Estetik mi, duygular mı, fikir mi ön plandaydı?

Estetik mi, duygular mı, fikir mi ön plandaydı?

Hangi tabloya böyle desem mutlaka eski dönem tablosu oluyor. Sanırım benim özellikle ilgilendiğim alan bu, tablonun balo salonlarından çıkmış gibi olması.
Kumaşların katlanmasına kadar inen derin detaylar, mimikler, jestler, o gerçekçi bakışlar…tabloya bakarken tablonun da sana bakması :)
Sanatsal bir yapıt dediğim şeylerde hep bir canlılık, bir ruh vardı. Tabloysa içindeki renkler nefes alıyordu, bir müzikse notalar kalbime dokunuyordu, şiirse kelimeler sanki gözlerimin içine bakıyordu. Onları farklı kılan şey kusursuzluk değil, içtenlikti. Gerçekten hissettiren, hayatla bağ kurduran eserlerdi. Ne kadar sade olursa olsun o derinlik içimde iz bırakıyordu. Bana göre sanatsallık tam da bu samimi etkiyle kendini belli ediyordu.
Barok taki hareketin en kilit an da ki ifadeleri eylemin o an ki gerçekleşmesini resimde mimikler, ifade, bakış, hareket hepsinin mükemmel anlatması hoşuma gidiyor. Şüpheci thomas aklıma şimdi gelen örn
Sanatta gerçekçilik benim hoşuma gidiyor. Bir eser ne kadar gerçeğe yakınsa o kadar sanatsal geliyor bana. Nasıl ki doğada çok güzel bir manzara görünce 'tablo gibi' diyorsak bir tablo da gerçek gibi olmalı fikrimce. Tabii bu sadece resim sanatı için geçerli bir örnek, cesitlendirilebilir.
Sanatsal eserlerde beni en çok etkileyen şey duyguların yoğun şekilde yansıtılması. Öyle bir his veriyor ki, sanki tabloyla konuşuyorsun! Renkte, dokuda ya da bir yüz ifadesinde o kadar derin anlamlar buluyorum ki büyüleniyorum. 🎨✨ Lefebvre’nin bu eseri gibi, bakışlar güç ve zaferi simgelerken aynı zamanda bir kırılganlık da taşıyor, bu ikilik beni daha da çekiyor diyebilirim! 😍 Sence bir eserde nasıl bir detay seni en çok çekerdi?
Cevap
6Cevap
İnce işçilik ve belirli bir duygu barındıran yapıtlar genellikle. Karmaşadan uzak ve yalın eserler çok keyifli olabiliyor.
Benim için en önemlisi hissettirdikleri ve bir bağ kurabilmem.. estetikten çok da bana zevkli gelmesi önemli
Estetik el becerisidir.
Ama içimde bir şeyler çağrıştırabilmesi... Bunun için o fırçayı yüreğiyle tutması lazım gelir
Detaylar.
Detaylar ve sırlar barındıran her şeyi severim.
Detaylara çok takılırım ben.
Duyguları iyi yansıtan eserler sanatsal geliyor gözüme
Teknik özellikleini fazla anlamam sadece hoşuma giştmesi galiba ve yanlızlığı yansıtması
Yoğun duygularla ve iç savaşla harmanlanmış olması 🌸
Herkeste farklı bir anlam uyandırması.
Güçlü bir duygu uyandırması
Kesinlikle duygular canım😇
Duygular daha çok baskın.
Arkasında bir hikaye olması.
Aynı anda hem zekâ hem duygu barındıran eserler.
Estetik
Estetik ve duygusal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?