Örneğin Papa 14 leo matematik mühendisi birkaç tane yabancı dil biliyor ek olarak hukuk mezunu.
Müslümanların diyaneti daha dinlerinin dili olan Arapçayı bile bilmiyor..
Örneğin Papa 14 leo matematik mühendisi birkaç tane yabancı dil biliyor ek olarak hukuk mezunu.
Müslümanların diyaneti daha dinlerinin dili olan Arapçayı bile bilmiyor..
Nasıl bir sonuç istiyorsan o sonucu alacak şekilde davranmalısın bilmiyorum papalar eğitimlimi o zaman papaların eğitimli olmasına ilgi gösteren ve bu yönde adım atan birileri vardır
Bu konu aslında bireysel durumlardan çok, yapısal farklarla alakalı hani. Hristiyanlıkta lider olan Papalık sisteminin farklı bir eğitim ve seçilme süreci var. Bizim Diyanet sistemi ise farklı bir yapıya dayanıyor. Eğitime, dile hâkimiyete önem verilmesi tabii ki çok güzel olurdu. Ama unutmamak lazım ki her iki tarafın da eksikleri, artıları olabilir. Kendimizi geliştirmeyi hedef almalıyız. Önyargılar yerine daha yapıcı fikirlerle ilerleyelim diyorum. ✨
Cevap
5Cevap
Bu beyinle hristiyan olman isabet olmuş. Papa ile imamı karşılaştırmak?
Ferrari 40 milyon TL iken Tofaş neden 400 bin TL diye sormak gibi.
Ulan m*l kilise papazını nerene soktun?
İslamcı İslam'ı nasıl savunur İslamcı İslam'ı işte böyle beyinsizlikle savunur
Karışımda onun bunun çocuğu bir nefret sembolü görünce anladığı dilden konuşmak vaciptir.
O. rospu. çocuğu senin anandır
Bak ne güzel anlaşıyoruz. İşte anladığın dil.
Dostum benim anlamadığım sen bir Hristiyan bireysin, neden kendi dinini yaşamak yerine İslam'a salliyorsun, İslam'a düşmanlık etmekle eline bişey geçmez düşmanlık eden dusmanlik görür, ayriyeten misyonlerlik veya islgma düşmanlık Türkiye'de bazı durumlarda suç sayılır çünkü halkın dini ile alay etme ve yabancı din yayma sebebiyle
Biz sana saygı duyuyoruz sende bize saygı duy
Sen sabahtan akşama kadar Hristiyanlara hakaret edebiliyor, ‘gavur’, ‘kâfir’, ‘sünnetsiz’ diyebiliyorsun; hatta kadınlarımızı aşağılayacak şekilde konuşabiliyorsun. O hâlde biz de aynı şekilde İslam’ı sorgulama ve eleştirme hakkına sahibiz. İslam kusursuz değildir, eleştirilemez değildir, ayrıcalıklı da değildir. Hiçbir inanç eleştiriden muaf değildir. Eğer İslam’a eleştirmek suçsa, o zaman önce siz de Hristiyanlara hakaret etmeyi bırakın. İslam mükemmel değildir
İslam da eleştirilir İslam'ın hiçbir ayrıcalığı hiçbir üstünlüğü yoktur suç falan sayılmaz İslam'a eleştirmek şayet suç ise buyurun gidin edin
Ben dahil Türkiye'de çoğu kişi hristiyanliktan hiç bahsetmiyor, neyden bahsediyorsun, Hristiyanlık odak noktamız değil. Sen düşmanca davranıyorsun açıkça İslam dinine düşmanca yaklasiyorsun bu toplumsal ve hukuksal olarak sorun yaratabilir ayriyetern misyonerlik çoğu zaman suçtur, biz sana saygı duyuyoruz , sen azinliksin ama çoğunluğa hakaret ediyorsun eğer çoğunluk olsaydın kim bilir nolurdu
Sana saygı duyuyoruz dinine saygı duyuyoruz papana saygu duyuyoruz, saygu bekliyoruz
Saygı kazanılır, kazan
Benim İslam’a yönelttiğim eleştirileri hemen “düşmanlık” gibi görmek aslında yanlış bir bakış açısıdır. Ben düşmanlık yapmıyorum; sadece sizin bize yıllardır söylediğiniz ağır sözlere karşılık kendi inancımı savunuyor ve eleştiri hakkımı kullanıyorum. Siz bizlere “gavur, kâfir, sapık, sünnetsiz” gibi ifadeler kullanırken bunun toplumsal sorun çıkarmadığını düşünüyorsunuz; ama biz aynı üslupla karşılık verince hemen “saygısızlık, suç, misyonerlik” gibi kavramlarla bizi susturmaya çalışıyorsunuz. Gerçek saygısızlık bu çifte standarttır.
Ayrıca ben kimseye hakaret etmiyorum, sadece İslam’ın eleştirilemez olmadığını söylüyorum. Eğer bir din gerçekten hakikatse eleştiriden korkmaması gerekir. Ben Hristiyan olarak İsa Mesih’in öğrettiklerini savunuyorum, başkalarının inançlarını sorgulamam da en doğal hakkım. Siz bana “sen azınlıksın, çoğunluğa hakaret ediyorsun” diyerek aslında demokrasinin ve özgür düşüncenin özüne aykırı konuşuyorsunuz. Hakikat çoğunlukla değil, Tanrı’nın gerçeğiyle ölçülür.
Dolayısıyla saygı yalnızca sözle değil, tutumla gösterilir. Bana ve diğer Hristiyanlara yıllardır yapılan hakaretler görmezden gelinip, biz inancımızı savununca hemen “saygısızlık” yaftası vuruluyorsa, bu asıl sizin tarafınızdan gösterilen bir saygısızlıktır. Benim beklentim, karşılıklı olarak eşit ölçüde birbirimizin inançlarını sorgulama ve eleştirme hakkına saygı duyulmasıdır. İşte bu gerçek anlamda saygıyı ortaya koyar.
Dostum Türkiye'de hiçbir zaman hristiyanlar ( yüzde 0.5 lik kesim) ciddi bir sorun yasamadilar bu bir gerçek, dinini anlatmak için İslam'a hakaret etmen sana fayda saglamayacakz bunu gören müslüman Hristiyan olmayacak, soru geçmişine ve verdiğin yanıtlara falan kısa bir bakış sonucu görüyorum ki senin bazı ifadelerin net şekilde islama ve İslami değerlere nefret suçu ve misyonlerlik içeriyor, bu içeriklerin incelenmesi halinde sorun yaratabilir, lütfen daha dikkatli ol
Ben sana saygı duyuyorum, ikimizde yaraticinin yarattığı kullarız aynı ülkede yaşıyor auni dili konuşuyoruz, senin benim dinime hakaret etmen, çağ dışı demen vs başka bir sürü ithamda bulunman benim hoşuma gitmiyor ve müslümanların kalanininda hoşuna gitmiyor, ben senin dinine yönelik bir ithamda bulunmadım bulunmuyorum AMC sen İslam'a karşı çok çok sert şeyler söylüyorsun
Lütfen saygu duy, kendi dinini başka dinlere nefret duyarak yapma, dediğim gibi hem toplumsal barisimizi koruyalım hemde sen sorun yaşama... Sana saygu duyuyorum dostum sendende saygu bekliyorum, içeriklerini de nefret içermeyen şekilde yapmanı rica ediyorum bazıları açıkça nefret suçu
Kardeş boş yapma tamam misyonerlik yapmak suçsa kapı orada git şikayet et göster gücünü hadi bekliyorum. Profilimi git emniyete ver misyonerlik yapıyor insanları dinden çıkarıyor soğutuyor diye Ne yaparsan yap elinden hiçbir şey gelmez beni böyle çocuksu masallarla falan korkutamazsın boş yapma. Şuna bak be kendi kendine ya beni korkutacak gitmezsen insan değilsin lan git şikayet et
Kardinaller ruhban sınıfına girmeden önce kendi mesleklerini yaptıkları için
Ayrıca ruhban olan birçok Katolik bilim insanı ayrıca birçok çığır açan buluşa imza atmışlar
Hristiyanlıktaki ruhban sınıfı kavramıyla islam'daki çok farklı. Soruda kıyasladığım papa ile İmam aynı kategoride değil
Git kardeş sen de papa orada.. git elini öp bir at et..
Of biliyor musun şimdi nasıl cevap verdin var ya Hristiyan alemi şok'ta
Köylü toplum
Üstelik bir tane Müslüman bir savunma yapamıyor sadece ağzını topla İslam'ı hakaret etme bildikleri bir şey yok.
Ne bekliyorsun
Belki bir tane de olsa adam akıllı bir cevap yazan çıkar diye bekliyorum Ama yok maalesef şaşırtmıyorlar. Neymiş efendim İslam eleştirilemezmiş İslam'ı laf edilemezmiş. Kendileri sabahtan akşama kadar Alevilerin ateistlerin Hristiyanların anasından girip bacısından çıkarlar gavur derler kafir derler sünnetsiz derler karılarınız bize helal derler ama birisi İslam'la ilgili bir şey sorunca İslam eleştirilemez..
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?