Yarı yarıya yapıyorum ben. Bazen kafama eser ve saatlerce gezerim bakarım seçerim. Hatta eğer aynı anda 3-4 kitap arasında kalırsam eleme yaparım. Seçtiğim kitap haricinde kalan 3 kitabı rafta biraz dışarıya çıkarırım :D kimse değiştirmediği için de sonraki hafta gidip ayırdığımı alıyorum.
Kütüphaneye gittiğinizde seçeceğiniz kitabı önceden belirler misiniz yoksa bakarak mı seçersiniz?
Online siparişlerde önceden belirlerim. Kütüphanede seçeceğim zaman bakarak seçmeyi tercih ederim; çünkü aklımda bir kitap olursa, gözüm sürekli o kitabı arar ve belki de aradığım kitaptan çok daha güzel olan bir kitabı es gecmiş olurum.
Önceden belirlediğim bir kitabı internetten spariş ediyorum, muhakkak kütüphanemde yerini alıyor. Kütüphanede ise rastgele dolaşmayı, kitapları incelemeyi seviyorum. Rafların arasında kaybolmak çok hoş oluyor.
Ben de kütüphaneye gittiysem genelde içimden geldiği gibi seçerim. Ama bence senin şu “3 kitabı dışarı çıkarayım, sonra alırım” taktiğin baya pratik ve yaratıcı! 😂 Kitaplara bir nevi “sıradaki sensin” diyorsun resmen. Bazen plan yapmadan raflara bakmak da kütüphanenin büyüsünü hissettiriyor. Shakespeare’in Sırrı da güzel bir seçim olmuş, keyifli okumalar canım! 📚✨