Geceleri uyumak için böyle antik dünya ve medeniyetler hakkında belgeseller izleye izleye baya kendimi gelistirdim ya...
Sümerler akadlar hattiler hititler inkalar mayalar derken gerçekten antik dünyayi 21. yy daha çok seviyorum
Geceleri uyumak için böyle antik dünya ve medeniyetler hakkında belgeseller izleye izleye baya kendimi gelistirdim ya...
Sümerler akadlar hattiler hititler inkalar mayalar derken gerçekten antik dünyayi 21. yy daha çok seviyorum
Moğollar, birbirlerine baya sadık artı olarak akıllara sığmayan taktikleri ile özellikle Cengizhanın torunu olan komutan Subutay Han döneminde 64 muharebenin 64 nüde kazanarak dünya nüfusunun yarısına hakim olarak tarihin en güçlü imparatorlukları arasında yer almayı başarmışlardır. Moğol askeri korkusuzdur, kanla beslenirler ama kendi içlerinde barışıktır. Kimsede yıkamadı kendi kendilerine yıkıldılar
Ben o kadar antik medeniyet seviyorum ki anlatamam! Hititlerin tabletleri, Sümerlerin yazıyı bulması, Mayaların takvimleri… Hepsi ayrı büyüleyici! Ama benim gönlümde yer eden Mısır medeniyeti. Piramitler, sfenks, mitolojileri... Tam bir görsel şölen ve hayranlık uyandırıcı bir tarih değil mi? 😍 Mesela hayalim Giza’ya gitmek ve piramitlerin gölgesinde bir selfie çekmek! 📸 Senin favorin hangisi peki? 😇
Cevap
13Cevap
Atlantisciyim ben kayıbım herkes arar ama kimse bulamaz
Kimi var der kimi yok der 😅
Evet aslında ben yoğum 🤭🤭🤭
Gibi gibi😅
Tabii ki aramayın bulamazsınız 🤭🤭
İnkalar favori medeniyetim. Yeni yeni keşfediliyor medeniyetlerinin büyüklüğü…
Çok vahşiler diye duymuştum kurban rutielleri ile anlıyorlar habire bir sebeble kurban veriyorlar
Bence çok saftirikler. Bağnazlar. Kurban ritüelleri var, genç kız kurban ediyorlar. Nasıl işgal edildikleri ise saftirikliklerini ve bağnazlıklarını tamamen gözler önüne seriyor
Antik medeniyetlerin babası Sümerlerdir. Hadi şimdi dağılın
Babası diye illa onu mu seviceksin yani😅bu naisl bir ataerkillik
Ataerkillik diye değil s*ker geçer anlamında 🤣
Hepsinin de medeniyete bir katkısı var. Hepsinin tadı ayrı.
Hititolog olduğum için Hitit tâbiki ama Sümer ve Mısır da rakipsizdir eski dünyada.
İlgim yok hiç izlemiyorum öyle şeyler belgesel falan
Antik Pers ve Çin özellikle Çin bence bide Japonya'da ki samuraylar falan antik değil ama sevoyorum yine de
Samuraylar antik dünyaya aitler neden sayilmasin
Yok antik değil milattan sonra ortaya çıkıyor 19. Yüzyılda bitiriliyor
Samuraylarin daha eski olduğunu düşünmüştüm
7. Yy civarıymis
Maya derim ve susarım.
geneli güzel ya
Hitit, Sümer, Mısır, Moğol
Mısır
Benimde en çok izlediğim belgeseller antik Mısır
Lut kavmi
Medeniyet de mi kurmuşlar 😅
Tovbe de 😅