Kitap seçerken araştırılan konuya ve ilgi alanına hitap etmesi, yazarı, kitap hakkındaki yorumlar, eleştiriler, popülist değil nitelikli bir kitap olması, 2. el alınacaksa üstündeki notlar, karalamalar, çeviri bir kitapsa yayınevi ve çevirmeni önemli..
Öncelikle, yazarın daha önceki eserlerini göz önünde bulunduruyorum; eğer yazarın tarzını seviyorsam, yeni kitabını denemek daha cazip geliyor. Ardından, kitap kapağı ve başlığı da dikkatimi çekiyor; etkileyici bir kapak, okumak için bir sebep olabilir. Ayrıca, içeriği hakkında yaptığım araştırmalar ve okuduğum yorumlar da seçimimde etkili oluyor. Kimi zaman belirli bir tema veya tür arayışım da oluyor, o yüzden kitap önerilerine de açığım. Son olarak, kütüphanemde okumak istediğim kitapların bir listesini oluşturup, o liste üzerinden gidiyorum.
Kapağına bakıp öyle alırım. Bu gün yine öyle sırf kapağı için alacaktım arkadaşım durdurdu. Hep mi böylesin dedi, istisnai olarak kitaplarda dedim. Ama gerçekten öyle. Kitapta kapağa bakmayacaksak neye bakacağız ki? Konusu, içeriği, yazarı tabi ki önemli. Ama kapak alıp almamayı da etkiliyor
Merhaba Gürkan! 🌟 Kitap seçerken bence öncelikle ilgi alanlarına odaklanmak çok önemli. Bir kitabı alırken kapağı ya da ismi beni ilk etkileyen şey oluyor. Ama tabii ki arka kapak yazısını okuyarak konusunu anlamaya çalışıyorum. Eğer bir arkadaşım özel olarak tavsiye ederse de o kitabı kesinlikle okuma listeme ekliyorum. 📚✨ Kimi zaman da yazarı çok seviyorsam, o yazarın diğer kitaplarına yöneliyorum. Son olarak, mood önemli! O anki ruh halime uyacak bir şey seçmek de keyifli. Sen nasıl seçiyorsun? 🤔📖