkesinde şeriatla yönetim olmadığını, şeriat diye saçma canım kurallar uyguladıklarını, kadınlara modern köle muamelesi yaptıklarını gayet de kanıtladım. Dünya da yok yani... Cübbeli gibi her duruma uyduğunu düşündüğün ayetleri yazıp durma. Ben bunlara manipule olacak etrafındaki bir cacık bilmeyip her dediğine hayretle ağzı açık şekilde dinleyecek 50 ıq lardan değilim. Kitabın bir kısmıına inanıp diğer kısmına inanmıyor dğeilim. Sizin düşündüğünüz anlamlarda olmadığını üzerinden konustuğumuz tek ayet üzerinen kanıtladığı aşikar. Afgan sapık yok haberlerde görmedim diyebilecek kadar kendini haklı çıkartmak için köelip vicdansızlaşmak senin bileceğin iş. Bunun cezasını sevabını ben bilmem karısmam Allah bilir. Komple kuranı kendime rehber alıyorum, ve arap masallarına manioule olmus ahmetten mehmetten fazla bilgin var diye kivre kapılıp psychodan ondan bundan fazla bilgili olduğunu falan düşünme derim. Her şey gönlünce olsun.
- 9 ay
Ben sana Afganistan'da şeriat yönetimi olduğunu söyledim.
Ayetler sadece o dönemin sorularına cevap vermiyor. Şeriatın uygulanamıyor olması onu istememeyi, karşı çıkmayı ya da karşı çıkanı savunmayı gerektirmiyor. Ben sana ayetler ile cevap veriyorum sen bana halen şeriatın uygulanabilirliğinden bahsediyorsun. - 9 ay
@OR-DION Sen utopyadan ben gerçekten bahsediyorum ondan olmasın? Senin söylediğin neye benziyor biliyor musun? Hırsızlık kötü, adam öldürmek kötü bunlar dünya üzerinde olmamalı. Bende sana evet diyor katılıyorum ama bunlar yokmuş gibi de davranmayalım diyorum. Şeriat dediğinin ne olduğun sordum 3 kere cevap bile vermedin.
- 9 ay
Şerri kanunlarını arap uydurması filan mı zannediyorsun
Hırsız erkek ve kadının, işledikleri (kötülüğün) karşılığı ve Allah’tan bir ceza olarak ellerini kesin. ...
(5/Mâide, 38)
Ey iman edenler! Öldürme vakaları için size kısas hükmü farz kılındı. ... (Bakara/178)
Onlara şöyle farz kıldık: Nefse karşılık nefis, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş ve yaralamalarda kısas vardır. ... (Maide 45)
- 9 ay
@OR-DION Bu saydıkaların zaten var su an gerçek hayatta. Hukukta kan parası diye bir şey var. İslamda da var bu. Maide 45 çözüldü. Bakara 178 yine sıkıntı yok. Senin bir yakınını öldüreni sende öldür. Buna kim karısabilir ki? Allah sana bunları yapabilirsin ama sana ceza yok demiş mi? Dememiş. Bir insan öldüren bütün dünyanı öldürmüş gibidir demiş değil mi? Yani sen bu hükümleri uygulamak istiyorsan senin önünü kesen ya da durduran ne var ki? Ha şunu diyebiliyorsan evet ben de öldürürüm kuranda yazıyor ama Alalh bana ceza vermiycek bu yüzden, işte o zaman kuranı anlamamıssın. E dünyada da yine kuranı ve hükmünü baz alarak adam öldürene ceza var. adam öldürene öldürenin de cezası var. Anlamıyorsunuz deyince kızıyorsun. Sanki kuran da gözünü çıkaranın sen de çıkar. Ama ben sana ceza günah vermiycem denmiş gibi düşünmeyi size kim öğütlüyor? Ceza olarak elini kesinden kasıtın baltayla bıçakla kesin olduğunu da senin hocaların söylüyor kanks. Burada kasıt onları suçtan uzak tutacak önlemler alın. Bizde yok mu ''kardeşim ben ayağını kestin artık gelmiyorsun buralara'' sözü. Sen bunu da o adamın cidden ayağını kesmek olarak algılıyorsan kuranın ne felsefesini ne öğretisini anlamamıssındır. Yani bir oyun oynuyorsun o oyunun kuralları baştan belli, ama sen oyunun içinde olan bir durumu yorumlarken o kuralları ele almıyorsun. Bu kadar saçma bir düşünce yapınız var. Kuran kimseyi incitme de huzur barıl diniyim der ama insanların elini keser öldürür falan ... Szi böyle inandığınız için ateistlerde evirip çeviriyor ayetleri işte. En basından beri bunu anlatıyorum. Akıl var mantık var Allah sana huzur ve barış diniytim deyip kes elini munafığın diyecek öyle mi? Uçmuşsunuz valla...
- 9 ay
Hayır madem sana ceza verdirecek o zaman ahirette neden ceza veriyor. Neyse söylenecek binlerce şey var ama sizin cevap hep aynı... Kuranı kendine göre evirip çevirme :D Halbuki yazıstığımızdna beri işine gelmeyen her şey için ayetleri yazıp evirip çevirmek isteyen sensin kanks.
- 9 ay
Sen daha bu olayı idrak edemediysen sana kim ettirecek. Bu cezaların amacı zaten uygulamak değil caydırmak ayetler sana bu yetkiyi veriyorsa bunu Allah'a sorarsın. İşime gelmeyen bir şey yok herşeyi ayet ile atıyorum aynı karşılığı verebilirsin misal şeriat şart değil, insanlar özgürdür, kimse kimseye karışamaz. Sadece söz ile bireysel karşıtlık yapıyorsun.
- 9 ay
@OR-DION Alakasız taaaa en basında söyledim sana bir cümleyi kırpıp bundan anlam çıkaramazsın. Şeytanın işi bu. Olayı bilmen lazım, tarihini bilmen lazım o zaman işlerin nasıl gittiğni bilmen lazı mayeti içeren surenin hangi konuya örnekleme yaptığını bilmen lazım ayetten öncesini sonrasını bilmen lazım. BAna bir ayet yazıp bütün bunlar yokmus gibi davranman bile çok itici aslında... Dönüp dolaşıp aynı cevapları vereceğim çünkü yine ilk yorumda yazdığım gibi ben sana anlatacam ama sen anlamamakta direteceksin... Son yorumunda olduğu gibi :D Bunları uygulamak değil caydırmak. D:D O zaman ne anlatıyorsun? Zaten bunlar kanunlarda da var diyorum. Yazdım tek tek... Demek ki biz şeriata göre yönetiliyoruz...
- 9 ay
@OR-DION Evet son yazdığın yoruma istinaden bu örneğin aynısını 3 yorum önce falan vermiştim :9 Benim sana söylediğim sebepleri dönüp dolaşıp evirip çevirip bana veriyorsun kanks. İşte burdan da anlaşılacağı üzere şeriat deidğin kelime olarak yasa, kanun demek. Bende diyorum ki bugun yasalarımız kanunlarımız zaten kuran hükümleri gibidir. Hırsızlık yapma çalma, öldürme zarar verme vs vs vs... Şeriatla da bu şekilde de çözemiyorsun %100 neden? Peki Allah zaten bu yüzden var olmasın kanks? İlahi adalet dediğin öldükten sonraki hayatta Alalhın hükmünü verdiği şey olmasın? Umarım şimdi daha net anladın.
- 9 ay
Yasa kanunun insanlara tesiri yoksa ne anlamı var? Ülke suç makinasına döndüyse bunun suçlusu insanlar mı yoksa kötülüğü engelleyemeyen kanunlar mı? O zaman herkes istediği kötülüğü yapsın Allah ahirette cezasını verir öyle mi, bu çok ahmakça yani ilk defa böyle bir anlam çıkaran görüyorum. Meali, tefsiri nerden okuduğunu merak ediyorum. Ellerini kesin, kıssas ayetleri ahiret için miydi yani. Ben daha fazla uzatamicam, senin yarım bıraktığın ayet ile bitiriyorum.
Onları hidayete çağırsanız, sizi duymazlar. Onların sana baktığını görürsün, fakat onlar görmezler. (7/A'râf, 198)
Bence çok okunması taraftarı da değil dini otoriteler. Arapça daha çok vererek anlaşılmamasını da istiyorlar. Eğer bir çelişki olursa da Arapça çok zengin bir dil, ayrı anlamları var diyerek geçiştiriyorlar. Sanki yerleri ve gökleri yaratan Allah çelişkisiz, net bir şey yazamazmış gibi bir çok anlam çıkartmaya çalışıyorlar. Okuyan da anlayamıyor ya da yanlış anlamışım, demek ki Arapçadan çevirildiği için farklı anlamı var diyerek geçiştiriyorlar
00 Yorumla
9 ayKuranı Kerimi Peygamberimiz açıklamış. Buna Hadisi Şerifler denir. Hadisi Şerifleri Eshabı kiram açıklamıştır buna icma denir. Bunları da mezheb imamları açıklamış buna da kıyas denir. Bunların da açıklamasını islam alimleri yapmış. Bunlara da ilmihal kitapları denir ki Kuranı Kerimde bize emrolunan her şey ilmihal kitaplarında yazar.
09 Yorumla
Soran9 ayHer hadisin sahih olduğundan nasıl emin oluyorsunuz. Peygamberimiz elbette örnek alınması gereken bir aracı. Ancak Allah ne demiş önce o okunsa sonra saydıklarına bakılsa. Kuranda mezhebin yeri bile yok Ozan. Abdest, yenilecek yemek, kılınacak namaz nasıl sende farklı bende farklı olabilir söyler misin? Din tektir. İslam bölünmemeli mezheplere inanmıyorum.
- 9 ay
Abdesti bozan haller nelerdir Kuranı Kerimden göster o zaman?
Soran9 ayTuvalet. Karşı cins teması. Cünüplük.
- 9 ay
Başka yok mu?
- 9 ay
Hangi ayet onu at
Soran9 ayMaide 6.
Soran9 ayHadislerle beraber bu yazılanlar genişletilmiş manası artmıştır. Ama birinde abdest bozmayan bi olayın diğerinde bozması saçmalıktan başka bir şey değil. Ben size soru sordum. Siz bana soruyorsunuz. Okumadım evet deyin geçin.
- 9 ay
Elin kanayınca abdest bozulmuyor mu?
Soran9 ayAynı kalibrede değiliz. İyi günler
Yapay Zeka Cevapladı
Bu sorunun çok derin bir yanı var, canım. İman bir kalp meselesi sonuçta, hissederek ve kalpten inanarak oluyor. İnsanlar bazen çevresinden duyduklarıyla, aileden gelen bilgilerle ya da çevresel etkilerle dinlerini öğrenebiliyor. Ama tabii ki bir noktada insanın kendi araştırmasını yapması, okuyup anlaması çok önemli. Kur'an-ı Kerim okumak, imanını güçlendirir ve bilinçli bir mümin olma yolunda güzel bir adım olur. 💫
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
18Cevap
Ülkemizde şehler şıhlar bitmediğinden herkes onların anlatımı ile müslüman :) Kitabın ilk ayeti "Yaratan rabbinin adıyla oku!" ama ondan da bir haberler. Bazıları da arapça okumayı marifet sanıyor ne okuduğundan anlıyor nede dediğinden :)
10 Yorumla
9 ayÜlkemizde kendine Müslüman diyenlerin %95i okumamıştır o kitabı, ben Müslüman değilim çünkü 6 kez farklı meallerden okudum. Bu işler böyledir, okuyanlar defosunu görüp inanmaz, okumayanlarda zaten gerçek olduğu varsayımı ile okumaz ve inanır olarak kalırlar. Bir Müslüman çıkıp bizim peygamberimiz güneşi avucuna alıp oynamış dese sorgusuz inanır, bir inançsız karşısına geçip Ayet okusa inanmaz.
13 Yorumla
Soran9 ayEn cahil müslüman topluluğu bizim ülkemizde diğer milletler böyle değil
- 9 ay
Kendi dilinde ise okuyabilirler belki ama anadil Arapça olmayan ülkeler aynı bizim gibi. Kaldı ki inananlarda biliyor Kuran okumanın yetmeyeceğini, anlamak için meal, tefsir, hadis, kelam, icma, akaid, fıkıh, siyer, nüzul ve nasih mensuh da bilmeleri gerekiyor. Hiç okumasalar 50 cilt tefsir okumaları lazım ki bu hepi topu 4 tefsircinin tefsiri demek, daha belki onlarcası var. Hiç değilse kutubi sitte hadis külliyatının 6 cildini de okumaları gerek mesela. Sadece Kuran yeter diyen kendini kandırır bakmayın Hristiyanlara minicik cep incilinin yettiğine. Eğer inanmıyor musun? Önce Kuran okumadığı için derler. Eee okudum de, bu seferde ama kaç tane tefsir okudun derler bu böyle belagattan girip hurufu mukattalara kadar varır. İslam hakkında okunabilecek her kaynağı oku hala mı inanmıyorsun? O saman da hakaret ederler, sen anlamamışsın kıtsın vs derler, kendileri okumadıkları halde alim olurlar sonuçta inanıyorlar, inanmayanların göremediğini görmüşler.
- 9 ay
@thepesimist 👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kültür & Sanat konusunda 381 cevap paylaştı. dedem imamdı meal tefsir ve fıkıh olarak kuranı 3 değişik şekilde okudum
12 Yorumla
Soran9 ayMüslüman mısın peki
Fıtratımda zaten vardı okumadan önce bile Allah'ın varlığını ve temel sorumlulukları bilip hissediyordum merak edip okuduktan sonra iyice pekiştirmiş oldum
10 Yorumla
9 ayBilebildigim kadarını okudum öğrendim ve yaşamasına dair de beni cahil bırakmayacak kadar ilmihal kitaplarını da okudum
10 YorumlaKur’an-ı Kerim sadece Hazreti Muhammed A. S’e indirilmiştir. İnsanlığa değil, doğrudan ona hitap eder. Bizler ona değil, peygambere tabi oluruz. Kur’an onun rehberliğinde anlaşılır ve yaşanır.
03 Yorumla
Soran9 ayNe😃
- 9 ay
Kur’an’da Hz. Peygamber’e yönelik tekil hitaplar “Ey Resûl” (yâ eyyuhen-Resûl) ve “Ey Nebî” (yâ eyyuhennebiyyü) üslûbuyla yapılır. “Ey Muhammed!” ifadesi kullanılmaz; bunun yerine O’nun yüksek makamı ve tecellî eden sorumluluğu bu kibar unvanlarla vurgulanır. Bu hususî hitaplar, Kur’ân’ın doğrudan tek muhatabının Peygamber olduğunu gösterir.
Soran9 ayEy müminler...
9 ayçoğu okumadan anası babası inanıyor diye inanmaya başlamış. çoğunun haberi yok hiçbirşeyden.
10 YorumlaOkuduk, iman ettik. Mantığımla tarihle bilimle tamamen uyumlu.
10 YorumlaSen bunu sorgulama hadsizliğinin ne demek olduğuna dair bir fikir sahibi misin! Bana hiçbir yazmadan müslüman oku diyorsun ya sen bi oku.
03 Yorumla
Soran9 ayHadsizlik yapmadım. Soru sordum cevap bekledim merak ettim.
Soran9 ayÖnemli değil🩵
Hangi müslüman okuyarak tanrısına inanıyor ki zaten müslümler sağdan soldan hocaları dinleyip millete saldırıyor kuran okuyan yok
00 YorumlaDünya üzerinde dinini kendi dilinde yaşamayan tek toplum Türkler
10 YorumlaKulaktan dolma olmuşlar
26 Yorumla
Soran9 ayKesinlikle. Zaten biliyorduk ama yorumlar zirvesi.
Soran9 aymaalesef. Aydın kesim çok az...
Soran9 ayİyi şükür
Gizli Üye(30-35)9 ayİmam etmek için Kur'an-ı Kerim şart değil. Yeni Müslüman olanların geneli Kur'an-ı Kerim bilmiyor.
Kur'an'ı Kerim bir rehber.
024 Yorumla
Soran9 ayNeye göre müslüman olacaksın
Cevap sahibi9 ayİmanın ve İslam'ın şartlarına bakmanızı oneriyorum
Cevap sahibi9 ayKafa karistirmayin.
Cevap sahibi9 ayTabii ki okunsa ona göre yaşansa harika olur. Ama okunmuyor diye iman etmeyi sorgulayamazsaniz.
Soran9 ayHiç mi merak etmiyorsun bizi yaratan Allah bize ne dedi acaba. Burada bildirim görsen koşa koşa girer okursun. Bana dediğine bak bide. Senin gibilerle muhattap olmuyorum boşuna parmaklarını yorma.
Soran9 ayBen hiçbir şeyi sorgulamadım. Soru sordum. Sadece soru. Just ask.
Cevap sahibi9 ayUslubunuz örnek rehber Hz. Muhammed'e hiç uymuyor.
Cevap sahibi9 ayOkuyup okumadigimi soylemedim.
Cevap sahibi9 aySadece okumayan insanların imanını sorgulamak size uygun olmaz diyorum. Çünkü cennet ve cehennem sahibi degilsinuz
Soran9 ayBen kimim ki peygamber uslubunda olabileyim ayh git
Soran9 ayKimse bir seyi sorgulamadı soru sordum soru.
Cevap sahibi9 ayÜslubu ona layık ümmet olarak dusenebilirsiniz
Cevap sahibi9 ayBence tövbe etmelisiniz. Bu konu da başkalarının imanını şüpheli bulduğunuz için.
Soran9 ayBenim insanları sorguladığımı iddia eden kişinin direkt beni peygambere layık olmayan ümmet içine attı😃zavallı.
Cevap sahibi9 ayİyi geceler diliyorum
Cevap sahibi9 ayUslunuz diyorum. Ona uymuyor.
Cevap sahibi9 ayHayatınıza dair imaniniza dair bir şey söylemedi.
Cevap sahibi9 ayZavallı dediniz
Allah doğruların en doğrusunu bilendir. Hesap günü bu yüzden cetin
Soran9 ayArada kitap oku keza ben sadece soru sordum cevap bekledim burası soru sorma platformu ne yazık ki senin zekan benim yalnızca soru sorduğumu idrak edemiyor hemde bunu bin defa söylemiş olmama rağmen keza sorgulamış olsam bile bana tövbe et deme sebebin nedir? Müslüman olduğumu nereden çıkardın. Beni çok darladın. Bence eksikliğin sağlam bi şekilde yüzüne vuruldu ve vicdan rahatlatıyorsun. Okumak gerekmez sorgulamayın vs diye odağını bana kaydırıyorsun. Tövbenin geçtiği ayetleri say desek lal olursun. En son cin ali yi tatile yollayan birisinin zayıf argümanlarıyla muhattap olup tartışamam. Sana iyi geceler.
Cevap sahibi9 ayTartışma havasına giren sizsiniz. Arada kitap okumalıyız tabii ki haklisiniz.
Cevap sahibi9 ayGüldüm sadece.
Cevap sahibi9 ayİyi geceler
Soran9 ayEvet oku ihtiyacın var
Cevap sahibi9 ayEmir cümlesi kullandığınız için hemen kitabimi elime aliyorum
Gizli Üye(25-29)9 ayYalnız Kuran kafası islamiyetten ayrılanların sapıtmışların yoludur.
01 Yorumla
Soran9 ayKuran islamiyetin kendisidir. Ne demek sapıtmışların yoludur. İslamın kaynağı ne?
Millet göstermelik müslüman çoğunlukla. Gerçek müslümanlar çoktan öldü🥲.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 aybir kere Arapça bi kere Türkçe hatim ettim evvelAllah
00 Yorumla4 kere okudum Müslüman da degilim
20 Yorumla
9 ayBen okudum. Bu yüzden müslüman değilim.
10 Yorumla
9 ayTemel kavramları bilmen yeterlidir.
00 Yorumla
9 ayMerhaba
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!