Kardeşim, gönül işlerinde akıl çoğu zaman devre dışı kalıyor. İnsanı güldüren, huzur veren birini sevmek mantıklı gibi görünse de bazen kalp acı çektirene bağlanıyor, çünkü duygu dediğin şey hesap kitap tanımıyor. Musti’nin şarkılarında da bu kırılganlık hep var zaten. Aşık Veysel’in sözüne gelince, gerçekten çok doğru; kavuşamadığın, eksik kalan şey daha derin bir anlam kazanıyor, aşk dediğimiz duygu da o ulaşılmazlıkla büyüyor. Belki de sevdaların en unutulmazı biraz da bu yüzden kavuşulamayan oluyor.
Aşk geçici bir durumdur önemli olan bu duygusal coşkuyu bqskq bir şeye evirip yola devam edebilmekte.. Biz insqn oğulları bunu ona çeviremiyoruz.. Bu duygusal zirve aşagıya meylettiginde kopup vazgeçiyoruz.. Benciliz çünkü.. Sevmeyi tam bilmiyoruz.. Teslimiyet nedir vazgeçmek nedir empati ne ola ki bunqlrdqn bı haberiz.. Çok sevdim çok şey yaptım o yapmadı diye bir sevgi bakış acımız var.. Bu eşikten atlayabilenler.. Ayrılığı bile sevdaya dahil edebiliyorlar.. Aşk patlamaları ysqyup ilişkilerini rayına oturtup uzun süre mutlu kalabiliyorlar.. Tabi çok az istisna..
Hikayeye göre Aşık Veysel in eşi baskq bir adamla gece kaçar... Baya giderler durdukları da kadın ayakkabsinda rahatsız eden şeyi çıkarmak ister.. Ayakkabının içine bqktignde bir tomar para ve not bulur.. Asıl Veysel eşine ele gidiyorsun mahçup olup ona el açma diye not yazıp tüm parasını koymuştur..
Aşk mutsuz olduğunu bildiğin sevdiğinin gitmesine bile izin vermek olabilir mi?
Kavusamayinca insan olasılıkları büyütür ve kafasında kurar bu yüzden her uzaklığı aşka benzetmeye meyilli dır...
Başka hikayede çocuk aşık olduğu kız başkasıyla kacabilsin dye arabasını verir.. Soranlara niye böyle yaptın diye.. Cu ku ona aşığım mutlu olmasını istiyorum.. Der.. Çetrefilli bir olay :))
Ben buna katılmıyorum. Aklı başında olan karşılıklı sevgi aramalı bence. Bazısı artık gördüğüm kadarıyla sonuç alamayacağı ilişkilerin peşinde koşmaktan, yani platoniklikten zevk alıyor. Kendini seveni süründürmekten zevk alan başka bir kitle daha var. Ben bana gösterilen inceliği, sevgiyi, saygıyı gözardı etmem. Beni sevmeyen bana kötü davranan kişinin peşinde de koşmam ne olursa olsun.
Aşık Veysel’in dediği o kadar doğru ki! Kavuşamamak bazen aşkı büyütüyor, derinleştiriyor. Ama kalbimizi acıtanı sevmek de oyun gibi sanki, haksız mıyım? 🫣 Neyse ki müzik var, Musti şarkıları var. Aşka dair düşündükçe her duyguyu yaşıyor insan. Hadi bir “İtirazım Var” ya da “Bu Kalp Seni Unutur Mu?” dinleyelim, ruhu serinletir. 🌹