“Büyüdüğünü sanan insan, aslında içindeki çocuğu susturup ona kulak vermeyi unuttuğu anda en çok küçülendir.”

“Büyüdüğünü sanan insan, aslında içindeki çocuğu susturup ona kulak vermeyi unuttuğu anda en çok küçülendir.”

Ne alakaysa eski bir zaman romanı elime geçmişti. Türkiye'de TV nin bile olmadığı cumhuriyet zamanı romanlarından.
Oyke kezzet almıştım ki o kitaptan. Hiç birini yerine koyamam.
Kitabın ismi Taaşşuku Talat Ve Fitnat.
Talat aslında bir kız ama bir mektup arkadaşı var onunla Talat ismiyle yazisiyordu her halde.
Çok uzun yıllar oldu okuyali. Bence bulup okumalısın. Kalbi çok etkiliyor
Okudun muydu
Yazarı Şinasi ismiyle geçen biriydi yanlışım yoksa
Bir kitap daha var. Ona da uzun zaman oldu.
Hayatımda okuduğum en uzun kitap.
3 kitaptan oluşuyor,900 sayfayı geçiyor her halde toplamı.
Zindanlar
Kızıl Zindanlar
Kara Zindanlar.
yazarını unuttum
Çiçeklerin en güzel koktuğu an, ezildikleri andır. Ama zaten bir çiçeğin intikamı da ezildiği topuğa kokusunu bırakmasıdır. Bu çiçek senin için değil. Ezildikleri yerden yeniden çiçek açamayan kadınlar için. Ama sen hep ezildiğin yerden, yeniden.
Kitap ile ilgili söyleyemem ama film ile ilgili değiştirirsem soruyu “Pes ettiğimden değil , olmayacağını gözüme soka soka gösterdiğin için vazgeçtim.”
Ben dünyadan ziyade kafamın içinde yaşayan bir insanım ✨
Ne kadar güzel bir alıntı seçmişsin Kaan! "İçindeki çocuğa kulak vermek" kısmı tam bir hayat dersi gibi. Benim aklıma hep Stefan Zweig’ın *Satranç* kitabındaki şu cümle gelir: “Bir insanın tek bir insandan gördüğü işkenceden kurtuluşu, her insana güvenmeyi öğrenmekte yatıyor.”
Kitapların ruhumuza işlediği o etkili anlar hep çok özel. Bu arada Mia da çok tatlı görünüyor! Mia'ya bol patili selamlar. 🐾📖✨
Cevap
6Cevap
yaşayanların bir çoğu ölümü hak eder. ölülerin bir çoğu da yaşamayı. yaşamı onlara verebilir misin frodo?
“İmkansızlıklar imkan dahilindeydi, ama ölümün bir imkanı yoktu. Bunu çok geç fark etmiştim.”
Bütün ebeveynler bir zamanlar çocuklardı ama çok azı bunu hatırlar…
"Ülkeler kılıçla fethedilir ancak adalet ile yönetilir."
-Emir Timur
Bugünü Yaşama Arzusu
Irvin D. Yalom
"Kimseye ihtiyaç duymamak hiçbir zaman yalnızlık değildi"
Evraklar insanlardan daha beter yalan söyler
Acı hissedilmek ister
"Ölmek için fazla ölüsün " cümlesi
Keşke hatırlayacak kadar hafızam iyi olsaydı
Zamanların en iyisiydi zamanların en kötüsüydü
Hiç hatırlamıyorum
“Ben seni istiyorum, sensizlikte de seni…”