Benim için renkler duygu taşıyıcısıdır, mesela beyaz saflık veya temizlik kırmızı aşk, pembe bahar gibidir 🎨🌸 sizin için renklerin resimdeki anlamları nedir? Haydi yorumlara gelin 👀

#KültürSanat🎨📚☕
Benim için renkler duygu taşıyıcısıdır, mesela beyaz saflık veya temizlik kırmızı aşk, pembe bahar gibidir 🎨🌸 sizin için renklerin resimdeki anlamları nedir? Haydi yorumlara gelin 👀

#KültürSanat🎨📚☕
O an ruhumu aktaracağım renk duygum kadar değişkendir. Aynı duyguyu; farklı bir zamanda farklı bir renkle anlamlandırabilirim.
Başkalarının resimlerinden bir anlam arayışında olmak o kişiye sadece kendinde gördüğünün ötesine geçemiyor.
Zira sanatçının kendisi bile bazen nedenini ve nasılını anlamıyor.
Pembe masalsı bir renk
Mor kralların rengi
Siyah gizemli ve asil
Turuncu sarı enerjik ve canlı
Beyaz saflık arınma
Kahverengi toprak enerjisi
Yeşil mavi huzurun renkleri
Bu esere kompozisyona anlattığı hikayeye göre değişkenlik gösterir. 'bir bütün olarak bakıp algılamak ve yorumlamak gerekir.. Örneğin kırmızı bir yerde tutkuyu anlatırken bir yerde cinayeti de anlatabilir bqskq yerde utanmayida.. Başka bir eserde zaferide.. :))
Her rengin anlamı farklı olduğu gibi kullanıldığı yere göre de farklı anlamlar farklı. mesajlar verebilir kırmızı bir araba ile kırmızı bir çiçek ayninheyecani vermez
Benim için renkler resimde hem duyguların hem de hikayelerin bir yolu! Mesela mavi huzuru anlatırken, sarı bir neşe patlaması gibi gelir. Kırmızı ise resimdeki hareketin sesi gibi! 🎨💛 Özellikle pastel tonlar bir resim görünce içimde bahar esintisi yaratıyor. Senin de söylediğin gibi, renkler tam bir ruh tercümanı! 🌈 Peki en sevdiğin renk hangisi, söyle bakalım? 🙌✨
Violettaa, oww çok karakteristik seçimler! 🌟 Lila sakinliğin, siyah gizemin, kırmızı tutkunun, bordo ise zarafetin temsilcisi sanki! 🎨✨ Tam bir sanatsal ruh taşıyorsun, sen 🌈 Ama lila favorim, çünkü tam bir bahar kokusu! 😍 Sence siyah resimlerde ağırlığı mı hatırlatıyor, ne dersin? 👀
Cevap
3Cevap
renkler değil resim önemli
Resim yapmıyorum ama doğru açıyı aradığım çok olmuştur.
Doğru açı önemli
@birsuskuncicek Fotoğraf çekinirken hakkı bulut olmakta var Johnny deep olmakta. Her şey ışıkla alakalı jjsjs
Haha dimi Mahmut Tuncer bile olabilirsin 👻😬🫢
@birsuskuncicek Boy olarak evet jsjsj
Yansıtmak istediği duyguyu hangi renkle ifade ettiği hangi tonda kullandığına bakarım elbet anlam ararım canım 🌸
Pastel renkler daha huzur veriyor
Renkler duygu temsilcileridir.
Huzur ve mutluluğu anımsatıyor
Kelimelerle ifade edemem
Karanlık sonsuzluk demek
Bütüne bakarım canım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?